স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, পঞ্জাৱ, কৰ্ণাটক, গুজৰাট আৰু তামিল নাডুত দৈনিক নতুন ঘটনাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি
মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু পঞ্জাৱলৈ উচ্চ পৰ্যায়ৰ দল প্ৰেৰণ কেন্দ্ৰৰ
ভাৰতত ক’ভিডৰ টিকাদান ক’ভাৰেজে অতিক্ৰম কৰিলে ২ কোটি পালি
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ১৪ লাখৰো অধিক পালি প্ৰদান
07 MAR 2021 11:32AM by PIB Guwahati
দেশৰ ছয় ৰাজ্যৰ দৈনিক ক’ভিড-১৯ ঘটনা বৃদ্ধি হৈ পৰিছে। এইসমূহ হৈছেঃ মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, পঞ্জাৱ, কৰ্ণাটক, গুজৰাট আৰু তামিল নাডু। যোৱা ২৪ ঘন্টাত লাভ কৰা ১৮,৭১১ নতুন দৈনিক ঘটনাৰ ৮৪.৭১% এই ৰাজ্যকেইখনৰ।
মহাৰাষ্ট্ৰত লাভ কৰা দৈনিক নতুন ঘটনা সৰ্বাধিক ১০,১৮৭ টা। ইয়াৰ পাছতেই কেৰালাত ২,৭৯১ টাৰ সমান্তৰালভাৱে পঞ্জাৱত ১,১৫৯ টা নতুন ঘটনা লাভ কৰা হয়।
সক্ৰিয় ঘটনাৰ অধিক কেছল’ড থকা আৰু দৈনিক নতুন ক’ভিড ঘটনা বৃদ্ধি হোৱা ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ সৈতে কেন্দ্ৰই নিৰন্তৰ যোগাযোগ অব্যাহত ৰাখিছে। কেন্দ্ৰই দৈনিক নতুন ঘটনা বৃদ্ধি হোৱা মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু পঞ্জাৱত উচ্চ-পৰ্যায়ৰ দল মোতায়েন কৰিছে।
আঠ ৰাজ্যত দৈনিক নতুন ঘটনা বৃদ্ধি হোৱাটো প্ৰত্যক্ষ কৰা হৈছে।
আজি ভাৰতৰ মুঠ সক্ৰিয় কেছল’ড হয় ১.৮৪ লাখ (১,৮৪,৫২৩)। দেশখনৰ বৰ্তমান সক্ৰিয় কেছল’ড হৈছে মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ ১.৬৫%।
আজি পুৱা ৭ বজালৈকে লাভ কৰা অস্থায়ী প্ৰতিবেদন অনুসাৰে ৩,৩৯,১৪৫ চেছনৰ জৰিয়তে ২ কোটিৰো অধিক (২,০৯,২২,৩৪৪) পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াত অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে ৬৯,৮২,৬৩৭ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী (১ম পালি), ৩৫,৪২,১২৩ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী (২য় পালি), ৬৫,৮৫,৭৫২ ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী (১ম পালি) আৰু ২,১১,৯১৮ ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী (২য় পালি), ৪,৭৬,০৪১ হিতাধিকাৰী হৈছে নিৰ্দিষ্ট ৰোগসমূহত ভূগি থকা ৪৫ বছৰৰ উৰ্ধ লোকসকল (১ম পালি) আৰু ৩১,২৩,৮৭৩ হিতাধিকাৰী হৈছে ৬০ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ লোক।
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
ৰোগত আক্ৰান্ত লোক যাৰ বয়স ৪৫ ৰপৰা <৬০
৬০ বছৰৰ উৰ্ধ
মুঠ
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
১ম পালি
৬৯,৮২,৬৩৭
৩৫,৪২,১২৩
৬৫,৮৫,৭৫২
২,১১,৯১৮
৪,৭৬,০৪১
৩১,২৩,৮৭৩
২,০৯,২২,৩৪৪
টিকাদান কাৰ্যক্ৰম (৬ মাৰ্চ, ২০২১) ৰ ৫০-নম্বৰ দিন অনুসৰি, ১৪ লাখৰো অধিক (১৪,২৪,৬৯৩) পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত, ১৭,৬৫৪ চেছনৰ জৰিয়তে ১১,৭১,৬৭৩ হিতাধিকাৰীক ১ম পালি (হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী আৰু ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী) আৰু ২,৫৩,০২০ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী আৰু ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মীক ২য় পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হৈছে।
তাৰিখঃ ৬ মাৰ্চ, ২০২১
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
ৰোগত আক্ৰান্ত লোক যাৰ বয়স ৪৫ ৰপৰা <৬০
৬০ বছৰৰ উৰ্ধ
মুঠ
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
১ম পালি
১ম পালি
২য় পালি
৬৬,৯৭৬
১,৮৫,২৯৩
২,২৯,৭৬৩
৬৭,৭২৭
১,২৯,২৯৫
৭,৪৫,৬৩৯
১১,৭১,৬৭৩
২,৫৩,০২০
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ১০০ টা মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হৈছে।
নতুন মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ৮৭.০০% সংঘটিত হৈছে ছয় ৰাজ্যত। মহাৰাষ্ট্ৰত মৃত্যুৰ ঘটনা সৰ্বাধিক ৪৭ টা। ইয়াৰ পাছতেই কেৰালাত দৈনিক মৃত্যুৰ ঘটনা ১৬ টা। পঞ্জাৱত ১২ টা মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হৈছে।
যোৱা দুটা সপ্তাহত, ১০ খন ৰাজ্যত এটাও ক’ভিড-১৯ জনিত মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হোৱা নাই। ইয়াৰ বিপৰীতে ১২ খন ৰাজ্যত ১-১০ টাৰ মাজত মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত উনৈশ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত কভিড-১৯ জনিত এটাও মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হোৱা নাই। এইসমূহ হৈছেঃ ৰাজস্থান, উত্তৰ প্ৰদেশ, চণ্ডীগড়, উত্তৰাখণ্ড, গোৱা, উৰিষ্যা, হিমাচল প্ৰদেশ, ঝাড়খণ্ড, ছিকিম, লক্ষদ্বীপ, লাডাখ (কেন্দ্ৰীয় শাসিত), মণিপুৰ, মেঘালয়, নাগালেণ্ড, দমন ও ডিউ আৰু দাদৰা ও নগৰ হাভেলী, ত্ৰিপুৰা, মিজোৰাম, আন্দামান ও নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশ।

Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat and Tamil Nadu exhibit a steep rise in Daily New Cases
Centre Deputes High Level Teams to Maharashtra and Punjab
India’s COVID vaccination coverage leaps past 2 cr doses
More than 14 Lakh doses given in the last 24 hours
07 MAR 2021 11:32AM by PIB Delhi
Six states across the country are reporting high daily COVID19 cases. These are Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat and Tamil Nadu. They collectively account for 84.71% of the 18,711 new daily cases reported in last 24 hours.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 10,187. It is followed by Kerala with 2,791 while Punjab reported 1,159 new cases.
The Centre is continuously engaging with the States and UTs reporting higher caseload of active cases and those showing a rise in the daily new COVID cases. It has deputed high-level teams to Maharashtra and Punjab, that are showing steep increase in the daily new cases.
Eight states are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload stands at 1.84 lakh (1,84,523) today. The country’s present active caseload consists of 1.65% of the total Positive Cases.
The graph below reflects the day-on-day change in active cases from 17 January, 2021 to 07 March, 2021.
More than 2 cr (2,09,22,344) vaccine doses have been administered through 3,39,145 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 69,82,637 HCWs (1st dose), 35,42,123 HCWs (2nd dose), 65,85,752 FLWs (1st dose) and 2,11,918 FLWs (2nd Dose), 4,76,041 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 31,23,873 beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
69,82,637
35,42,123
65,85,752
2,11,918
4,76,041
31,23,873
2,09,22,344
As on Day-50 of the vaccination drive (6th March, 2021), more than14 Lakh (14,24,693) vaccine doses were given. Out of which, 11,71,673 beneficiaries were vaccinated across 17,654sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,53,020 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 6th March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
66,976
1,85,293
2,29,763
67,727
1,29,295
7,45,639
11,71,673
2,53,020
100 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 87.00% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (47). Kerala follows with 16 daily deaths. Punjabreported12 deaths.
As the graph below indicates, in the past two weeks, 10 states have not reported any COVID19 deaths while 12 states reported between 1-10 deaths.
Nineteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Rajasthan, Uttar Pradesh, Chandigarh, Uttarakhand, Goa, Odisha, Himachal Pradesh, Jharkhand, Sikkim, Lakshadweep, Ladakh (UT), Manipur, Meghalaya, Nagaland, D&D & D&N, Tripura, Mizoram, A&N Islands and Arunachal Pradesh.