প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভূ-স্থানিক তথ্য সংগ্ৰহ আৰু সেয়া সংকলনৰ ক্ষেত্ৰত নীতি-নিৰ্দেশনাসমূহৰ উদাৰীকৰণ কৰাটো আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ আমাৰ লক্ষ্যসমূহৰ এক বৃহৎ পদক্ষেপঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
এইধৰণৰ সংস্কাৰসমূহে বিনিয়ন্ত্ৰণৰ মাধ্যমেৰে ভাৰতত ব্যৱসায়-বাণিজ্যৰ অনুকূল বাতাৱৰণ গঢ়ি তোলাৰ বাবে আমাৰ অংগীকাৰক প্ৰতিফলিত কৰেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
15 FEB 2021 1:39PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে ভূ-এলেকা সম্পৰ্কীয় তথ্য সংগ্ৰহ আৰু সেয়া সংকলনৰ ক্ষেত্ৰত নীতি-নিৰ্দেশনাসমূহৰ উদাৰীকৰণ কৰাটো আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ আমাৰ লক্ষ্যসমূহৰ এক বৃহৎ পদক্ষেপ। এই সংস্কাৰে দেশৰ কৃষক, ষ্টাৰ্ট-আপ, ব্যক্তিগত খণ্ড, ৰাজহুৱা খণ্ড আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানসমূহক উদ্ভাৱনী কাৰ্য চলাবলৈ আৰু উপযুক্ত সমাধানসূত্ৰ বাহিৰ কৰি উলিওৱাত সহায় কৰিব।
টুইটযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘আমাৰ চৰকাৰে এনে সিদ্ধান্ত লৈছে যিয়ে ডিজিটেল ইণ্ডিয়াক এক বৃহৎ গতি প্ৰদান কৰিব। ভূ-এলেকা সম্পৰ্কীয় তথ্য সংগ্ৰহ আৰু সেয়া সংকলনৰ ক্ষেত্ৰত নীতি-নিৰ্দেশনাসমূহৰ উদাৰীকৰণ কৰাটো আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ আমাৰ লক্ষ্যসমূহৰ এক বৃহৎ পদক্ষেপ।
এই সংস্কাৰবোৰে আমাৰ দেশৰ ষ্টাৰ্ট-আপ, ব্যক্তিগত খণ্ড, ৰাজহুৱা খণ্ড আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানসমূহক উদ্ভাৱন কাৰ্য চলাবলৈ আৰু উপযুক্ত সমাধানসূত্ৰ বাহিৰ কৰি উলিওৱাত যথেষ্ট সহায় কৰিব। ইয়ে নিযুক্তিৰ সুবিধা সৃষ্টি কৰিব আৰু অৰ্থনৈতিক বিকাশ ত্বৰান্বিত কৰিব।
ভূ-স্থানিক আৰু ৰিম’ট চেঞ্চিং তথ্যৰ ক্ষমতা ব্যৱহাৰ কৰি ভাৰতৰ কৃষকসকলো উপকৃত হ’ব। তথ্যসমূহ লোকতান্ত্ৰিক কৰাৰ ফলত নতুন প্ৰযুক্তি আৰু মঞ্চৰ উত্থান সম্ভৱ হ'ব যিয়ে কৃষি আৰু সংশ্লিষ্ট খণ্ডত কাৰ্যদক্ষতা বৃদ্ধি কৰিব।
এইধৰণৰ সংস্কাৰসমূহে বিনিয়ন্ত্ৰণৰ মাধ্যমেৰে ভাৰতত ব্যৱসায়-বাণিজ্যৰ অনুকূল বাতাৱৰণ গঢ়ি তোলাৰ বাবে আমাৰ অংগীকাৰক প্ৰতিফলিত কৰে।
সংস্কাৰৰ বিৱৰণ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1698073 ত চাব পাৰিব।

Prime Minister's Office
Liberalising policies governing the acquisition and production of geospatial data is a massive step in our vision for an Aatmanirbhar Bharat: PM
These reforms demonstrate our commitment to improving ease of doing business in India by deregulation: PM
15 FEB 2021 1:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that the liberalising of policies governing the acquisition and production of geospatial data is a massive step in our vision for an Aatmanirbhar Bharat. The reform will benefit country’s farmers, start-ups, private sector, public sector and research institutions to drive innovations and build scalable solutions.
In a series of tweets, the Prime Minister said “Our government has taken a decision that will provide a huge impetus to Digital India. Liberalising policies governing the acquisition and production of geospatial data is a massive step in our vision for an Aatmanirbhar Bharat.
The reforms will unlock tremendous opportunities for our country’s start-ups, private sector, public sector and research institutions to drive innovations and build scalable solutions. This will also generate employment and accelerate economic growth.
India’s farmers will also be benefited by leveraging the potential of geo-spatial & remote sensing data. Democratizing data will enable the rise of new technologies & platforms that will drive efficiencies in agriculture and allied sectors.
These reforms demonstrate our commitment to improving ease of doing business in India by deregulation.”
Details of the reforms can be seen at https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1698073