মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা ভারত অমসুং ফ্রান্সকী মরক্তা রিন্যুএবল ইনর্জী কোওপরেসন্দা য়ানা ৱারোল অয়াবা পীখ্রে
03 MAR 2021 12:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ভারত অমসুং ফ্রান্স রিপব্লিক্কী মরক্তা রিন্যুএবল ইনর্জী কোওপরেসনগী লমদা য়ানা ৱারোল খুৎয়েক পীনখিবা অদু অয়াবা পীখ্রে। য়ানা ৱারোল অদু ২০২১গী জনুৱারীদা খুৎয়েক পীনখি।
য়ানা ৱারোল অসিগী পান্দমদি ম্যুচেল বেনেফিৎ, ইক্বেলিতী অমসুং রেসিপ্রোসিতীদা য়ুমফম ওইরগা ন্যু অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জীগী লমদা বাইলেতরেল কোওপরেসনগী প্রমোসনগীদমক য়ুমফম শেমগৎপনি।
মসিনা সোলর, ৱিন্দ, হায়দ্রোজেন অমসুং বাইওমাস ইনর্জীগা মরী লৈনবা তেক্নোলোজীশিং কোনশিল্লি।
য়ানা ৱারোলদা পীরিবশিং:
· সাইন্তিফিক অমসুং তেক্নিকেল পর্সনেলগী একচেঞ্জ অমসুং ত্রেনিং;
· সাইন্তিফিক অমসুং তেক্নিকেল ইনফোর্মেসন অমসুং দেতা একচেঞ্জ তৌবা;
· ৱার্কশোপশিং অমসুং সেমিনারশিংগী ওর্গনাইজেসন; ইক্বিপমেন্ত অমসুং তেক্নোলোজী ত্রান্সফর;
· জোইন্ত রিসর্স অমসুং তেক্নোলোজিকেল প্রোজেক্তশিংগী দিবেলপমেন্ত।
মসিগী য়ানা ৱারোল অসিনা রিন্যুএবল ইনর্জীগী লমদা তেক্নোলোজীগী ওইবা অখংবশিং দিবেলপ তৌবদা মতেং ওইরগনি অমসুং মদুনা ২০৩০ ফাওবদা রিন্যুএবল ইনর্জী কেপাসিতী গিগা ৱাৎ ৪৫০ ইন্সতোল তৌনবা তার্গেৎ অদু ফংনবা প্রোসেস হৌরগনি।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between India and France on Renewable Energy Cooperation
03 MAR 2021 12:59PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi was apprised of the signing of Memorandum of Understanding (MoU) between India and French Republic in the field of renewable energy cooperation. The MoU was signed in January 2021.
The objective of the MoU is to establish the basis for promotion of bilateral cooperation in the field of new and renewable energy on the basis of mutual benefit, equality and reciprocity. It covers technologies relating to solar, wind, hydrogen and biomass energy.
The MoU entails:
· exchange and training of scientific and technical personnel;
· exchange of scientific and technological information and data;
· organization of workshops and seminars; transfer of equipment, know-how and technology;
· development of joint research and technological projects.
This MoU will help in the development of technological know-how in the field of Renewable Energy and thereby aid the process of attaining the ambitious target of 450 GW of installed Renewable Energy capacity by 2030.