|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মহারাস্ত্র, কেরেলা, পঞ্জাব, মধ্য প্রদেশ, তামিল নাদু, গুজরাত অমসুং ছত্তিসগরদা নুংতিগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেসশিং ৱাংখৎলকপা উবা ফংখ্রে
কেসশিংগী মশিং ৱাংখৎলক্লিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা অৱাংবা থাক্কী মল্তি-দিস্সিপ্লিনরী সেন্ত্রেল তীমশিং শাজিনখ্রে কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা রাজ্য ৭কা লোইননা রিভ্যু অমগী মতম লেপখ্রে ভারতকী বেক্সিন কাপখিবগী অপুনবা মশিং করোর ১.২৬ হেনখ্রে
25 FEB 2021 12:12PM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ১,৫১,৭০৮ শুখ্রে মসি অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শরুক ১.৩৭% ওইরি।মসি রাজ্য খরদা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং ৱাংখৎলকপা অসিনা চাউনা শরুক তম্লি। মহারাস্ত্র, কেরেলা, পঞ্জাব, মধ্য প্রদেশ, তামিল নাদু, গুজরাত অমসুং ছত্তিসগরদা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং ৱাংখৎলকপগী রেকোর্দ তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা নুংতিগী থেংনবা কেস ১৬,৭৩৮ রেকোর্দ তৌখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৯.৫৭%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৭দগী ওইখ্রে।
অনৌবা কেস ৮,৮০৭গা লোইননা মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না মখা তানা রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেরেলাদা ৪,১০৬ অমরোমদা পঞ্জাবতা অনৌবা কেস ৫৫৮ থেংনবগী রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
ৱকেন্দ্রনা কেরেলা, মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল, ছত্তিসগর, পঞ্জাব, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মির (য়ু.তি.)দা কোবিদ১৯ কেসশিংগী মশিং হন্দক ৱাংখৎলক্লিবা অসিগী মরমশিং খঙদোক্নবা অমসুং রাজ্যগী হকশেল বিভাগশিংগা লোইনা খুৎশম্নদুনা কোবিদ১৯ কন্ত্রোল তৌবা অমসুং লাকশিন্নবা খোঙথাংশিং পাইখৎমিন্নগনি।
কেন্দ্রনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.দা শন্দোকপা অসি লাকশিন্নবা অকনবা খোঙথাংশিং লৌখৎপদা মীৎয়েং চংনবা অইবা চেরোলসু থাখ্রে। রাজ্যাশিং/য়ু.তি. অসিদা শোকহল্লবা জিলাশিংদা আর.তি.-পি.সি.আর অমসুং রেপিদ এন্তিজেন তেস্তশিং চাং খাইদোক্তুনা তৌবগা লোইননা অখন্নবা মওংদা তেস্ত তৌবা হেনগৎনবা অমসুং এন্তিজেন তেস্তশিংদা নেগেতিব ওইখিবা লাইওংদি উবা মীওই পুম্নমক শোইদনা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্ত তৌহন্নবা পাউতাক পীখ্রে। পোজিতিব ওইবা মীওইশিং খুদক্তা আইসোলেৎ তৌগদবনি/হোস্পিতালদা পুখৎকদবনি, মখোয়গা নকশিন্নরম্বা মীওই পুম্নমক থিদোকপা অমসুং থেংথবা তৌদনা তেস্তসু তৌথোক্কদবনি। মখোয়দা কোবিদ মেনেজমেন্তদা হৌজিক ফাওবদা ফংলকখিবশিং অসি অরেম্বা তাদনবা মরী লৈনবা দিস্ত্রিক্ত ওফিসিএলশিংগা লোইননা ওইরক্লিবা ফীভম অসি চাং নাইনা কুপ্না য়েংশিন্নবা পাউথাক পীখ্রে।
নাকল অমরোমদা লৈবাক অসিদা অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাং অসিদা মখা তানা হন্থরকপা উবা ফংলি। ফেব্রুৱারী ২৫, ২০২১ ফাওবদা অপুনবা পোজিতিব ওইবা চাং অসি ৫.১৭% ওইরি।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবা সেসন ২,৬৪,৩১৫গী খুত্থাংদা কাপখিবা বেক্সিন অসি ১,২৬,৭১,১৬৩ শুখ্রে। মসিগী মনুংদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৫,৪৭,৮৩১ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ১৬,১৬,৩৪৮ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ৪৫,০৬,৯৮৪ (অহানবা দোজ) য়াওখি।
অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২১দগী হৌখি। এফ.এল.দবল্যু. শিংগী বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৫,৬৪৪
২,১১৮
৭,৭৬২
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,৭২,৪৬০
১,২০,৪৪৩
৫,৯২,৯০৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২২,৪৩৩
৫,৪৯৭
২৭,৯৩০
৪
অসাম
১,৭৯,৬২৫
১৫,৭৯৫
১,৯৫,৪২০
৫
বিহার
৫,৪০,৩১৫
৬০,৪৮০
৬,০০,৭৯৫
৬
চান্দিগর
১৭,২৫৬
১,৩০৬
১৮,৫৬২
৭
ছত্তিসগর
৩,৬৬,৪৯৩
৩৯,৩৯০
৪,০৫,৮৮৩
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৫,০৪৭
২৬৬
৫,৩১৩
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৮৫৮
২৫৪
২,১১২
১০
দিল্লী
৩,৪৮,৬৬৯
২৯,০২৫
৩,৭৭,৬৯৪
১১
গোৱা
১৬,৭৪১
১,৫৫৯
১৮,৩০০
১২
গুজরাত
৮,৩০,৫৬৫
৮০,১১৮
৯,১০,৬৮৩
১৩
হরিয়ানা
২,১৬,৪২২
৫৫,০৭৫
২,৭১,৪৯৭
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৯৮,৮৮১
১২,৮১৮
১,১১,৬৯৯
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,১৭,৯১০
১০,২৮৫
২,২৮,১৯৫
১৬
ঝার্খন্দ
২,৭২,১৬৪
১৭,৭০৮
২,৮৯,৮৭২
১৭
কর্নাতকা
৫,৮৬,৫৪৫
১,৭৯,১২৪
৭,৬৫,৬৬৯
১৮
কেরেলা
৪,২২,৬৬৯
৭০,৬০০
৪,৯৩,২৬৯
১৯
লদাখ
৮,১৯৯
৭৪৮
৮,৯৪৭
২০
লক্ষদীপ
২,৩৪৪
৬৩৯
২,৯৮৩
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,৪৬,৭৬৬
৭৭,৫৮৪
৭,২৪,৩৫০
২২
মহারাস্ত্র
৯,৮১,৩৫৯
১,০৫,৭৫২
১০,৮৭,১১১
২৩
মনিপুর
৪৬,০৪২
২,১৯০
৪৮,২৩২
২৪
মেঘালয়
২৮,২৪৮
১,২০০
২৯,৪৪৮
২৫
মিজোরাম
১৯,৬৪৩
৪,০৩১
২৩,৬৭৪
২৬
নাগালেন্দ
২৭,১৯৫
৫,১৪১
৩২,৩৩৬
২৭
ওরিশা
৪,৫০,৩৬১
১,৩৪,৫৮৭
৫,৮৪,৯৪৮
২৮
পুদুচেরী
৯,৪৩৬
১,০২৩
১০,৪৫৯
২৯
পঞ্জাব
১,৩৯,৩০৫
২৭,৩৮৮
১,৬৬,৬৯৩
৩০
রাজস্থান
৭,৮৩,৬৫২
১,৪৭,৫৭০
৯,৩১,২২২
৩১
সিক্কিম
১৫,৮৭৫
১,০৫৬
১৬,৯৩১
৩২
তামিল নাদু
৩,৬৮,৬৭৮
৪৬,১৪৯
৪,১৪,৮২৭
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮৩,৩৮৭
১,০৬,৫৮৩
৩,৮৯,৯৭০
৩৪
ত্রিপুরা
৮৬,৩৩৬
১৬,৪১৬
১,০২,৭৫২
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১১,৪০,৭৫৪
৮৬,০২১
১২,২৬,৭৭৫
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,৩৯,১৬৯
১১,৮৩৩
১,৫১,০০২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭,৮৭,০১৩
৯৯,৪৭৮
৮,৮৬,৪৯১
৩৮
অতোপ্পশিং
৪,৬৯,৩৫৬
৩৯,০৯৮
৫,০৮,৪৫৪
অপুনবা
১,১০,৫৪,৮১৫
১৬,১৬,৩৪৮
১,২৬,৭১,১৬৩
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৪০নি শুবা নুমিৎতা (ফেবরুৱারী ২৪, ২০২১) বেক্সিন দোজ ৫,০৩,৯৪৭ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ৯,৯৫৯গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ২,৮৭,০৩২দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ২,১৬,৯১৫দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
অপুনবা বেক্সিন দোজ ১,২৬,৭১,১৬৩গী মনুংদা বেনিফিসরী ১,১০,৫৪,৮১৫দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. পুন্না ১৬,১৬,৩৪৮দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
ভারত্তা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিনগী দোজশিংগী ৫৬% হেনবদি রাজ্য নপানদগী ওইখি।
মখোয় অমমমদা দোজ লাখ ৬ হেন্না কাপখ্রে। উত্তর প্রদেশ খক্তদা অপুনবা দোজকী ৯.৬৮% (১২,২৬,৭৭৫) ওইখ্রে।
অনিশুবা বেক্সিন দোজশিংগী অপুনবগী ৬১%দি রাজ্য নিপানদগী ওইখি। অনিশুবা দোজকী ওইনা কর্নাতকানা ঐচ.সি.দবল্যু.গী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না বেক্সিন কাপখি মদুদি ১১.০৮% (১,৭৯,১২৪)।
রাজ্য/য়ু.তি. ১২দা ইলিজিবল ওইবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৮০%দগী হেন্না অনিশুবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি – লদাখ, হিমাচল প্রদেশ, নাগালেন্দ, দি এন্দ দি, এন এন্দ দি ঈথৎশিং, লক্ষদীপ, কেরেলা, গুজরাত, ত্রিপুরা, তেলঙ্গনা, উত্তরাখন্দ, সিক্কিমনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১০দা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৬০%দগী হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি – দি এনদ এন, রাজস্থান, লক্ষদীপ, গুজরাত, মধ্য প্রদেশ, ত্রিপুরা, ওরিশা, হিমাচল প্রদেশ, উত্তরাখন্দ অমসুং ছত্তিসগরনি।
ভারতকী অপুন্না ফগৎলকখিবা অসি ঙসি ১,০৭,৩৮,৫০১ শুখ্রে। ঙসি নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.২১% য়ৌখ্রে। অপুনবা নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎন্নবা অসি লেপ্তনা ৱাংখৎলক্লি অমসুং ঙসি ১০,৫৮৬,৭৯৩ শুখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা ১১,৭৯৯ ফগৎখিবগী রেজিস্তর তৌখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Kerala, Punjab, Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Gujarat & Chhattisgarh witnesses an upsurge in Daily New Cases
Multi-Disciplinary High Level Central teams rushed to States/UTs witnessing spike in cases
Cabinet Secretary schedules a Review with 7 States
India’s Cumulative Vaccination coverage has crossed 1.26 crore
25 FEB 2021 12:12PM by PIB Delhi
India’s Active Caseload is 1,51,708 today comprising 1.37% of the total positive cases. This is largely attributable to the upsurge in daily new cases in some States. Maharashtra, Kerala, Punjab, Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Gujarat and Chhattisgarh have recorded a rise in daily new cases.
16,738 new daily cases have been recorded in the last 24 hours.
89.57% of the new cases are from7States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at8,807. It is followed by Kerala with4,106while Punjabreported558 new cases.
The Centre has deputed high-level multi-disciplinary teams to Kerala, Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, West Bengal, Chhattisgarh, Punjab, Madhya Pradesh, Gujarat and Jammu and Kashmir (UT) to ascertain reasons for the surge and coordinate with the State Health Departments in COVID-19 control and containment measures.
The Centre has also written to States/UTs to focus on undertaking aggressive measures to break the chain of transmission. The States/UT have been advised to increase testing in a focussed manner in the affected districts with the appropriate split of RT-PCR and Rapid Antigen Tests and to also ensure that all symptomatic negatives of antigen tests are compulsorily tested via RT-PCR tests. The positive persons are to be promptly isolated/hospitalised, all their close contacts be traced and also tested without delay. They have been advised to critical review the emerging situation on a regular basis with concerned District officials to ensure that gains made so far in COVID management are not lost.
On the other hand, the country has been witnessing a continuous decline in cumulative positivity rate. As on 25th Feb 2021, the cumulative positivity rate stands at 5.17%.
As at7 am today, the vaccination coverage was1,26,71,163through 2,64,315sessions, as per the provisional report. These include 65,47,831HCWs (1st dose), 16,16,348 HCWs (2nd dose) and 45,06,984 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiariesvaccinated
1stDose
2ndDose
TotalDoses
1
A&NIslands
5,644
2,118
7,762
2
AndhraPradesh
4,72,460
1,20,443
5,92,903
3
ArunachalPradesh
22,433
5,497
27,930
4
Assam
1,79,625
15,795
1,95,420
5
Bihar
5,40,315
60,480
6,00,795
6
Chandigarh
17,256
1,306
18,562
7
Chhattisgarh
3,66,493
39,390
4,05,883
8
Dadra&NagarHaveli
5,047
266
5,313
9
Daman&Diu
1,858
254
2,112
10
Delhi
3,48,669
29,025
3,77,694
11
Goa
16,741
1,559
18,300
12
Gujarat
8,30,565
80,118
9,10,683
13
Haryana
2,16,422
55,075
2,71,497
14
HimachalPradesh
98,881
12,818
1,11,699
15
Jammu&Kashmir
2,17,910
10,285
2,28,195
16
Jharkhand
2,72,164
17,708
2,89,872
17
Karnataka
5,86,545
1,79,124
7,65,669
18
Kerala
4,22,669
70,600
4,93,269
19
Ladakh
8,199
748
8,947
20
Lakshadweep
2,344
639
2,983
21
MadhyaPradesh
6,46,766
77,584
7,24,350
22
Maharashtra
9,81,359
1,05,752
10,87,111
23
Manipur
46,042
2,190
48,232
24
Meghalaya
28,248
1,200
29,448
25
Mizoram
19,643
4,031
23,674
26
Nagaland
27,195
5,141
32,336
27
Odisha
4,50,361
1,34,587
5,84,948
28
Puducherry
9,436
1,023
10,459
29
Punjab
1,39,305
27,388
1,66,693
30
Rajasthan
7,83,652
1,47,570
9,31,222
31
Sikkim
15,875
1,056
16,931
32
TamilNadu
3,68,678
46,149
4,14,827
33
Telangana
2,83,387
1,06,583
3,89,970
34
Tripura
86,336
16,416
1,02,752
35
UttarPradesh
11,40,754
86,021
12,26,775
36
Uttarakhand
1,39,169
11,833
1,51,002
37
WestBengal
7,87,013
99,478
8,86,491
38
Miscellaneous
4,69,356
39,098
5,08,454
Total
1,10,54,815
16,16,348
1,26,71,163
On Day-40 of the vaccination drive (24thFebruary, 2021), 5,03,947vaccine doses were given. Out of which, 2,87,032beneficiaries were vaccinated across 9,959 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,16,915 HCWs received 2nd dose of vaccine.
Out of total1,26,71,163vaccine doses, 1,10,54,815 (HCWs and FLWs) have received 1st dose of vaccine and total 16,16,348 HCWs have received the 2nd dose of vaccine.
Eight States account for more than 56% of the total vaccine doses.
Each of them has administered more than 6 lakh doses. Uttar Pradesh have vaccinated 9.68% of the total doses (12,26,775).
Eight States account for 61% of the total second vaccine doses. Karnataka vaccinated maximum number of HCWs for second dose i.e. 11.08% (1,79,124).
12 States/UTs have administered second vaccine dose to more than 80% of the eligible HCWs. These are Ladakh, Himachal Pradesh, Nagaland, D&D, A&N Islands, Lakshadweep, Kerala, Gujarat, Tripura, Telangana, Uttarakhand, Sikkim.
10 States/UTs have vaccinated more than 60% of registered FLWs. These are D&N, Rajasthan, Lakshadweep, Gujarat, Madhya Pradesh, Tripura, Odisha, Himachal Pradesh, Uttarakhand and Chhattisgarh.
India’s cumulative recoveries stand at1,07,38,501today. The Recovery Rate is 97.21% today.The gap between total recovered cases and the active cases is constantly rising and stands at 10,586,793 today. 11,799 recoveries were registered in the last 24 hours.