রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা লৈবাক মঙাগী এনভোইশিংনা ভারতকী রাস্ত্রপতিদা শক্তাক-চেশিং পীশিনখ্রে
11 FEB 2021 3:56PM by PIB Imphal
ঙসি ফেব্রুৱারি ১১,২০২১দা ভর্চুএল ওইনা পাংথোকপা থৌরম অমদা ইল সালভাদোর, পানামা, তুনিসিয়া, য়ুনাইতেদ কিংদম অমসুং অর্জেন্তিনাগী এম্বেসেদরশিং/হায় কমিসন্নরশিংদগী পীরকপা শক্তাক-চেশিং ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা অয়াবা পীখ্রে। মখোয়গী শক্তাক-চেশিং পীশিল্লকখিবা মীওইশিং অদুদি:
১. গুইলেরমো রুবিও ফুন্স, ইল সালভাদোরগী এম্বেসেদর
২. য়াসিএল বুরিল্লো রিভেরা, পানামাগী এম্বেসেদর
৩. হায়েত তালবি, তুনিসিয়াগী এম্বেসেদর
৪. অলেক্স ইলিস, য়ু.কেগী হায় কমিসন্নর
৫. হুগো জেবিয়র, অর্জেন্তিনাগী এম্বেসেদর
মখোয় এনভোই ওইনা হাপ্লকপদা রাস্ত্রপতিনা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না হায়খি হায়রিবা লৈবাক মঙা অসিগী এনভোইশিংগা ভারতকা মরুপ-মপাং ওইবা মরী লৈনরি অমসুং ঐখোয়গা লৈনবা মরী অসি শান্তি অমসুং নুংঙাই-য়াইফনা লৈনবগী পান্দমদা য়ুম্ফম ওইবনি। ২০২১-২২ তার্মগী ওইনা য়ু.এন সেকুরিতি কাউন্সিলগী নন-পর্মনেন্ত সিতকীদমক ভারতনা মীরেপ ওইবদা শৌগৎপগীদমক মখোয়গী সরকারশিং থাগৎখি।
শ্রী কোবিন্দনা হায়খি কোবিদ-১৯ লাকশিন্দুনা ঐখোয়গী হকশেল অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা অপুনবা থবকশিংদা ভারতনা মালেমগী ওইনা মাঙজিল থারি। ভারত সরকারগী ভেকশিন মাইত্রিগী মখাদা ভারতনা পুথোকপা মমল য়াম্না হোঙবা তিকাশিং লৈবাক কয়াদা য়ৌখ্রে, মসিনা ঐখোয় ‘মালেমগী ফার্মাসি’ হায়না খঙনবা অদু অমুক হেনগৎলে।
মখোয়গী ৱারোলশিংদা, ভারতকা লৈনবা মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখোয়গী লুচিংবশিংনা পীখিবা থাজবশিং অমসুং মখোয়গী লৈবাক্কা ভারত্ত লৈনবা অকনবা মরীগী মতাংদা এনভোইশিংনা ফোঙদোকখি। মালেমগী লৈবাকশিংদা কোবিদ-১৯ তিকা ফংহন্নবা ভারতনা হোৎনরিবশিং মখোয়না থাগৎখি।

President's Secretariat
Envoys of five Nations present credentials to President of India through Video Conference
11 FEB 2021 3:56PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, accepted credentials from Ambassador/High Commissioner from the Republic of El Salvador, Panama, Tunisia, the United Kingdom and the Argentine Republic today (February 11, 2021) in a virtual ceremony. Those who presented their credentials were:
1. H.E. Mr Guillermo Rubio Funes, Ambassador of the Republic of El Salvador
2. H.E. Mrs Yasiel Alines Burillo Rivera, Ambassador of Panama
3. H.E. Mrs Hayet Talbi, Ambassador of Tunisia
4. H.E. Mr Alex Ellis, High Commissioner of the United Kingdom
5. H.E. Mr Hugo Javier Gobbi, Ambassador of the Argentine Republic
Speaking on the occasion, the President conveyed his good wishes to the envoys on their appointment. He said that India enjoys warm and friendly relations with all these five countries and that our ties were deeply rooted in a common vision of peace and prosperity. He also thanked their Governments for supporting India’s candidature for the non-permanent seat of UN Security Council for the term 2021-22.
President Kovind said that India has been at the forefront in the global efforts to forge a decisive and coordinated response to the COVID-19 to ensure our collective health and economic well-being. He further stated that under Government of India’s Vaccine Maitri initiative, highly affordable vaccines made in India have already reached several countries, re-enforcing our reputation as “Pharmacy of the World”.
In their comments, the envoys underlined the strong partnership that their countries have with India and conveyed the commitment of their leaderships to strengthen relations with India. The envoys also lauded India’s efforts in providing COVID-19 vaccines to the international community.