Ministry of Civil Aviation
Highest number of domestic passengers since resumption of flights
2, 97,102 passengers flew on 2,349 flights on 12th February 2021
13 FEB 2021 1:42PM by PIB Delhi
Number of domestic passengers on 12th February 2021 rose to 2,97,102 on 2,349 flights, Shri Hardeep S Puri, MoS, I/C, Civil Aviation said. He added that this is the highest since resumption of domestic flights on 25th May 2020. Shri Puri informed that with air travel emerging as a preferred mode of travel due to safety, efficiency and time saving, the numbers are almost touching Pre-COVID levels.
Total flight movements of 12th February 2021 were 4697. The total number of footfalls on airports was 5,93,819.
In the wake of Covid-19 pandemic, domestic flight operations were ceased with effect from midnight (11:59 pm) of 24th March 2020. The operation resumed after two months on 25th May 2020.

ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବିମାନ ଚଳାଚଳ ଆରମ୍ଭ ପରଠାରୁ ଯାତ୍ରା କଲେ ସର୍ବାଧିକ ଘରୋଇ ଯାତ୍ରୀ
ଫେବୃଆରୀ 12, 2021ରେ ମୋଟ 2,349 ବିମାନରେ ଯାତ୍ରା କଲେ 2,97,102 ଯାତ୍ରୀ
13 FEB 2021 1:42PM by PIB Bhubaneswar
ଫେବୃଆରୀ 12, 2021ରେ 2,349ଟି ବିମାନରେ ମୋଟ ଘରୋଇ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 2,97,102କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ବୋଲି କହିଛନ୍ତି ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ (ସ୍ଵାଧୀନ) ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂ ପୁରୀ । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ମେ’ 25, 2020 ପରଠାରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଘରୋଇ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ସଂଖ୍ୟା ସର୍ବୋଚ୍ଚ । ଶ୍ରୀ ପୁରୀ ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ, ନିରାପତ୍ତା, ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ସମୟ ସାପେକ୍ଷତା ଯୋଗୁଁ ବିମାନ ଯାତ୍ରା ଏକ ପସନ୍ଦଯୋଗ୍ୟ ଯାତ୍ରୀ ପରିବହନ ମାଧ୍ୟମ ଭାବରେ ଉଭା ହେବା ସହିତ ଏହି ସଂଖ୍ୟାଗୁଡିକ କୋଭିଡ ପୂର୍ବ ସ୍ତରକୁ ସ୍ପର୍ଶ କରୁଛି ।
ଫେବୃଆରୀ 12, 2021ରେ ମୋଟ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ସଂଖ୍ୟା 4697 ଥିଲା । ବିମାନବନ୍ଦରରେ ସମୁଦାୟ ଯାତ୍ରୀ ପହଞ୍ଚିଥିଲେ 5,93,819 ।
କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ କାରଣରୁ ମାର୍ଚ୍ଚ 24, 2020 ମଧ୍ୟରାତ୍ରିରୁ (11:59 ରାତ୍ର) ରୁ ଘରୋଇ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ବନ୍ଦ ହୋଇଯାଇଥିଲା । ମେ’ 25, 2020 ଅର୍ଥାତ ଦୁଇମାସ ପରେ ଏହି ସେବା ପୁନଃପ୍ରଚଳନ ହୋଇଥିଲା ।