প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জিওস্পেসিএল দেতা লৌশিনবা অমসুং পুথোকপগী থবক তৌহল্লিবা পোলিসীশিং লিবেরেলাইজ তৌবা অসি আত্মানির্ভর ভারত ওইনবা ঐখোয়গী মঙলান অসিগী ওইনা অচৌবা খোঙথাং অমনি: পি.এম.
রিফোর্মশিং অসিনা দিরিগুলেসন তৌদুনা ভারত্তা ইজ ওফ দুইং বিজিনেসন হেনগৎহন্নবা ঐখোয়না হোৎনরিবা অসি উৎলি: পি.এম.
15 FEB 2021 1:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায় জিওস্পেসিএল দেতা লৌশিনবা অমসুং পুথোকপগী থবক তৌহল্লিবা পোলিসীশিং লিবেরেলাইজ তৌবা অসি আত্মানির্ভর ভারত ওইনবা ঐখোয়গী মঙলান অসিগী ওইনা অচৌবা খোঙথাং অমনি। রিফোর্মশিং অসিনা লৈবাক অসিগী লৌমীশিং, স্তার্ত-অপশিং, লনাই সেক্তর, পব্লিক সেক্তর অমসুং রিসর্চ ইন্সতিত্যুসনশিংনা ইন্নোবেসনশিংগী খোঙথাং লৌখৎপদা অমসুং অচৌবা সোলুসনশিং পুথোকপদা কান্নবা ওইরগনি।
মথং-মথং ত্বীৎ তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়, “ঐখোয়গী সরকারনা দিজিতেল ইন্দিয়াদা অচৌবা শাফু অমা পীনবা ৱারেপ অমা লৌখি। জিওস্পেসিএল দেতা লৌশিনবা অমসুং পুথোকপগী থবক তৌহল্লিবা পোলিসীশিং লিবেরেলাইজ তৌবা অসি আত্মানির্ভর ভারত ওইনবা ঐখোয়গী মঙলান অসিগী ওইনা অচৌবা খোঙথাং অমনি।
রিফোর্মশিং অসিনা লৈবাক অসিগী স্তার্ত-অপশিং, লনাই সেক্তর, পব্লিক সেক্তর অমসুং রিসর্চ ইন্সতিত্যুসনশিংনা ইন্নোবেসনশিংগী খোঙথাং লৌখৎপদা অমসুং অচৌবা সোলুসনশিং পুথোকপদা অচৌবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি। মসিনা থবক পীরগনি অমসুং শেন্মীৎলোন খোঙজেল য়াংখৎহল্লগনি।
জিও-স্পেসিএল অমসুং রিমোৎ সেন্সিং দেতাগী পোতেন্সিএল হেনগৎহনদুনা ভারতকী লৌমীশিংদা কান্নবা ফংহল্লগনি। দেতা দেমোক্রেতাইজ তৌবনা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা কান্নবা পীগদবা অনৌবা তেক্নোলোজীশিং অমসুং প্লেৎফোর্মশিং পুথোকপা ঙম্লগনি।
রিফোর্মশিং অসিনা দিরিগুলেসন তৌদুনা ভারত্তা ইজ ওফ দুইং বিজিনেসন হেনগৎহন্নবা ঐখোয়না হোৎনরিবা অসি উৎলি।”
রিফোর্মশিং অসিগী অকুপ্পা মরোলশিং মসিদা য়েংবা য়াগনি https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1698073

Prime Minister's Office
Liberalising policies governing the acquisition and production of geospatial data is a massive step in our vision for an Aatmanirbhar Bharat: PM
These reforms demonstrate our commitment to improving ease of doing business in India by deregulation: PM
15 FEB 2021 1:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that the liberalising of policies governing the acquisition and production of geospatial data is a massive step in our vision for an Aatmanirbhar Bharat. The reform will benefit country’s farmers, start-ups, private sector, public sector and research institutions to drive innovations and build scalable solutions.
In a series of tweets, the Prime Minister said “Our government has taken a decision that will provide a huge impetus to Digital India. Liberalising policies governing the acquisition and production of geospatial data is a massive step in our vision for an Aatmanirbhar Bharat.
The reforms will unlock tremendous opportunities for our country’s start-ups, private sector, public sector and research institutions to drive innovations and build scalable solutions. This will also generate employment and accelerate economic growth.
India’s farmers will also be benefited by leveraging the potential of geo-spatial & remote sensing data. Democratizing data will enable the rise of new technologies & platforms that will drive efficiencies in agriculture and allied sectors.
These reforms demonstrate our commitment to improving ease of doing business in India by deregulation.”
Details of the reforms can be seen at https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1698073