President's Secretariat
It is a Matter of Pride for us that Narendra Modi Cricket Stadium has Become the World’s Largest Cricket Stadium With A Capacity of 1.32 Lakh Spectators: President Kovind
President of India Inaugurates Narendra Modi Cricket Stadium and Lays Foundation Stone of Sardar Vallabhbhai Patel Sports Enclave in Ahmedabad
24 FEB 2021 2:58PM by PIB Delhi
It is a matter of pride for us that the Narendra Modi Cricket Stadium has become the world’s largest cricket stadium with a capacity of 1.32 lakh spectators, said the President of India, Shri Ram Nath Kovind at the inauguration of the Narendra Modi Cricket Stadium and laid the foundation stone of the Sardar Vallabhbhai Patel Sports Enclave in Ahmedabad today (February 24, 2021). He noted that the stadium was not only the largest in the world but also provides world-class facilities for various sporting activities. He congratulated all officials, agencies and partners of the Gujarat Cricket Association, who were instrumental in giving the present shape to Narendra Modi Stadium. Appreciating the attributes of this Stadium, the President opined that with a gold rating of green-building certification, it is also a good example of eco-friendly development. The stadium showcases the aspirations and capabilities of the New India that has made a strong mark on the world stage. The President said that the dominance that India has achieved in cricket reinforces the belief that not only in other sports but also in the areas of development, our country has potential to achieve a higher position in the world.
The President said that India is called 'Power House of Cricket' or 'Hub of Cricket'. Therefore, it is quite appropriate that the world's largest cricket stadium is also now in our country. He appreciated the efforts put in building this stadium which was started under the guidance of the then Chief Minister of Gujarat, Shri Narendra Modi and then efficiently followed up by Shri Amit Shah as Chairman of Gujarat Cricket Association.
The President observed that many of our young cricketers, coming from small villages and cities of Indian hinterland, are gradually emerging as significant sporting talents on the strength of their hard work. Our youth also have the capability to perform well in other sports on international levels. For this to materialize, we have to provide world class infrastructure to them just as the way we provide for cricket. With this objective, it is significant that the Government of Gujarat has taken the initiative to build an international level sports enclave within the premises of the Narendra Modi Stadium. He noted that this sports enclave would work as a multi-sports venue and also provide facilities for hosting national and international events. He expressed confidence that this sports enclave would bring a new identity to the city of Ahmedabad in terms of sports infrastructure.
The President said that while the development of sports facilities is significant, it is also imperative that talented players in greater number take advantage of these facilities. Facility and access to facility both are necessary for wholesome development of our sports talent. Many promising players, living in remote areas, do not get the opportunity to show their talent due to financial constraint or due to other obstacles. Efforts are being made to provide facilities to young players. Taking such efforts forward on a more comprehensive level would provide an opportunity to nurture the hidden sporting talents in our country. Such endeavours are important for not just nurturing talent but also for overall development of the youth. Besides being index for development of a country, it develops team spirit, healthy competition and identification of national goals as personal goals. These are helpful in character development of the young generation, in turn promoting social and national development.
The President said that the Prime Minister, Shri Narendra Modi gave a lot of encouragement to sports in Gujarat during his tenure as Chief Minister. The President said that a new culture of sports is being developed by the Central Government throughout the country. Campaigns like 'Khelo-India' and 'Fit-India' are creating a trend towards encouraging good health and sports among the people. Efforts are being made to register India's impressive presence in the sporting world with programs like 'Target Olympic Podium Scheme'. He extended his wishes to the Indian and English teams playing cricket today at the newly inaugurated stadium.
Click here to see the President's speech in Hindi

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
স্পেক্তেতর লাখ ১.৩২গী কেপাসিতী লৈদুনা নরেন্দ্র মোদী ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম অসিনা মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাওবা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম ওইরকপা অসি ঐখোয় পুম্নমক্কী ওইনা য়াম্না চাওথোকচনিংঙাইনি: রাস্ত্রপতি কোবিন্দ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা নরেন্দ্র মোদী ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম শঙ্গাখ্রে অমসুং অহমেদবাদতা শাগদৌরিবা সরদার বল্লভবাই পতেল স্পোর্তস এনক্লেবকী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
24 FEB 2021 2:58PM by PIB Imphal
স্পেক্তেতর লাখ ১.৩২গী কেপাসিতী লৈদুনা নরেন্দ্র মোদী ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম অসিনা মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাওবা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম ওইরকপা অসি ঐখোয় পুম্নমক্কী ওইনা য়াম্না চাওথোকচনিংঙাইনি হায়না নরেন্দ্র মোদী ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম অসি শঙ্গাবগী থৌরমদা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা ফোংদোকখ্রে অমসুং ঙসি (২০২১গী ফেব্রুৱারি ২৪দা)অহমেদবাদতা শাগদৌরিবা সরদার বল্লভবাই পতেল স্পোর্তস এনক্লেব অসিগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে৷ স্তেদিয়ম অসি মাসেম অসিদা খ্বাইদগী চাওবা স্তেদিয়ম অমা ওইবতা নত্তনা মসিনা তোঙান তোঙানবা স্পোর্তিং এক্তিবিতীশিং অসিগীদমক ৱাল্দ ক্লাস ফেসিলিতীশিং ফংহল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ হৌজিক লৈরিবা নরেন্দ্র মোদী স্তেদিয়ম অসিগী মশক অসি লাক্নবা হোৎনবদা শরুক য়ারিবা গুজরাত ক্রিকেৎ এসোসিয়েসনগী পার্তনরশিং, এজেন্সীশিং অমসুং ওফিসিয়েল পুম্নমকপু মহাক্না থাগৎখ্রে৷ স্তেদিয়ম অসিবু থাগৎলদুনা গ্রীন-বিল্দিং সর্তিফিকেসনগী গোল্দ রেতিংগা লোইননা মসিনা ইকো-ফ্রেন্দলী দিভেলপমেন্তগী য়াম্না মশক থোকপা খুদম অমা ওইরি হায়না রাস্ত্রপতি অসিনা ফোংদোকখ্রে৷
ভারত লৈবাক অসি ‘ক্রিকেৎকী পৱার হাউস’ নত্রগা ‘ক্রিকেৎকী হব’ হায়না খঙনৈ হায়না রাস্ত্রপতি অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ মরম অদুনা মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাওরবা ক্রিকেৎকী স্তেদিয়ম অসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা লৈবা অসি য়াম্না মতিক চাই৷ শ্রী অমিত শাহনা গুজরাত ক্রিকেৎ এসোসিয়েসনগী চিয়রমেন ওইনা থৌ পুদুনা মতম অদুগী গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা শেম্বা হৌখিবা মসিগী বিল্দিং অসি শেম্নবা হোৎনবদা লৌখিবা থৌদাংশিং অদু মহাক্না থাগৎখ্রে৷
ইন্দিয়ন হিন্তরলেন্দগী শহরশিং অমসুং অপিকপা খুঙ্গংশিং অসিদগী লাক্লিবা ঐখোয়গী নহা ওইরিবা ক্রিকেতর অয়াম্বনা মখোয় মখোয়না য়াম্না কন্না হোৎনবনা মরম ওইদুনা মশক থোকপা স্পোতিং তেলেন্তশিং লৈবা অদু রাস্ত্রপতি অসিনা ফবা ফংখ্রে৷ ঐখোয়গী নহাশিং অসি অতোপ্পা মশান্নশিং অসিদা মালেমগী থাক্তা শান্নবা ঙম্বগী শক্তি অদুসু লৈ৷ মসিগীদমক ঐখোয়না ক্রিকেৎতা ফংহল্লিবা খুদোংচাবা অসিগুম্না অতোপ্পা মশান্নশিং অসিদসু মালেমগী থাক্তা খুদোংচাবশিং মখোয়দা ঐখোয়না ফংহনগদবনি৷ মসিগী পান্দম অসিগা লোইননা নরেন্দ্র মোদি স্তেদিয়মগী পর্মিজেস্তা মালেমগী থাক্তা লৈবা স্পোর্তস এনক্লেব অমা শান্নবা গুজরাত সরকারনা ইনিসিয়েতিব অদু লৌখৎখ্রে৷
স্পোর্তস ফেসিলিতীশিং শেমগৎ শাগৎলিবা অসিদা তেলেন্ত লৈরবা প্লেয়র ময়াম অমনা হায়রিবা খুদোংচাবশিং অসি লৌগদবনি হায়না রাস্ত্রপতি অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ ঐখোয়গী স্পোর্তস তেলেন্ত অসি মপুং ফানা চাওখৎহনবা মতমদা ফেসিলিতী অমসুং ফেসিলিতী অসিবু শিজিন্নবা অসি য়াম্না মরু ওই৷ য়াম্না মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা লৈরিবা তুংগী অশা য়াম্না চাওনা লৈরিবা শান্নরোইশিংনা শেল-থুমগী ফিভম ফত্তবা নত্রগা অতোপ্পা খুদোংচাদবা কয়া অমনা মরম ওইদুনা মখোয় মখোয়গী লৈজরিবা তেলেন্তশিং অদু উৎথোক্নবগী খুদোংচাবা অদু ফংদে৷ মসিনা মরম ওইদুনা নহা ওইরিবা শান্নরোইশিং অসিদা খুদোংচাবশিং অসি ফংহন্নবা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷ অসিগুম্বা খুদোংচাবশিং অসি ফংহন্নবা হোৎনবা অসিনা লৈবাক অসিদা লোৎশিন্দুনা লৈরিবা য়াম্না তেলেন্ত লৈরবা শান্নরোইশিং অসিগী মখোয় মখোয়গী তেলেন্তশিং অদু উৎথোকপগী খুদোংচাবা অমা পীরগনি৷
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইনা থৌ পুরিঙৈ মতমদা স্পোর্তশিং অসি চাওখৎনবা মহাক্না য়াম্না কন্না হোৎনরম্মী হায়না রাস্ত্রপতি অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ কেন্দ্র সরকার অসিনা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা স্পোর্তসকী অনৌবা কল্চর অমা শেমগৎলি হায়না রাস্ত্রপতি অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ ‘খেলো ইন্দিয়া’ অমসুং ‘ফিত-ইন্দিয়া’গুম্বা কেম্পেন্দশিং অসিনা মীয়ামশিং অসিগী মরক্তা অফবা হকশেল অমসুং স্পোর্তস অসি হেন্না হেন্না শান্নহন্নবা হোৎনৈ৷ ‘তার্গেৎ ওলিম্পিক পোদিয়ম স্কিম’গুম্বা প্রোগ্রামশিং অসিগা লোইননা স্পোর্তিং ৱাল্দ অসিদা ইন্দিয়ানা রেজিস্তর তৌনবা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷ নৌনা শঙ্গারিবা স্তেদিয়ম অসিদা ঙসি শান্নগদৌরিবা ইন্দিয়ন অমসুং ইংলিস ক্রিকেৎ তীমশিং অসিদা মহাক্না য়াইফ পাউজেল পীখ্রে৷
রাস্ত্রপতিগী ৱারোল অদু হিন্দীদা উবা ফংনবা মফম অসিদা নম্বিয়ু