|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা বেক্সিন কাপখিবগী মশিং অসি করোর ১.৩৪ হেনখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ২১দা এক্তিব কেস ১,০০০দগী তানা লৈরি হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ২০দা কোবিদনা মরম ওইরগা নৌনা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিবা লৈতে
26 FEB 2021 10:40AM by PIB Imphal
ভারতকী কোবিদ-১৯ বেক্সিন কাপখিবগী অপুনবা অসি করোর ১.৩৪ হেনখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি অয়ুক্কী পুং ৮ ফাওবা সেসন ২,৭৮,৯১৫গী খুত্থাংদা কাপখিবা বেক্সিন অসি ১,৩৪,৭২,৬৪৩ শুখ্রে। মসিদা ঐচ.দবল্যু.সি. ৬৬,২১,৪১৮দা অহানবা দোজ, ঐচ.দবল্যু.সি. ২০,৩২,৯৯৪দা অমসুং অনিশুবা দোজকী এফ.এল.দবল্যু. ৪৮,১৮,২৩১ য়াওখি।
অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১দগী হৌখি। এফ.এল.দবল্যুশিংদা বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৬,০৩৪
২,৩৮৫
৮,৪১৯
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৫,০৩,৮৫৮
১,৩০,৫৯১
৬,৩৪,৪৪৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২৪,১৯৩
৬,৩৩১
৩০,৫২৪
৪
অসাম
১,৮৯,৫৬৯
২১,৪৬৮
২,১১,০৩৭
৫
বিহার
৫,৪৮,১৭৫
৭৬,২১১
৬,২৪,৩৮৬
৬
চান্দিগর
১৮,৮৯৪
১,৫৬৮
২০,৪৬২
৭
ছত্তিসগর
৩,৭৩,৬৪৪
৪৮,৩৪৭
৪,২১,৯৯১
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৫,২৫২
৩৩৭
৫,৫৮৯
৯
দামন অমসুং দীয়ু
২,১৫১
২৫৪
২,৪০৫
১০
দিল্লী
৩,৬২,০৭২
৩৪,৫৬৭
৩,৯৬,৬৩৯
১১
গোৱা
১৭,৮৭৫
১,৯১৮
১৯,৭৯৩
১২
গুজরাত
৮,৩২,৭৩৭
১,২৫,৩৫৭
৯,৫৮,০৯৪
১৩
হরিয়ানা
২,২০,৬৭২
৬৮,৩৬১
২,৮৯,০৩৩
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১,০০,৭২৩
১৭,০৪১
১,১৭,৭৬৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,৩০,৪৯৪
১৩,৩৯১
২,৪৩,৮৮৫
১৬
ঝার্খন্দ
২,৮০,৩৩৯
১৯,৪৪০
২,৯৯,৭৭৯
১৭
কর্নাতকা
৫,৯৬,২৭৪
১,৯২,৯৩৪
৭,৮৯,২০৮
১৮
কেরেলা
৪,৪১,৫৯৭
৮৮,৮৭৭
৫,৩০,৪৭৪
১৯
লদাখ
৮,৭৫৩
৭৪৮
৯,৫০১
২০
লক্ষদীপ
২,৩৫৩
৬৮৮
৩,০৪১
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,৪৯,৩৭৭
১,৩১,০৮৮
৭,৮০,৪৬৫
২২
মহারাস্ত্র
১০,১০,৩২২
১,৩১,৯৬৮
১১,৪২,২৯০
২৩
মনিপুর
৪৮,৯৩৮
২,২৩৯
৫১,১৭৭
২৪
মেঘালয়
২৮,৮৬০
১,৩৫০
৩০,২১০
২৫
মিজোরাম
২০,৯৫৫
৪,৮৭৬
২৫,৮৩১
২৬
নাগালেন্দ
২৮,৬৯১
৫,৪২৫
৩৪,১১৬
২৭
ওরিশা
৪,৫৮,৩৬৮
১,৫৪,৪৩৪
৬,১২,৮০২
২৮
পুদুচেরী
৯,৪৫৫
১,০২৪
১০,৪৭৯
২৯
পঞ্জাব
১,৪৯,০২৯
৩২,৮৬৩
১,৮১,৮৯২
৩০
রাজস্থান
৭,৯৭,৯০০
১,৫২,৪৮৬
৯,৫০,৩৮৬
৩১
সিক্কিম
১৬,৬৩০
১,২২৮
১৭,৮৫৮
৩২
তামিল নাদু
৩,৭৮,৪১১
৫০,৮৪৪
৪,২৯,২৫৫
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮৪,০৫৮
১,১৪,০২০
৩,৯৮,০৭৮
৩৪
ত্রিপুরা
৮৮,৪৮৭
১৯,৫২৭
১,০৮,০১৪
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১১,৬৭,২৮৫
২,০৩,৪৫৪
১৩,৭০,৭৩৯
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,৪০,৬৭১
১৪,৩২৩
১,৫৪,৯৯৪
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮,৭২,৯৯৯
১,২০,১০৭
৯,৯৩,১০৬
৩৮
অতোপ্পশিং
৫,২৩,৫৫৪
৪০,৯২৪
৫,৬৪,৪৭৮
অপুনবা
১,১৪,৩৯,৬৪৯
২০,৩২,৯৯৪
১,৩৪,৭২,৬৪৩
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৪১নি শুবা নুমিৎতা (ফেব্রুৱারী ২৫, ২০২১) বেক্সিন দোজ ৮,০১,৪৮০ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ১৪,৬০০গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৩,৮৪,৮৩৪দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ৪,১৬,৬৪৬দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
অপুনবা বেক্সিন দোজ ১,৩৪,৭২,৬৪৩গী মনুংদা বেনিফিসরী ১,১৪,৩৯,৬৪৯দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. পুন্না ২০,৩২,৯৯৪দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ৯দা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৬০%দগী তানা বেক্সিন কাপখ্রে।
মখোয় অদুদি – অরুনাচল প্রদেশ, তামিল নাদু, দিল্লী, তেলঙ্গনা, লদাখ, চান্দিগর, নাগালেন্দ, পঞ্জাব অমসুং পুদুচেরীনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৩দা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৪০%দগী তানা বেক্সিন কাপখ্রে।
মখোয় অদুদি চান্দিগর, নাগালেন্দ, তেলঙ্গনা, মিজোরাম, পঞ্জাব, গোৱা, অরুনাচল প্রদেশ, আমিল নাদু, মনিপুর, অসাম, এ অমসুং এন্দ ঈথৎশিং, মেঘালয় অমসুং পুদুচেরীনি।
ভারতকী অপুন্না এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ১,৫৫,৯৮৬ শুখ্রে। মসি অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১.৪১%নি। মসি রাজ্য খরদা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং ৱাংখৎলকপা অসিনা চাউনা শরুক তম্লি।
অদুম ওইনমক, রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ২১দা এক্তিব কেসশিং ১,০০০ দগী তানা লৈরি।
মখোয় অদুদি জে অমসুং কে (৮২০), অন্ধ্র প্রদেশ (৬১১), ওরিশা (৬০৯), গোৱা (৫৩১), উত্তরাখন্দ (৪৯১), বিহার (৪৭৮), ঝার্খন্দ (৪৬৭), চান্দিগর (২৭৯), হিমাচল প্রদেশ (২৪৪), পুদুচেরী (১৯৬), লক্ষদীপ (৮৬), লদাখ (৫৬), সিক্কিম (৪৩), মনিপুর (৪০), ত্রিপুরা (৩২), মিজোরাম (২৭), মেঘালয় (২০), নাগালেন্দ (১৩), দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন (৫), অরুনাচল প্রদেশ (৩) অমসুং এ অমদি এন ঈথৎশিং (২).
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ২০দা কোবিদ১৯গা মরী লৈননা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে।
মখোয় অদুদা দিল্লী, হরিয়ানা, রাজস্থান, জে অমসুং কে, অন্ধ্র প্রদেশ, ঝার্খন্দ, চান্দিগর, হিমাচল প্রদেশ, অসাম, লদাখ , ত্রিপুরা, মিজোরাম, নাগালেন্দ, মনিপুর, মেঘালয়, সিক্কিম, দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন, উত্তরাখন্দ, অরুনাচল প্রদেশ, অমসুং এ অমসুং এন ঈথৎশিং অসিনি।
মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা এক্তিব কেসশিংদা লাকখিবা অহোংবা অদু উৎলি। মহারাস্ত্রদা কেস ৪,৯০২ হাপচিনবগা লোইননা পোজিতিব চেঞ্জ খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌখি অমরোমদা কেরেলাদা কেস ৯৮৯ হন্থবগা লোইননা নেগেতিব চেঞ্জ খ্বাইদগী ৱাংনা রেকোর্দ তৌখ্রে।
ভারতকী অপুন্না ফগৎলকখিবা অসি ঙসি ১,০৭,৫০,৬৮০ শুখ্রে। ঙসি নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.১৭% য়ৌখ্রে।
অপুনবা নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎন্নবা অসি লেপ্তনা ৱাংখৎলক্লি অমসুং ঙসি ১০,৫৯৪,৬৯৪ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা ১২,১৭৯ ফগৎখিবগী রেজিস্তর তৌখ্রে।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৮৫.৩৪%দি রাজ্য ৬দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৪,৬৫২গা লোইননা কেরেলানা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং ৱাংনা ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,৭৪৪ অমসুং তামিল নাদুদা ৯৪৭ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,৫৭৭ রেকোর্দ তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৬.১৮%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
অনৌবা কেস ৮,৭০২গা লোইননা মহারাস্ত্রনা মখা তানা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেরেলাদা ৩,৬৭৭ অমরোমদা পঞ্জাবতা অনৌবা কেস ৫৬৩ থেংনবগী রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ১২০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
নৌনা লৈখিদবগী ৮৫.৮৩%দি রাজ্য তরুক্তগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (৫৬)। কেরেলাদানা লৈখিদবা ১৪ অমসুং পঞ্জাবতা ১৩ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID19 Vaccination coverage has crossed 1.34 crore
21 States & UTs have less than 1,000 Active Cases
No New COVID Fatality reported in 20 States/UTs in the last 24 hours
26 FEB 2021 10:40AM by PIB Delhi
India’s cumulative COVID19 Vaccination Coverage has crossed 1.34 Cr.
As at 7 am today, the vaccination coverage was 1,34,72,643 through 2,78,915 sessions, as per the provisional report. This includes first dose for 66,21,418 Health Care Workers (HCWs), second dose for 20,32,994 Health Care Workers and first dose for 48,18,231 Front Line Workers (FLWs).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
6,034
2,385
8,419
2
Andhra Pradesh
5,03,858
1,30,591
6,34,449
3
Arunachal Pradesh
24,193
6,331
30,524
4
Assam
1,89,569
21,468
2,11,037
5
Bihar
5,48,175
76,211
6,24,386
6
Chandigarh
18,894
1,568
20,462
7
Chhattisgarh
3,73,644
48,347
4,21,991
8
Dadra & Nagar Haveli
5,252
337
5,589
9
Daman & Diu
2,151
254
2,405
10
Delhi
3,62,072
34,567
3,96,639
11
Goa
17,875
1,918
19,793
12
Gujarat
8,32,737
1,25,357
9,58,094
13
Haryana
2,20,672
68,361
2,89,033
14
Himachal Pradesh
1,00,723
17,041
1,17,764
15
Jammu & Kashmir
2,30,494
13,391
2,43,885
16
Jharkhand
2,80,339
19,440
2,99,779
17
Karnataka
5,96,274
1,92,934
7,89,208
18
Kerala
4,41,597
88,877
5,30,474
19
Ladakh
8,753
748
9,501
20
Lakshadweep
2,353
688
3,041
21
Madhya Pradesh
6,49,377
1,31,088
7,80,465
22
Maharashtra
10,10,322
1,31,968
11,42,290
23
Manipur
48,938
2,239
51,177
24
Meghalaya
28,860
1,350
30,210
25
Mizoram
20,955
4,876
25,831
26
Nagaland
28,691
5,425
34,116
27
Odisha
4,58,368
1,54,434
6,12,802
28
Puducherry
9,455
1,024
10,479
29
Punjab
1,49,029
32,863
1,81,892
30
Rajasthan
7,97,900
1,52,486
9,50,386
31
Sikkim
16,630
1,228
17,858
32
Tamil Nadu
3,78,411
50,844
4,29,255
33
Telangana
2,84,058
1,14,020
3,98,078
34
Tripura
88,487
19,527
1,08,014
35
Uttar Pradesh
11,67,285
2,03,454
13,70,739
36
Uttarakhand
1,40,671
14,323
1,54,994
37
West Bengal
8,72,999
1,20,107
9,93,106
38
Miscellaneous
5,23,554
40,924
5,64,478
Total
1,14,39,649
20,32,994
1,34,72,643
On Day-41 of the vaccination drive (25thFebruary, 2021), 8,01,480 vaccine doses were given. Out of which, 3,84,834 beneficiaries were vaccinated across 14,600 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 4,16,646 HCWs received 2nd dose of vaccine.
Out of total 1,34,72,643 vaccine doses, 1,14,39,649 (HCWs and FLWs) have received 1st dose of vaccine and total 20,32,994 HCWs have received the 2nd dose of vaccine.
Nine State & UTs have vaccinated less than 60% of the registered HCWs.
These are Arunachal Pradesh, Tamil Nadu, Delhi, Telangana, Ladakh, Chandigarh, Nagaland, Punjab and Puducherry.
13 States/UTs have vaccinated less than 40% of registered FLWs.
These are Chandigarh, Nagaland, Telangana, Mizoram, Punjab, Goa, Arunachal Pradesh, Tamil Nadu, Manipur, Assam, A&N Islands, Meghalaya and Puducherry.
India’s Active Caseload is 1,55,986 today comprising 1.41% of the total positive cases. This is largely attributable to the upsurge in daily new cases in some States/UTs.
However, 21 States & UTs have less than 1,000 active cases.
These are J&K (820), Andhra Pradesh (611), Odisha (609), Goa (531), Uttarakhand (491), Bihar (478), Jharkhand (467), Chandigarh (279), Himachal Pradesh (244), Puducherry (196), Lakshadweep (86), Ladakh (56), Sikkim (43), Manipur (40), Tripura (32), Mizoram (27), Meghalaya (20), Nagaland (13), D&D and D&N (5), Arunachal Pradesh (3) and A&N islands (2).
20 States/UTs have not reported any COVID19 deaths in last 24 hours.
These are Delhi, Haryana, Rajasthan, J&K, Andhra Pradesh, Jharkhand, Chandigarh, Himachal Pradesh, Assam, Ladakh, Tripura, Mizoram, Nagaland, Manipur, Meghalaya, Sikkim, D&D and D&N, Uttarakhand, Arunachal Pradesh, A&N Islands.
The table below shows the change in active cases in the last 24 hours. Maharashtra reported maximum positive changes with an addition of 4,902 cases whereas Kerala has recorded maximum negative change with decrease of 989 cases.
India’s cumulative recoveries stand at 1,07,50,680 today. The Recovery Rate is 97.17% today.
The gap between total recovered cases and the active cases is constantly rising and stands at 10,594,694 today.
12,179 recoveries were registered in the last 24 hours.
85.34% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,652 newly recovered cases. 3,744 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 947 in Tamil Nadu.
16,577 new daily cases have been recorded in the last 24 hours.
86.18% of the new cases are from 6 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 8,702. It is followed by Kerala with 3,677 while Punjab reported 563 new cases.
120 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 85.83%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (56). Kerala reported 14 deaths and Punjab reported 13 deaths.