Ministry of Food Processing Industries
Proposals of M/o Food Processing Industries with total project cost of Rs. 363.4 Cr approved
17 FEB 2021 11:44AM by PIB Delhi
Union Minister of Food Processing industries Shri Narendra Singh Tomar chaired two Inter-Ministerial Approval Committee (IMAC) meetings through video conference yesterday to consider the proposals received under the Scheme for Creation for Infrastructure for Agro-Processing Cluster (APC) and the scheme for Creation / Expansion of Food Processing and Preservation Capacities (CEFPPC) under Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY). Minister of State, Sh. Rameshwar Teli was also present in the meeting. The promoters of the projects also participated in the meeting through Video Conference.
The proposals for projects approved in the IMAC meetings are expected to increase the level of processing and value addition of horticultural / agricultural produce, which will result in increase in the income of the farmers and create employment at the local level.
The details of proposals approved in the meetings are as follows:
Under CEFPPC:
• 11 proposals with total project cost of Rs. 113.08 Cr including grants-in-aid of Rs. 36.30 Cr in the States of Himachal Pradesh, Manipur, Arunachal Pradesh, Maharashtra, West Bengal, Karnataka, Mizoram & Gujarat.
• These projects will leverage private investment of Rs. 76.78 Cr and are expected to generate employment to 3700 persons & benefit 6800 farmers.
• The Scheme was approved on 05.05.2017 under PMKSY to promote processing / preservation of agro food products and modernization / capacity enhancement of food processing. This will help in increasing the level of processing and value addition thereby reducing the wastage of agro-produce.
Under Creation of Infrastructure for APC:
• 9 proposals with total project cost of Rs. 250.32 Cr. including grants-in-aid of Rs. 66.61 Cr in the States of Madhya Pradesh, Andhra Pradesh, Karnataka, Maharashtra, Arunachal Pradesh, Assam, and Rajasthan.
• These projects will leverage private investment of Rs. 183.71 Cr and are expected to generate employment to 8260 persons & benefit 36000 farmers.
• The scheme for Creation of Infrastructure for APC was approved on 03.05.2017 under PMKSY for encouraging entrepreneurs to set up food processing units based on cluster approach.

ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিগী লুপা কোতি ৩৬৩.৪গী প্রোজেকশিং অয়াবা পীরে
17 FEB 2021 11:44AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পদা য়োজনা(পি এম কে এস ৱাই)গী মখাদা ক্রিয়েসন/এক্সপান্সন ওফ ফুদ প্রোসেসিং এন্দ প্রিজার্বেসন কেপাসিতিস(সি ই এফ পি পি সি) স্কিম অমসুং এগ্রো-প্রোসেসিং ক্লস্তর(এ পি সি)গী মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা স্কিমগী মখাদা থাগৎলকপা প্রোজেকশিং খন্ননবা ঙরাং ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা লুচিংদুনা ইন্তর-মিনিস্তরিয়েল এপ্রুবেল কমিতি(আই এম এ সি) অনিগী মীফম পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রমেশ্বর তেলিশু শরুক য়াখি। ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রোজেকশিংগী প্রোমোতরশিংশু মীফম শরুক য়াখি।
আই.এম.এ.সিদা প্রোজেকশিং অয়াবা পীখিবা অসিনা শেম-শাবা হেনগৎলক্তুনা অমসুং হোর্তিকলচর অমসুং লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং মগুন হেনগৎহন্দুনা লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহনগনি অমসুং থবক ফংহনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।
মীফমদা অয়াবা পীখ্রবা প্রোপোজেলশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
সি.ই.এফ.পি.পি.সিগী মখাদা:
• হিমাচল প্রদেস, মনিপুর, অরুনাচল প্রদেস, মহারাস্ত্রা, নোংচুপ বঙ্গাল, কর্নাতাকা, মিজোরম অমসুং গুজরাতকী লুপা কোতি ৩৬.৩০গী গ্রান্তস-ইন-এদ য়াওনা প্রোপোজেল ১১গী অপুনবা লুপা কোতি ১১৩.০৮ ।
• হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিদা লনাই ওইনা লুপা কোতি ৭৬.৭৮ থাদগনি অমসুং মীওই ৩৭০০ থবক পীগনি অমসুং লৌমী ৬৮০০ কান্নবা পীগনি হায়না থাজবা থম্লি।
• লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং শেম-শানবা অমসুং লীদুনা থম্নবা অমসুং চীঞ্জাক শেম-শাবগী থবক হেনগৎহন্নবা পি.এম.কে.এস.ৱাইগী মখাদা স্কিম অসি মে ৫, ২০১৭দা অয়াবা পীখি। মসিনা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং মাঙবা হন্থহন্দুনা মগুন হেনগৎহনবা অমসুং শেম-শাবগী থবক হেনগৎহনগনি।
এ.পি.সিগী মচাক-মথুম শেমগৎনবগী মখাদা:
• মৈধ্য প্রদেস, অন্ধ্র প্রদেস, কর্নাতাকা, মহারাস্ত্রা, অরুনাচল প্রদেস, অসাম অমসুং রাজস্থান রাজ্যশিংগী লুপা কোতি ৬৬.৬১গী গ্রান্তস-ইন-এদ য়াওনা অপুনবা লুপা কোতি ২৫০.৩২গী প্রোপোজেল ৯ য়াওরি।
• হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিদা লনাই ওইনা লুপা কোতি ১৮৩.৭১ থাদগনি অমসুং মীওই ৮২৬০ থবক পীগনি অমসুং লৌমী ৩৬০০ কান্নবা পীগনি হায়না থাজবা থম্লি।
• ক্লস্তর ওইনা চীঞ্জাক পুথোক্নবা য়ুনিতশিং লিংখৎনবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং পুক্নিং থৌগৎনবা পি.এম.কে.এস.ৱাইগী মখাদা এ.পি.সিগী মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা স্কিম মে ৫, ২০১৭দা অয়াবা পীখ্রে।