অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
বিমানসমূহৰ পুনৰাৰম্ভৰেপৰা সৰ্বাধিক সংখ্যক ঘৰুৱা যাত্ৰী লাভ কৰা হৈছে
২০২১ ৰ ১২ ফেব্ৰুৱাৰীত ২,৩৪৯ বিমানত যাত্ৰা কৰে ২,৯৭,১০২ যাত্ৰীয়ে
13 FEB 2021 1:42PM by PIB Guwahati
২০২১ ৰ ১২ ফেব্ৰুৱাৰীত ২,৩৪৯ বিমানত ঘৰুৱা যাত্ৰীৰ সংখ্যা ২,৯৭,১০২ লৈ বৃদ্ধি হয় বুলি অসামৰিক বিমান পৰিবহণৰ ৰাজ্য়িক মন্ত্ৰী (স্বতন্ত্ৰ দায়িত্ব) শ্ৰী হৰদ্বীপ এছ পুৰীয়ে সদৰী কৰে। তেওঁ লগতে কয় যে ২০২০ ৰ ২৫ মে’ত ঘৰুৱা বিমানসমূহৰ পুনৰাৰম্ভৰেপৰা এই সংখ্যা সৰ্বাধিক। শ্ৰী পুৰীয়ে জনাই যে সুৰক্ষা, কাৰ্যকাৰিতা আৰু সময় ৰাহিৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত বিমান যাত্ৰা ভ্ৰমণৰ পচ্ছন্দৰ উপায় হৈ পৰাত, যাত্ৰীৰ সংখ্যাই প্ৰাক-ক’ভিড স্তৰ প্ৰায় স্পৰ্শ কৰে।
২০২১ ৰ ১২ ফেব্ৰুৱাৰীত মুঠ ৪৬৯৭ বিমানৰ আহ-যাহ হয়। বিমানবন্দৰসমূহলৈ মুঠ ৫,৯৩,৮১৯ লোকৰ আগমণ ঘটে।
ক’ভিড-১৯ মহামাৰীটোৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত, ২০২০ ৰ ২৪ মাৰ্চৰ মাজনিশা (নিশা ১১:৫৯ বজা) ৰেপৰা কাৰ্যকৰী হোৱাকৈ ঘৰুৱা বিমান চলাচল বন্ধ কৰা হৈছিল। দুমাহৰ পাছত ২০২০ ৰ ২৫ মে’ৰপৰা এই চলাচল পুনৰাই আৰম্ভ কৰা হয়।

Ministry of Civil Aviation
Highest number of domestic passengers since resumption of flights
2, 97,102 passengers flew on 2,349 flights on 12th February 2021
13 FEB 2021 1:42PM by PIB Delhi
Number of domestic passengers on 12th February 2021 rose to 2,97,102 on 2,349 flights, Shri Hardeep S Puri, MoS, I/C, Civil Aviation said. He added that this is the highest since resumption of domestic flights on 25th May 2020. Shri Puri informed that with air travel emerging as a preferred mode of travel due to safety, efficiency and time saving, the numbers are almost touching Pre-COVID levels.
Total flight movements of 12th February 2021 were 4697. The total number of footfalls on airports was 5,93,819.
In the wake of Covid-19 pandemic, domestic flight operations were ceased with effect from midnight (11:59 pm) of 24th March 2020. The operation resumed after two months on 25th May 2020.