স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত কভিড-১৯ টিকাকৰণে ১.৩৪ কোটি অতিক্ৰম কৰিছে
২১খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১,০০০তকৈ কম
২০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলত বিগত ২৪ ঘন্টাত নতুনকৈ ক’ৰোনাত মৃত্যুৰ খবৰ নাই
26 FEB 2021 10:40AM by PIB Guwahati
ভাৰতত কভিড-১৯ টিকাকৰণৰ সংখ্যাই ১.৩৪ কোটিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে
আজি পুৱা ৭ বজা পৰ্যন্ত ১,৩৪,৭২,৬৪৩ জন লোকক টিকা প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত ৬৬,২১,৪১৮ গৰাকী স্বাস্থ্য কৰ্মীক প্ৰথম ডোজ, ২০,৩২,৯৯৪ গৰাকী স্বাস্থ্য কৰ্মীক দ্বিতীয় ডোজ আৰু কভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত থিয় দিয়া ৪৮,১৮,২৩১ গৰাকী আগশাৰীৰ কর্মীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে।
টিকাৰ প্রথম ডোজ গ্ৰহণৰ পাছত যি সমূহ হিতাধিকাৰীৰ ২৮ দিন সম্পূর্ণ হৈছে, তেওঁলোকৰ যোৱা ১৩ ফেব্রুৱাৰীৰ পৰা দ্বিতীয় পর্যায়ত টিকাকৰণ আৰম্ভ হৈছে। কভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত থিয় দিয়া আগশাৰীৰ কর্মীৰ টিকাকৰণ ২ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে।
অসমত এই পৰ্যন্ত মুঠ ২,১১,০৩৭ জন লোকক টিকা প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত ১,৮৯,৫৬৯ জনক প্রথম ডোজ আৰু ২১,৪৬৮ জনক দ্বিতীয় ডোজ প্ৰদান কৰা হৈছে।
দেশত দৈনিক ভিত্তিত টিকাকৰণৰ ক্ষেত্রত ক্রমাগত অগ্রগতি লক্ষ্য কৰা হৈছে।
টিকাকৰণৰ ৪১ দিন পর্যন্ত(২৫ ফেব্ৰুৱাৰী,২০২১) মুঠ ৮,০১,৪৮০ জন লোকক টিকা প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰে ৩,৮৪,৮৩৪ গৰাকী হিতাধিকাৰীক(স্বাস্থ্য কৰ্মী আৰু কভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত থিয় দিয়া আগশাৰীৰ কর্মী) প্ৰথম ডোজ আৰু ৪,১৬,৬৪৬ গৰাকী কভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত থিয় দিয়া আগশাৰীৰ কর্মীক দ্বিতীয় ডোজ প্ৰদান কৰা হৈছে।
মুঠ টিকা লাভ কৰা ১,৩৪,৭২,৬৪৩ গৰাকীৰ ১,১৪,৩৯,৬৪৯ জনে (স্বাস্থ্য কৰ্মী আৰু কভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত থিয় দিয়া আগশাৰীৰ কর্মী) প্ৰথম ডোজ আৰু মুঠ ২০,৩২,৯৯৪ জন স্বাস্থ্য কৰ্মীয়ে দ্বিতীয় ডোজ লাভ কৰিছে।
৯ ৰাজ্য/কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলত স্বাস্থ্য কৰ্মীৰ টিকাকৰণৰ হাৰ ৬০ শতাংশতকৈ কম।
এই ৰাজ্য/কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলসমূহ হৈছে-অৰুণাচল প্ৰদেশ, তামিলনাডু, দিল্লী, তেলেংগানা, লাডাখ, চণ্ডীগড়, নগালেণ্ড,পঞ্জাৱ আৰু পণ্ডিচেৰী।
১৩ ৰাজ্য/কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলত কভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত থিয় দিয়া আগশাৰীৰ কর্মীক টিকাকৰণৰ হাৰ ৪০ শতাংশতকৈ কম।
এই ৰাজ্য/কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলসমূহ হৈছে-অসম, মেঘালয়, মণিপুৰ, গোৱা, মিজোৰাম, অৰুণাচল প্ৰদেশ, তামিলনাডু, তেলেংগানা, চণ্ডীগড়, আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ, নগালেণ্ড,পঞ্জাৱ আৰু পণ্ডিচেৰী।
ভাৰতত আজি সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ সংখ্যা ১,৫৫,৯৮৬ যি মুঠ ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ ১.৪১ শতাংশ। সম্প্ৰতি যিসমূহ ৰাজ্য/কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলত দৈনিক ভিত্তিত ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে তাৰ পৰিণতিস্বৰূপে সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পাইছে।
অৱশ্যে ২১ ৰাজ্য/কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ সংখ্যা ১,০০০তকৈ কম।
এইসমূহ হৈছে-জন্মু আৰু কাশ্মীৰ(৮২০), অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ(৬১১), ওড়িষা(৬০৯), উত্তৰাখণ্ড(৪৯১),বিহাৰ(৪৭৮),ঝাৰখণ্ড(৪৬৭),চণ্ডীগড়(২৭৯),হিমাচলপ্রদেশ(২৪৪),
পণ্ডিচেৰী(১৯৬),লাক্ষাদ্বীপ(৮৬),লাডাখ(৫৬),ছিকিম(৪৩),মণিপুৰ(৪০),ত্ৰিপুৰা(৩২),মিজোৰাম(২৭), মেঘালয়(২০), নাগালেণ্ড(১৩), অৰুণাচল প্ৰদেশ(৩)আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ(২), দমন আৰু ডিউ আৰু দাদৰা আৰু নাগৰ হাভেলী(৫)।
২০ ৰাজ্য/কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলত বিগত ২৪ ঘণ্টাত কভিড-১৯ত কোনো লোকৰ মৃত্যুৰ বাতৰি নাই
এইসমূহ হৈছে-দিল্লী, হাৰিয়ানা, ৰাজস্থান,জন্মু আৰু কাশ্মীৰ, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, ঝাৰখণ্ড, চণ্ডীগড়, হিমাচল প্ৰদেশ, অসম, লাডাখ, ত্ৰিপুৰা, মিজোৰাম, নগালেণ্ড, মণিপুৰ,মেঘালয়,ছিকিম,দমন আৰু ডিউ আৰু দাদৰা আৰু নাগৰ হাভেলী, উত্তৰাখণ্ড,অৰুণাচল প্ৰদেশ,আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ।
মহাৰাষ্ট্ৰত বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৪,৯০২জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্রান্ত হোৱাৰ বিপৰীতে কেৰালাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৯৮৯ জন হ্ৰাস পাইছে।
ভাৰতত মুঠ সুস্থতাৰ সংখ্যা আজি ১,০৭,৫০,৬৮০ত উপনীত হৈছে। সুস্থতাৰ হাৰ ৯৭.১৭ শতাংশ।
মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যা আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাৰ মাজৰ পাৰ্থক্য ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাইছে আৰু আজি ই ১০,৫৯৪,৬৯৪ত উপনীত হৈছে।
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১২,১৭৯জন সুস্থ হৈছে।
নতুনকৈ সুস্থ হোৱা লোকৰ ৮৫.৩৪ শতাংশই ৬ ৰাজ্যৰ।
কেৰালাত এদিনত সৰ্বাধিক ৪,৬৫২ জন লোক নতুনকৈ আৰোগ্য হৈছে। বিগত ২৪ ঘণ্টাত মহাৰাষ্ট্ৰত ৩,৭৪৪ জন আৰু তামিলনাডুত ৯৪৭ জন লোক আৰোগ্য হৈছে।
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১৬,৫৭৭ জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত হৈছে।
নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৮৬.১৮ শতাংশই ৬ ৰাজ্যৰ।
মহাৰাষ্ট্ৰত এদিনত সৰ্বাধিক ৮,৭০২ জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত হৈছে। কেৰালাত ৩,৬৭৭ জন আৰু পঞ্জাৱত ৫৬৩ জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত হৈছে।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ক’ৰোনাত ১২০ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে।
মৃত্যু হোৱা ৮৫.৮৩ শতাংশই ৬খন ৰাজ্যৰ। মহাৰাষ্ট্রত একেদিনাই সৰ্বাধিক ৫৬ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে। কেৰালাত মৃত্যু হৈছে ১৪ জন লোকৰ আৰু পাঞ্জাৱত মৃত্যু হৈছে ১৩ জন লোকৰ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID19 Vaccination coverage has crossed 1.34 crore
21 States & UTs have less than 1,000 Active Cases
No New COVID Fatality reported in 20 States/UTs in the last 24 hours
26 FEB 2021 10:40AM by PIB Delhi
India’s cumulative COVID19 Vaccination Coverage has crossed 1.34 Cr.
As at 7 am today, the vaccination coverage was 1,34,72,643 through 2,78,915 sessions, as per the provisional report. This includes first dose for 66,21,418 Health Care Workers (HCWs), second dose for 20,32,994 Health Care Workers and first dose for 48,18,231 Front Line Workers (FLWs).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
6,034
2,385
8,419
2
Andhra Pradesh
5,03,858
1,30,591
6,34,449
3
Arunachal Pradesh
24,193
6,331
30,524
4
Assam
1,89,569
21,468
2,11,037
5
Bihar
5,48,175
76,211
6,24,386
6
Chandigarh
18,894
1,568
20,462
7
Chhattisgarh
3,73,644
48,347
4,21,991
8
Dadra & Nagar Haveli
5,252
337
5,589
9
Daman & Diu
2,151
254
2,405
10
Delhi
3,62,072
34,567
3,96,639
11
Goa
17,875
1,918
19,793
12
Gujarat
8,32,737
1,25,357
9,58,094
13
Haryana
2,20,672
68,361
2,89,033
14
Himachal Pradesh
1,00,723
17,041
1,17,764
15
Jammu & Kashmir
2,30,494
13,391
2,43,885
16
Jharkhand
2,80,339
19,440
2,99,779
17
Karnataka
5,96,274
1,92,934
7,89,208
18
Kerala
4,41,597
88,877
5,30,474
19
Ladakh
8,753
748
9,501
20
Lakshadweep
2,353
688
3,041
21
Madhya Pradesh
6,49,377
1,31,088
7,80,465
22
Maharashtra
10,10,322
1,31,968
11,42,290
23
Manipur
48,938
2,239
51,177
24
Meghalaya
28,860
1,350
30,210
25
Mizoram
20,955
4,876
25,831
26
Nagaland
28,691
5,425
34,116
27
Odisha
4,58,368
1,54,434
6,12,802
28
Puducherry
9,455
1,024
10,479
29
Punjab
1,49,029
32,863
1,81,892
30
Rajasthan
7,97,900
1,52,486
9,50,386
31
Sikkim
16,630
1,228
17,858
32
Tamil Nadu
3,78,411
50,844
4,29,255
33
Telangana
2,84,058
1,14,020
3,98,078
34
Tripura
88,487
19,527
1,08,014
35
Uttar Pradesh
11,67,285
2,03,454
13,70,739
36
Uttarakhand
1,40,671
14,323
1,54,994
37
West Bengal
8,72,999
1,20,107
9,93,106
38
Miscellaneous
5,23,554
40,924
5,64,478
Total
1,14,39,649
20,32,994
1,34,72,643
On Day-41 of the vaccination drive (25thFebruary, 2021), 8,01,480 vaccine doses were given. Out of which, 3,84,834 beneficiaries were vaccinated across 14,600 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 4,16,646 HCWs received 2nd dose of vaccine.
Out of total 1,34,72,643 vaccine doses, 1,14,39,649 (HCWs and FLWs) have received 1st dose of vaccine and total 20,32,994 HCWs have received the 2nd dose of vaccine.
Nine State & UTs have vaccinated less than 60% of the registered HCWs.
These are Arunachal Pradesh, Tamil Nadu, Delhi, Telangana, Ladakh, Chandigarh, Nagaland, Punjab and Puducherry.
13 States/UTs have vaccinated less than 40% of registered FLWs.
These are Chandigarh, Nagaland, Telangana, Mizoram, Punjab, Goa, Arunachal Pradesh, Tamil Nadu, Manipur, Assam, A&N Islands, Meghalaya and Puducherry.
India’s Active Caseload is 1,55,986 today comprising 1.41% of the total positive cases. This is largely attributable to the upsurge in daily new cases in some States/UTs.
However, 21 States & UTs have less than 1,000 active cases.
These are J&K (820), Andhra Pradesh (611), Odisha (609), Goa (531), Uttarakhand (491), Bihar (478), Jharkhand (467), Chandigarh (279), Himachal Pradesh (244), Puducherry (196), Lakshadweep (86), Ladakh (56), Sikkim (43), Manipur (40), Tripura (32), Mizoram (27), Meghalaya (20), Nagaland (13), D&D and D&N (5), Arunachal Pradesh (3) and A&N islands (2).
20 States/UTs have not reported any COVID19 deaths in last 24 hours.
These are Delhi, Haryana, Rajasthan, J&K, Andhra Pradesh, Jharkhand, Chandigarh, Himachal Pradesh, Assam, Ladakh, Tripura, Mizoram, Nagaland, Manipur, Meghalaya, Sikkim, D&D and D&N, Uttarakhand, Arunachal Pradesh, A&N Islands.
The table below shows the change in active cases in the last 24 hours. Maharashtra reported maximum positive changes with an addition of 4,902 cases whereas Kerala has recorded maximum negative change with decrease of 989 cases.
India’s cumulative recoveries stand at 1,07,50,680 today. The Recovery Rate is 97.17% today.
The gap between total recovered cases and the active cases is constantly rising and stands at 10,594,694 today.
12,179 recoveries were registered in the last 24 hours.
85.34% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,652 newly recovered cases. 3,744 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 947 in Tamil Nadu.
16,577 new daily cases have been recorded in the last 24 hours.
86.18% of the new cases are from 6 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 8,702. It is followed by Kerala with 3,677 while Punjab reported 563 new cases.
120 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 85.83%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (56). Kerala reported 14 deaths and Punjab reported 13 deaths.