প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা স্বামী চিদভাবানন্দজীগী ভগবদ গীতাগী কিন্দল ভর্জন ফোঙখ্রে
গীতানা ঐখোয়বু ৱাখল খলহল্লি, ঐখোয়দা ৱাহং হাংনিংবা পোকহল্লি, খন্ন-নৈনবদা পুক্নিং থৌগৎলি অমসুং ঐখোয়বু অচুম-অরান খঙহল্লি: পি.এম.
11 MAR 2021 11:25AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা স্বামী চিদভাবানন্দজীগী ভগবদ গীতাকী কিন্দল ভর্জন ফোঙখ্রে।
স্বাম চিদভাবানন্দজীগী ভগবদ গীতাগী ই-বুক ভর্জন ফোঙলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ই-বুক ভর্জন অসি ফোঙনবা হোৎনখিবা অসিবু থাগৎখি মরমদি মসিনা গীতাগী অফবা ৱাখল্লোনশিংগা নহারোল কয়াগা মরী লৈনহনবা ঙমহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় চৎনবী অমসুং তেক্নোজোজী অসি পুনশিনখ্রে। মহাক্না হায় ই-বুক অসিনা হোংবা নাইদ্রবা গীতা অমসুং ফজরবা তামিলগী কলচরগী মরক্তা মরী চেৎশিলহল্লগনি। ই-বুক অসিনা মালেম শিনবা থুংবদা লৈরিবা তামিল দাইস্পোরানা মসিবু লায়না পাবা ফংহল্লগনি। মহাক্না তামিল দাইস্পোরানা সেক্তর কয়াদা অনৌবা পন্দোম লোম্বা ঙম্বগী অমসুং মখোয়না চৎপা মফম খুদিংদা তামিলগী ফজরবা কলচরবু মশক তাকখিবগীদমক থাগৎখি।
স্বামী চিদভাবানন্দজীবু ইকাই খুম্নবা উৎলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় স্বামী চিদভাবানন্দজীগী ৱাখল, হকচাং, থম্মোয় অমসুং থৱায় পুম্নমক ভারতবু অমুক হন্না শেমগৎনবা কত্থোকখি। মহাক্না হায় স্বামী বিবেকানন্দনা মাদ্রাস্তা ৱা ঙাংখিবা অদুনা স্বামী চিদভাবানন্দজীবু ইথিল পীদুনা মহাক্না পুম্নমক্তগী লৈবাক অসিবুনা হেন্না লুম্না লৌদুনা মীয়ামগী থৌগল তৌখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় অমরোমদা স্বামী বিবেকানন্দনা স্বামী চিদভাবানন্দজীবু ইথিল পীখি অদুগা নাকল অমরোমদনা মহাক্না তৌখিবা অফবা থবকশিংনা মালেমদা ইথিল পীখি। শ্রী রামাকৃষ্ণ মিসন্না মীয়ামগী থৌগল, হেল্থকিয়র, এজুকেসনদা শীংথানিংঙাই ওইবা থবক তৌখিবা অমদি স্বামী চিদভাবানন্দজীনা তৌরম্বা অফবা থবকশিং মাংলোমদা পুখৎলিবা অসিগীদমক মহাক্না থাগৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় গীতাগী নীংথিজবা অসি মাগী মনুং হঞ্জিনবা, মখল-মথেল শুরবা অমসুং হোংদোক-হোংজিন য়াবা মওং মতৌ অসিদা উবা ফংলি। মহাক্না হায় আচার্য় ৱিনোবা ভাবেনা গীতাবু করিগুম্বা মহাক্না খুদী থিবদা মতমপাক্তা পমখৎপীবা মমা অমনি হায়না ফোঙদোকখি। মহাত্মা গান্ধী, লোকমন্যা তিলক, মহাকবি সুব্রমনিয়া ভারত্তিগুম্বা অথোইবা লুচিংবশিংবু গীতানা ইথিল পীখি। মহাক্না হায় গীতানা ঐখোয়বু ৱাখল খলহল্লি, ঐখোয়দা ৱাহং হংনিংবা পোকহল্লি, খন্ন-নৈনবদা পুক্নিং থৌগৎলি অমসুং ঐখোয়বু অচুম-অরান খঙহল্লি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় গীতানা ইথিল পীবা মীওই খুদিংনা মহৌশানা মীনুংশিং চাউগনি অমসুং লমচৎ-শাজৎতা মী খুদিংমক্তা মান্নবা মীৎয়েং য়েংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় শ্রীমদ ভগবদ গীতা অসি য়েৎনবা অমসুং অৱাবা মতমদা পোকখি অমসুং হৌজিক মীওইবা জাতিনা চপ মান্নবা য়েৎনবশিং অমসুং শীংনবশিং অদুমক থেংনরি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় ভগবদ গীতা অসি অৱাবদগী মাই পাকপা ঙমখিবা ফাওবগী খোচৎকী ৱাখল্লোনশিং অদুগী লনগী পুকৈ অমনি। মহাক্না হায় শ্রীমদ ভগবদ গীতানা তাকপীরিবা লম্বেল অসি মালেম্না অমুক্তা থোকখিদ্রিবা লাইচৎ অমগী মায়োক্তা অকনবা লান শোক্নরিবা অমসুং শেন্মীৎলোন অমসুং খুন্নাইদা পীরিবা শাফু অসি থেংননবা হোৎনরিবা মতম অসিগা য়াম্না চুন্নৈ। মহাক্না হায় শ্রীমদ ভগবদ গীতানা মীওইবা জাতিনা থেংনরিবা শীংনবশিং অসিদগী অমুক হন্না মাই পাকপা ঙম্নবা পাঙ্গল অমসুং মাইকৈ তাকপা ঙমগনি। মহাক্না য়ুনিভর্সিতী ওফ ওক্সফোর্দনা ফোঙবা কার্দিওলোজীগী পিয়র রিভিয়ু জর্নেল অমদা কোবিদ লাইচৎ মনুংগাগীতাগা লৈনরিবা মরী অদুগী মতাংদা শাংনা ফোঙখি হায়না থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় শ্রীমদ ভগবদ গীতাগী মপুং ওইবা পাউজেলদি থবক পাঙথোকপনি মরমদি মসি তুমিন্না লৈথোকপদগী য়াম্না হেন্না ফৈ। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মসিগা মান্ননা আত্মনির্ভর ভারতকী মপুং ওইবা ৱাখল্লোন অদুদি ঐখোয় ইশা খক্তগী নত্তনা অপুনবা মীওইবা জাতিগীদমক লন অমসুং ভেল্যু শেমগৎপনি। আত্মনির্ভর ভারত অসি মালেমগীদমক অফবা অমনি হায়না ঐখোয়না থাজৈ। গীতাগী ৱাখল্লোন অদুগা লোইননা ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিংনা মীওইবা জাতি লায়েংনবা অমসুং মতেং পাংনবা কোবিদকী বেক্সিনশিং করম্না খোঙজেল য়াংনা পুথোকখি হায়বা অদু নীংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়াম, মরু ওইনা নহারোলশিংদা তশেংনা ওইথোকপা য়াবা অমসুং য়াম্না চুনবা ওইরিবা শ্রীমদ ভগবদ গীতানা তাকপী-তম্বীরিবা অসি য়েংশিলহৌনবা অপাম্বা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায় গীতানা য়াম্না খোঙজেল য়াংনা চংশিল্লিবা পুন্সিগী তাঙ্কক অসিদা ইংচিকপা অমসুং শান্তিগী মফম অমা পীগনি। মসিনা ঐখোয়গী ৱাখলদগী মাইথিবা নংগনি হায়বগী অকিবা অদু মুত্থৎকনি অমসুং ঐখোয়গী থৌদাংদা মীৎয়েং চংহনগনি। মহাক্না হায় পন্দুপ খুদিংমক্তা ৱাখলদা অফবা ৱাখল্লোন পোকহন্নবা করিগুম্বা খরা অদুমক য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM launches the Kindle version of Swami Chidbhavanandaji’s Bhagavad Gita
Gita makes us think, inspires us to question, encourages debate and keeps our mind open : PM
11 MAR 2021 11:25AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi launched the Kindle version of Swami Chidbhavanandaji’s Bhagavad Gita through video conference today.
Launching the e-book version of Swami Chidbhavananda Ji's Bhagvad Gita, the Prime Minister lauded the efforts to bring out e-book version as this would connect more youngsters with the noble thoughts of the Gita.Traditions and technology have merged, said the Prime Minister. He said that this e-book would also deepen the connect between the eternal Gita and the glorious Tamil culture. This e-book would enable the Tamil diaspora spread across the world to read it easily. He praised the Tamil diaspora for scaling new heights in many sectors and yet carrying the greatness of Tamil culture wherever they went.
Paying homage to Swami Chidbhavananda Ji, the Prime Minister said the mind, body, heart and soul of Swami Chidbhavananda Ji was devoted to India's regeneration. He noted that Swami Vivekananda’s Madras lectures inspired Swami Chidbhavananda Ji to put the nation above everything else and serve the people. He added that on one hand Swami Chidbhavananda Ji was inspired by Swami Vivekananda and on the other hand he went on to inspire the world with his noble deeds. He praised Shri Ramakrishna Mission for their commendable work in community service, healthcare, education and carrying forward the noble work of Swami Chidbhavananda Ji.
The Prime Minister said the beauty of the Gita is in its depth, diversity and flexibility. He noted that Acharya Vinoba Bhave described the Gita as a Mother who would take him in her lap if he stumbled. Great leaders like Mahatma Gandhi, Lokmanya Tilak, Mahakavi Subramania Bharathi were inspired by the Gita. He said the Gita makes us think, inspires us to question, encourages debate and keeps our mind open. He added anybody who is inspired by Gita would always be compassionate by nature and democratic in temperament.
The Prime Minister said Shrimad Bhagavad Gita was born during conflict and depression and humanity is passing through similar conflicts and challenges now. He added that the Bhagvad Gita is a treasure of thoughts that reflects the journey from depression to victory. He said the path shown in the Shrimad Bhagavad Gita becomes ever relevant at a time when the world is fighting a tough battle against an epic global pandemic and bracing for a far-reaching economic and social impact. He said Shrimad Bhagavad Gita could provide strength and direction for once again emerging victorious from the challenges faced by humanity. He quoted a peer reviewed journal of cardiology published by University of Oxford which talks at length about the relevance of Gita during the time of COVID pandemic.
The Prime Minister said the core message of Srimad Bhagvad Gita is action because it is far better than inaction. He added, similarly, the core of Aatmanirbhar Bharat is to create wealth and value not only for ourselves but for the larger humanity. We believe that an Aatmanirbhar Bharat is good for the world. He recalled how our scientists came out quickly with vaccines for COVID to heal and help humanity, keeping with the spirit of Gita.
The Prime Minister urged the people, especially the youth, to have a look at the Srimad Bhagavad Gita whose teachings are extremely practical and relatable. He said Gita would provide an oasis of calm and peace in the middle of fast paced lives. It will free our mind from fear of failure and put focus on our action. He said every chapter has something to offer to cultivate a positive frame of mind.