পাৱর মন্ত্রালয়
ত্রান্সপোর্ত মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকারীনা ‘গো ইলেক্ত্রিক’ কেম্পেইন ইকাই খুম্নরবা পাৱর মিনিস্তর শ্রী আর.কে. সিংহগা লোয়ননা হৌদোকখ্রে
19 FEB 2021 3:49PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ, মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম এন্তর্প্রাইসেস শ্রী নিতিন গাদকারীনা পাৱর অমসুং ন্যু অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই./সি.) শ্রী আর.কে. সিংহ, মিনিস্তর ওফ স্তেত ফোর স্কীল দিবলপমেন্ক অমসুং এন্ত্রেপ্রিন্যুরশিং য়াওনা ই-মোবিলিতি অমসুং ই.ভি. চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচর লোয়ন-লোয়ননা ইলেক্ত্রিক্না থোং থাকপা অসিগী কান্নবা শন্দোক্নবা ‘গো ইলেক্ত্রিক’ কেম্পেইন অসি হৌদোকখ্রে।
শ্রী গাদকারীনা লৈবাক শিনবা থুংনা শন্দোকপা কেম্পেইন অসি হৌদোকপদা মহাক্না হায় মদুদি ইলেক্ত্রীক ফুইল অসি মীরমদগী লুপা করোর লাখ ৮গী বিল পুশিল্লক্লিবা ফুসিল ফুইলগী য়াম্না চাওবা মহুৎ শিনবনি। চুম্নগী ফুইলগা চাংদম্নবদা ইলেক্ত্রীক ফুইল অসি মমল য়াম্না হন্থৈ, মৈখু থোকপা হন্থৈ অমসুং ইরমদমগী ওই। মহাক্না পাৱর মিনিস্তর শ্রী আর.কে. সিংহদা কার্বোনদাইওক্সাইদ থাদোক্লিবা থর্মেল পাৱর প্লান্তশিংদা পুক্নিং থৌগৎনবা তকশিল্লি। মহাক্না ইন্দিয়াদা ইলেক্ত্রিক্না থোং থাকপগী খুদোংচাবা অমসুং মসিনা ঙম্বা পল্লি। মহাক্না হায়রি মদুদি ইলেক্ত্রিফিকেসন অসিনা পব্লিক ত্রান্সপোর্ত শিজিন্নবা অসিনা শেল তিংবা হন্থহনবা খক্তা নত্তনা অকোইবগী খল কাইহন্দে। ত্রান্সপোর্ত মিনিস্ত্রীনা পাৱর মিনিস্ত্রীদা হায় মদুদি লৌউ-শিংউবগী ফত্ত-হৌদি অমসুং বাইওমাস অসিনা গ্রীন পাৱর পুথোক্তুনা লৈবাক অসিদা লৌমীশিংদা কান্নবা পীবা য়াই।
মহাক্না অমুকশু হায় মদুদি গো ইলেক্ত্রিক কেম্পেইন অসিনা মরুওইবা খোঙথাং অমা লৌদুনা ঐখোয়গী লৈবাক অসি লাক্কদৌরিবা চহি খর অসিদা মীরমদা তাংবা হন্থরগনি অমসুং তুংদা অনানবা অমসুং অশংবা ফ্যুচর অমা ওইবদা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইরগনি। কেম্পেইন অসি পি.এ.এন-ইন্দিয়াগা থাক্তা পাওজেল পীনবা পান্দম্নি অমসুং মসিনা ইলেক্ত্রিক্কী গারী শানবা থাজবা পীবনি।
পাৱর অমসুং এন.আর.ই. মিনিস্তর শ্রী আর.কে. সিংহনা থাজবা ফোংদোকখি মদুদি মসিগী কেম্পেইন অসিনা য়াম্না শান্না চৎতুনা ইনর্জি ত্রান্সিসন অসিদা কার্বোন ইকোনোমীদা হন্থনবা মরুওইনা পান্দম থম্লি, মরম অদুনা মহৌশাগী অইং অশাগী অহোংবদগী ঐখোয়গী লৈবাক অমসুং প্লানেৎ অসি কল্লগনি। মসিনা লৈবাক অসিগী মীরমদা ইনর্জিগী তাংবা অসি হন্থহল্লগনি। থৌরম অসিদা, মিনিস্তর শ্রী আর.কে. সিংহনা অনানবা অমসুং শোক্লোইদবা ইলেক্ত্রিক্কী থোং থাক্নবা অসিদা মরুওইবা পীখি অমসুং নাগরিকশিং অসিদা ইলেক্ত্রিক্কী থোং থাক্নবা অসি শিজিন্নবা হায়রি।
হৌদোকপগী থৌরম অসিদা ‘গো ইলেক্ত্রিক’অসিগী ই-মোবিলিতি ইকো-সিস্তেমগী অয়েকপা লোগো পুথোকখি। ওদিও-ভিজুএল ওইবা কঞ্জুমরশিংদা খঙহন্নবা দিজাইন অমশু হৌদোকপগী থৌরম অসিদা উৎখি। ইন্দস্ত্রীগা মীওইশিংনা ইলেক্ত্রিক্কী গারীশিং মদুদি ই-বস, ই-কার, ৩-হ্বীল্লর, অমসু ২-হ্বীল্লর মদুদা নত্তনা চার্জ তৌনবা মখলশিং মদুদি য়াম্না থুনা তৌবা য়াবা অমসুং তপ্না তৌবা অসিনচিংবা ময়াম অমা উৎখি।
থৌরম অসি স্তেত সরকারগী, পি.এস.য়ু.শিং, ওরিজিনেল ইক্যুপমেন্ত মেনুফেকচরর (ও.ই.এম.)গী দেলিগেৎশিংনা শরুক য়াখি অমসুং সেক্তরশিংদগী অতোপ্পা ইন্দস্ত্রীগী মীওইশিং য়াওখি। নুমিৎ চুপ্পা পাংথোকখিবা থৌরম অসিদা “স্কেল্লিং অপ ওফ ই-মোবিলিতি ইন ইন্দিয়া এন্দ রোল ওফ দিফরেন্ত স্তেকহোলদর ইন ই-মোবিলিতি”দা পেনেল ওইনা খন্নগনি। পেনেল দিসকসন অসিদা ইন্দস্ত্রী লোয়ননা পোলিসি এক্সপার্তশিং এন.তি.পি.সি., ই.ই.এস.এল., এন.আই.তি.আই. আয়োগ অসিনচিংবা য়াওরি।
পীৱর মিনিস্ত্রী মখাগী ব্যুরো ওফ ইনর্জি ইফিসিএন্সি (বি.ই.ই.). অসিনা হুকুম থোক্তুনা পব্লিক চার্জিং, ই-মোবিলিতি অমসুং মসিগী ইকোসিস্তেমশিং পাওজেলগী দ্রাইব চৎথনবা হায়খ্রে। স্তেত অমসুং লৈবাক্কী থাক্তা ‘গো ইলেক্ত্রিক’ কেম্পেইন চৎথনবা বি.ই.ই.না স্তেত দিজাইন্দ এজেন্সি (এস.দি.এ.)শিংদা মতেং পীরি। সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সি অমা ওইনা, বি.ই.ই.না পোৎ-চৈ অমসুং মরীক চুম্বা স্তেত দিজাইন্দ এজেন্সিদা পীগনি।

Ministry of Power
Transport Minister Shri Nitin Gadkari launches ‘Go Electric’ Campaign in the august presence of Power Minister Shri RK Singh
19 FEB 2021 3:49PM by PIB Delhi
Shri Nitin Gadkari, the Union Minister for Road Transport & Highways, Micro, Small & Medium Enterprises Shri Nitin Gadkari in the august presence of Shri R. K. Singh, the Union Minister of State (IC) for Power and New & Renewable Energy, Minister of State for Skill Development and Entrepreneurship launched the “Go Electric” Campaign to spread awareness on the benefits of e-mobility and EV Charging Infrastructure as well as electric cooking in India.
Shri Gadkari while launching the nationwide campaign said that electric fuel is a major alternative for fossil fuels which have an import bill of Rs. 8 lakh Crore. When compared to conventional fuels the electric fuel has low cost, reduced emissions and it is also indigenous. He urged the Power Minister Shri R. K. Singh to encourage value addition to Carbon Dioxide which is released from thermal power plants. He also mentioned about the opportunities and potential of electric cooking in India. He observed that electrification of public transport is not only economical but also eco friendly. While speaking about diversification of agriculture towards the energy and power sector the Transport Minister said that the Ministry of Power should promote generation of green power from agriculture waste and biomass which can also benefit the farmers across the country.
He also said the Go Electric Campaign is an important initiative that would help in reducing the import dependence of our country in the coming years and would be an important step towards a cleaner and greener future. The campaign is aimed at creating awareness at PAN-India level and is expected to boost the confidence of Electric Vehicle manufacturers.
Power & NRE Minister Shri R.K. Singh expressed confidence that this campaign would go a long way in fulfilling the main objective of Energy Transition to move ahead on the path of Low Carbon economy, thereby saving our Country and the Planet from the adverse impact of Climate Change. It will also help in reducing the country's dependence on other countries for energy needs. On the occasion, Minister Shri R K Singh also emphasised the use of Clean and Safe Electric Cooking and urged the citizens to adopt Electric Cooking which is safe and can benefit consumers due to Low Heat Wastage being energy efficient.
The launch Event also witnessed the unveiling of “Go Electric” logo which depicts the evolution of e-mobility eco-system. Audio Visual Creatives specifically designed for enhancing consumer awareness were also screened during the launch. An exhibition was organised by the industry players displaying different electric vehicles including e-buses, e-cars, 3-wheelers, and 2-wheelers apart from available charging options such as Fast Chargers and Slow Chargers.
The event was attended by delegates from State Governments, PSUs, Original Equipment Manufacturers (OEMs) and other industry players from across sectors. The daylong event observed panel discussions on “Scaling up of e-mobility Infrastructure in India and Role of different Stakeholders in e-mobility”. The panel discussions were attended by industry as well as policy experts as panellists from NTPC, EESL, NITI Aayog, etc.
Bureau of Energy Efficiency (BEE), under the aegis of the Ministry of Power has been mandated to undertake an awareness drive for promoting Public Charging, e-mobility & its ecosystem. To implement the ‘Go Electric’ campaign at National and State level, BEE will extend technical support to the State Designated Agencies (SDAs). As a Central Nodal Agency, BEE will provide content and details to State Designated Agencies and other partners to ensure uniformity of information.