হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অহুমশুবা ইন্দিয়া তুরিজম মার্ত হৌদোকপগী থৌরমদা দা. হর্শ বর্ধননা ৱা ঙাংখ্রে
“ঐখোয়গী হেল্থকেয়র ইন্দস্ত্রীদা কা হেন্না খুমাং চাওশিল্লকপা অসিনা মালেম অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী ফরবশিংগা চাংদম্নবা য়াহল্লে”
“ইন্দিয়া অসি ফার্মক্যুতিকেলশিং খ্বাইদগী চাওনা পুথোকপা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমা ওইরি অমসুং মালেম অসিগী মীয়াম্না শিজিন্ননবা ভেক্সিন চাং ৱাংনা পুথোক্লি”
18 FEB 2021 1:52PM by PIB Imphal
ঙসি ফেদেরেল ওফ এসোসিয়েসন্স ইন ইন্দিয়া তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতী(এফ.এ.আই.তি.ঐচ.)না শিল্লিবা অহুমশুবা ইন্দিয়া তুরিজম মার্ত হৌদোকপগী থৌরমদা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধননা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ৱা ঙাংখ্রে৷
অসিগুম্বা থৌরম অসি শিনবগীদমক এফ.এ.আই.তি.ঐচ.পু থাগৎলদুনা থৌরম অসিদা লৈবাক ৬০দগী লাক্লিবা দেলিগেৎ ২৫০ হেনবনা ভর্চুয়েল্লী ওইনা শরুক য়াখিবা অসিদা দা. হর্শ বর্ধননা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে৷ লাইনা-লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মালেম অসি অমম্বদগী লিথোরকপা মতম অসিদা মসিগী অহুমশুবা ইন্দিয়া তুরিজম মার্ত শিনবা অসিনা থৌরম অসি হেন্না মশক মঙাল নাইহল্লে অমসুং মালেম অসিদা লৈরিবা লৈবাকশিংনা হকশেল অমসুং সেক্যুরিতীগী চেকশিন থৌরাংশিং নিংথীনা তৌদুনা চত্থোক-চশিন য়াহন্নবা হোৎনরি৷” হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
ভারততা মেদিকেল তুরিজম ওইবা ঙমহল্লিবা ভারতকী য়াম্না খুমাং চাওশিল্লবা হেল্থকেয়র ফেসিলিতীশিং অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রী অসিনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে, “ভারত লৈবাক অসি মমিং লৈরবা তুরিস্ত পন্থুংফম অমা মতম পুম্নমক্তা ওই অদুবু হৌখিবা চহী তরুক অসিদা লৈবাক অসি মেদিকেল তুরিজমগী মমিং লৈরবা পন্থুংফম অমসু ওইবা ঙমখ্রে ঐখোয়গী হেল্থকেয়র ইন্দস্ত্রীদা কা হেন্না খুমাং চাওশিল্লকপা অসিনা মালেম অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী ফরবশিংগা চাংদম্নবা য়াহল্লে৷ ৱাল্দ-ক্লাস দোক্তরশিং, নর্সশিং অমসুং পেরামেদিকেল স্তাফশিং পুথোক্তুনা লাক্লিবা ঐখোয়গী এদজুকেসন সিস্তেম অসি মালেম অসিনা নিংথীনা মশক খঙলে৷ লৈবাক অসি য়াম্না তোইনা তোইনা মালেম অসিগী ফার্মাসী হায়নসু কৌনৈ, ইন্দিয়া অসি ফার্মক্যুতিকেলশিং খ্বাইদগী চাওনা পুথোকপা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমা ওইরি অমসুং মালেম অসিগী মীয়াম্না শিজিন্ননবা ভেক্সিন চাং ৱাংনা পুথোক্লি৷”
ইন্তরনেস্নেল তুরিজম অসি অমুক হন্না হিংগৎহন্নবা হোৎনবদা তুরিজম মন্ত্রালয়না লৌখিবা থৌদাংশিং অদুদা মহাক্কী মন্ত্রালয়না মতেং পাংখিবা অদু দা. হর্শ বর্ধননা ফোংদোকখ্রে৷
থৌরম অসি শিনবগীদমক এফ.এ.আই.তি.ঐচ.পু অমুক হন্না থাগৎলদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিগী ৱারোল অদু লোইশিনখি অমসুং থৌরম অদুদা শরুক য়ারিবা দেলিগেৎ পুম্নমক্তা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীরি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Harsh Vardhan addresses the inaugural ceremony of the third India Tourism Mart
“Advancements in our vast & vibrant healthcare industry has made it comparable with the best in the world”
“India is one of the largest manufacturers of pharmaceuticals and supplies a large portion of vaccines used across the globe”
18 FEB 2021 1:52PM by PIB Delhi
Dr Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfareaddressed the inaugural ceremony of the third India Tourism Mart, organized by the Federation of Associations in India Tourism and Hospitality (FAITH), through video conferencing today.
Congratulating FAITHfor organising the event, Dr Harsh Vardhan expressed his appreciation at the participation of over 250 delegates from 60 countries who attended the event virtually. He also added that, “This third India Tourism Mart holds even more significance as it is being organized at a time when the world is emerging from the dark clouds of the pandemic and countries all across the world are contemplating on opening up travel albeit with all health & security precautions in place.”
Highlighting the government’s efforts in controlling the Covid-19 pandemic, Dr Vardhan said, “India has embarked on the world’s largest immunization program against COVID-19. We have not only vaccinated over 8.5 million people in India but have also sent millions of doses to other countries seeking our help.”
Speaking on the advancements in India’s healthcare facilities which has led to a spike of medical tourism in India, the Minister noted that, “India has always been a popular tourist destination, but over the last few years, it has also emerged as a leading destination for medical tourism. Advancements in our vast & vibrant healthcare industry has made it comparable with the best in the world.Our education system that has been producing world-class doctors, nurses and paramedical staff is well recognized across the globe. Often called the pharmacy of the world, India is also one of the largest manufacturers of pharmaceuticals and supplies a large portion of vaccines across the globe.All these strengths & capabilities have contributed to India emerging as a crucial place as far as medical tourism is concerned.” He further added that, “to encourage it further, we have already started issuing medical visas and are planning to soon restart E-Tourist Visas as well as scheduled International flights.”
Dr Harsh Vardhan also assured the audience of his Ministry’s commitment in supporting the efforts made by the Ministry of Tourism in reviving International Tourism.
The Union Minister concluded his speech by congratulating FAITH again for organizing the event and extending his best wishes to all the delegates participating at the event.