Prime Minister's Office
PM inaugurates several railway projects in West Bengal
These new rail lines will make the life easier, new avenues will be made available for the industries : PM
22 FEB 2021 5:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today inaugurated the extension of Metro Railway from Noapara to Dakshineswar in West Bengal and flagged off the first service on this stretch. He also inaugurated the third line between Kalaikunda and Jhargram.
Shri Modi dedicated to the nation the doubling of Azimganj to Khargraghat Road section of Eastern Railway. He dedicated to the nation the fourth line between Dankuni and Baruipara and the third line between Rasulpur and Magra.
Addressing the public at the event, the Prime Minister said the projects unveiled today will ease the lives of millions of people around Hooghly. He added that better means of transport in our country will strengthen our resolve for self-reliance and confidence. He expressed happiness that apart from Kolkata, people of Hooghly, Howrah and North 24 Parganas districts shall also get the benefit of Metro service. He said with the inauguration of extension of Metro Railway from Noapara to Dakshineswar, the travel time between both the destinations would be reduced from 90 mins to 25 min. He said these services would greatly benefit the students and the workers.
The Prime Minister expressed happiness that the impact of Make in India is visible in the metro or railway systems being constructed in India nowadays. From laying tracks and modern locomotives to modern trains and modern coaches, goods and technology used in large quantities has become indigenous. This has sped up the project execution and increased the quality of construction..
The Prime Minister said West Bengal has been an important center of self-reliance in the country and that there are immense possibilities of international trade for West Bengal and the North East. The Prime Minister said with these new rail lines, life will be easier, new avenues will also be available for the industries.
Background Brief:
Metro Railway Extension
The extension of Metro Railway from Noapara to Dakshineswar and flagging off the first service on this stretch will decongest road traffic and improve urban mobility. This 4.1 km extension has been constructed at a cost of Rs. 464 crore, fully funded by the Central Government. This extension will ease out access to the two world famous Kali Temples at Kalighat and Dakshineswar, for lakhs of tourists and devotees. The two newly built stations namely Baranagar and Dakshineswar have modern passenger amenities and are also aesthetically designed and decorated with murals, photographs, sculptures and idols.
Inauguration of Railway Lines:
The third line between Kalaikunda and Jhargram over a stretch of 30 km of the 132 km long Kharagpur-Adityapur Third Line Project of South Eastern Railway, was sanctioned at an estimated cost of Rs. 1312 crores. The four stations between Kalaikunda and Jhargram have been redeveloped by constructing four new station buildings, six new foot over bridges and eleven new platforms, along with renovation of the existing infrastructure. It will help ensure seamless movement of passenger and freight trains on Howrah-Mumbai Trunk route.
The fourth line between Dankuni and Baruipara (11.28 kms) of Howrah – Bardhaman Chord Line and the third line between Rasulpur and Magra (42.42 kms) of Howrah – Bardhaman Main Line which were dedicated to the nation today serve as principal gateway of Kolkata. The third line between Rasulpur and Magra has been laid at a cost of Rs. 759 crores, while the fourth line between Dankuni and Baruipara has been laid at a project cost of Rs. 195 crores.
Doubling of Azimganj - Khargraghat Road
The doubling of Azimganj to Khargraghat Road section, which is a part of Howrah – Bandel – Azimganj section of Eastern Railway, has been laid at a project cost of about Rs 240 crore.
These projects will ensure better operational fluidity, less journey time and enhanced safety of train operations, as well as boost the overall economic growth of the region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ৱেস্ত বেঙ্গলদা তোঙান তোঙানবা রেলৱে প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে
অনৌবা রেল লাইনশিং অসিনা পুন্সিবু লায়থোকহল্লগনি, ইন্দস্ত্রীশিংগী অনৌবা এভেন্যুশিং লৈহল্লগনি: পি.এম.
22 FEB 2021 5:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ৱেস্ত বেঙ্গলগী নৱপারাদগী দক্ষিনেস্বর ফাওবগী মেত্রো রেলৱেগী এক্সতেন্সন শঙ্গাখ্রে অমসুং স্ত্রেৎ অসিগী অহানবা সর্ভিস লমথাখ্রে। মহাক্নসু কলাইকুন্দা অমসুং ঝারগ্রামগী মরক্তা লৈবা অহুমশুবা লাইন শাঙ্গাখ্রে।
শ্রী মোদীনা ইস্তর্ন রেলৱেজগী অজিমগঞ্জদগী খরগ্রাঘাৎ রোদ সেক্সন দব্লিং তৌরিবা অসি জাতিদা কত্থোকখ্রে। মহাক্না মহাক্না জাতিদা দনকুনী অমসুং বারুইপরাগী মরক্তা লৈরিবা মরিশুবা লাইন অমসুং রসুলপুর অমসুং মগরাগী মরক্তা লৈবা অহুমশুবা লাইন কত্থোকখ্রে।
থৌরম অদুদা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঙসি শঙ্গারিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা হুগলীগী অকোইবদা লৈরিবা মীওই মিলিয়ন কয়াগী পুন্সিদা নুংঙাইহল্লগনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় লৈবাক অসিগী চত্থোক-চৎশিনগী পাম্বৈশিং ফগৎলকপা অসিনা ঐখোয়ী মরোমদোম লেপচনবা হোৎনরিবা অমসুং থাজবগী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি মহাক্না হায় কোলকাতা খক্তা নত্তনা হুগলী, হাওরা অমসুং নোর্থ ২৪ পরগনাস জিলাশিং অসিদসু মেত্রো সর্ভিসকী কান্নবা ফংলগনি। মহাক্না হায় নৱপারাদগী দক্ষিনেস্বর ফাওবগী মেত্রো রেলৱেগী এক্সতেন্সন শঙ্গাবা অসিগা লোইননা মফমশিং অসিগী মরক্তা চত্থোক-চৎশিন তৌবদা চংলম্বা মতম অদু মিনিৎ ৯০দগী মিনিৎ ২৫দা হন্থহল্লগনি। মহাক্না হায় সর্ভিসশিং অসিনা মহৈরোইশিং অমসুং শিন্মীশিংদা চাউনা কান্নবা ফংহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক মতম অসিদা ভারত্তা শারিবা মেত্রো নত্ত্রগা রেলৱে সিস্তেমশিংদা মেদ ইন ইন্দিয়াগী শাফু অসি ময়েক শেংনা উবা ফংবদা নুংঙাইবা পোকই হায়না ফোঙদোকখ্রে। ত্রেকশিং শেম্বদগী হৌরগা অমসুং মোদর্ন লোকোমোতিবশিংদগী মোদর্ন ত্রেনশিং অমসুং মোদর্ন কোচশিং, গুদশিং অমসুং তেক্নোলোজী চাউনা শিজিন্নরিবা অসি ইন্দিজিনস ওইরি। মসিনা প্রোজেক্তকী থবক শুবা অসি খোঙজেল য়াংখৎখ্রে অমসুং কনস্ত্রক্সনগী ক্বালিতীসু হেনগৎহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় ৱেস্ত বেঙ্গল অসি লৈবাক অসি মরোমদোম লেপচনবগী মরু ওইবা সেন্তর অমা ওইদুনা লাকখি অমসুং মসিদা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং অৱাং নোংপোক্কী ওইনা ইন্তরনেস্নেল ত্রেদকী ওইথোকপশিং চাউনা লৈ। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মসিগী অনৌবা রেল লাইনশিং অসিগা লোইননা পুন্সিদা নুংঙাইহল্লগনি, ইন্দস্ত্রীশিংগী অনৌবা এভেন্যুশিংসু লৈরগনি।
মসিগী মরমদা অতেনবা ৱারোল:
মেত্রো রেলৱে এক্সতেন্সন
নৱপারাদগী দক্ষিনেস্বর ফাওবগী মেত্রো রেলৱেগী এক্সতেন্সন অমসুং স্ত্রেৎচ অসিগী অহানবা সর্ভিস লমথাবনা রোদ ত্রাফিক হন্থহল্লগনি অমসুং অর্বান মোবিলিতী ফগৎহল্লগনি। কি.মি. ৪.১ শাংবা এক্সতেন্সন অসি লুপা করোর ৪৫৪ চংনা শাখি অমদি কেন্দ্র সরকারনা ফন্দ পুম্নমক থাদখি। এক্সতেন্সন অসিনা লমকোইবা অমসুং লাইনিংবা লাখ কয়াগীদমক্তা কালিঘাৎ অমসুং দক্ষিনেশ্বর, মালেমগী মমিং লৈবা কালি তেম্পল অনি অসিদা চত্থোক-চৎশিন তৌবদা নুংঙাই হল্লগনি। বরানগর অমসুং দক্ষিনেশ্বর, নৌনা শাবা স্তেসন অনি অসিদা মোদর্ন পেসেঞ্জর এমেনিতীশিং ফংহল্লি অমসুং এস্থেতিক ওইবা মওংদা দিজাইন তৌখি অমসুং ম্যুরেলশিং, ফোতোগ্রাফশিং, স্কল্পচরশিং অমসুং মুর্তীশিংনা লৈতেংখি।
রেলৱে লাইনশিং শঙ্গাবা:
সাউথ ইস্তর্ন রেলৱেগী কি.মি. ১৩২ শাংবা খরগপুর-অদিত্যপুর থর্দ লাইন প্রোজেক্ত অসিগী কলাইকুন্দা অমসুং ঝারগ্রামগী মরক্তা কিমি. ৩০ শাবা স্ত্রেৎচকী থর্দ লাইন অসি লুপা করোর ১৩১২গী শেনফমদা সেঙ্কসন তৌখিবনি। অনৌবা স্তেসন বিল্দিং মরি, অনৌবা ফুৎ ওভর ব্রিদজ তরুল অমসুং অনৌবা প্লেৎফোর্ম তরা-মাথোই লোইননা হান্নদগী লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর রিনোভেসন তৌবগা লোইননা কলাইকুন্দা অমসুং ঝারগ্রামগী মরক্তা লৈরিবা স্তেসন মরি অসি অমুক হন্না শেমগৎখি। মসিনা হাওরা-মুম্বাই ত্রঙ্ক রুৎতা পেসেঞ্জর অমসুং ফ্রৈ ত্রেন লেপ্পা লৈতনা চত্থোক-চৎশিন তৌবদা মতেং ওইরগনি।
ঙসি জাতিদা কত্থোকখিবা হাওরা – বর্ধামন কোর্দ লাইনগী দনকুনী অমসুং বরুইপরা (কি.মি. ১১.২৮)গী মরক্তা লৈরিবা মরিশুবা লাইন অমসুং হাওরা – বর্ধামন মেন লাইনগী রসুলপুর-মগরা (কি.মি. ৪২.৪২)গী মরক্তা লৈবা অহুমশুবা লাইন অসিনা কোলকতাগী প্রিন্সিপল গেৎৱে অমা ওইরগনি। রসুলপুর অমসুং মগরাগী মরক্তা লৈরিবা অহুমশুবা লাইন অসি লুপা করোর ৭৫৯ চংনা শাখি অমরোমদা দনকুনী অমসুং বরুইপরাগী মরক্তা লৈরিবা মরিশুবা লাইন অসি লুপা করোর ১৯৫ চংনা শাখি।
অজিমগঞ্জ –খরগ্রাঘাৎ লম্বী দব্লিং তৌবা
ইস্তর্ন রেলৱেগী হাওরা – বন্দেল – অজিমগঞ্জ সেক্সনগী শরুক অমা ওইরিবা অজিমগঞ্জতগী খরগ্রাঘাৎ রোদ সেক্সন দব্লিং তৌবগী প্রোজেক্তকী শেনফম লুপা করোর ২৪০ চংখি।
প্রোজেক্তশিং অসিনা ওপরেসন ফ্যুদিতী হেনগৎহল্লগনি, চত্থোক-চৎশিনগী মতম হন্থহল্লগনি অমসুং ত্রেন ওপরেসনশিংদা সেফতী হেনগৎহল্লগনি লোইননা লমদম অসিগী অপুনবা ইকনোমিক গ্রোথ লৈহল্লগনি।