President's Secretariat
Envoys of five Nations present credentials to President of India through Video Conference
11 FEB 2021 3:56PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, accepted credentials from Ambassador/High Commissioner from the Republic of El Salvador, Panama, Tunisia, the United Kingdom and the Argentine Republic today (February 11, 2021) in a virtual ceremony. Those who presented their credentials were:
1. H.E. Mr Guillermo Rubio Funes, Ambassador of the Republic of El Salvador
2. H.E. Mrs Yasiel Alines Burillo Rivera, Ambassador of Panama
3. H.E. Mrs Hayet Talbi, Ambassador of Tunisia
4. H.E. Mr Alex Ellis, High Commissioner of the United Kingdom
5. H.E. Mr Hugo Javier Gobbi, Ambassador of the Argentine Republic
Speaking on the occasion, the President conveyed his good wishes to the envoys on their appointment. He said that India enjoys warm and friendly relations with all these five countries and that our ties were deeply rooted in a common vision of peace and prosperity. He also thanked their Governments for supporting India’s candidature for the non-permanent seat of UN Security Council for the term 2021-22.
President Kovind said that India has been at the forefront in the global efforts to forge a decisive and coordinated response to the COVID-19 to ensure our collective health and economic well-being. He further stated that under Government of India’s Vaccine Maitri initiative, highly affordable vaccines made in India have already reached several countries, re-enforcing our reputation as “Pharmacy of the World”.
In their comments, the envoys underlined the strong partnership that their countries have with India and conveyed the commitment of their leaderships to strengthen relations with India. The envoys also lauded India’s efforts in providing COVID-19 vaccines to the international community.

ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ପାଞ୍ଚଟି ଦେଶର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ମାଧ୍ୟମରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କଲେ ପରିଚୟପତ୍ର
11 FEB 2021 3:56PM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି (ଫେବୃଆରୀ 11, 2021) ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ରାମ ନାଥ କୋବିନ୍ଦ ଏଲ ସାଲଭାଡୋର, ପାନାମା, ଟ୍ୟୁନିସିଆ, ବ୍ରିଟେନ ଏବଂ ଆର୍ଜେଣ୍ଟିନାର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ / ଉଚ୍ଚାୟୁକ୍ତଙ୍କ ପରିଚୟପତ୍ର ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ଯେଉଁମାନେ ପରିଚୟପତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନ କରିଥିଲେ ସେମାନ ହେଲେ :
1. ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ଗୁଏଲର୍ମୋ ରୁବିଓ ଫୁନ୍ସ, ସାଲଭାଡୋର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
2. ମହାମହିମ ଶ୍ରୀମତୀ ୟାସିଲ ଏଲିନ୍ସ ବୁରିଲୋ ରିଭେରା, ପାନାମା ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
3. ମହାମହିମ ଶ୍ରୀମତୀ ହାୟେତ ତଲବି, ଟ୍ୟୁନିସିଆ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
4. ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ଆଲେକ୍ସ ଏଲିସ, ବ୍ରିଟେନ ଉଚ୍ଚାୟୁକ୍ତ
5. ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ହୁଗୋ ଜାଭିଏର ଗୋବି, ଆର୍ଜେଣ୍ଟିନା ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
ଏହି ଅବସରରେ ନିଜର ସମ୍ବୋଧନ କାଳରେ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ନିଯୁକ୍ତି ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶୁଭକାମନା ଜଣାଇଥିଲେ । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ପାଞ୍ଚଟି ଦେଶ ସହିତ ଭାରତ ତାହାର ବନ୍ଧୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମ୍ପର୍କକୁ ଉପଭୋଗ କରୁଛି ଏବଂ ଶାନ୍ତି ଓ ସମୃଦ୍ଧିର ଏକ ସାଧାରଣ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରେ ଆମର ସମ୍ପର୍କ ଗଭୀର ଭାବରେ ଗଢି ଉଠିଛି । ଜାତିସଂଘ ସୁରକ୍ଷା ପରିଷଦର 2021-22 କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ପାଇଁ ଅସ୍ଥାୟୀ ଆସନ ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରାର୍ଥୀତ୍ଵକୁ ସମର୍ଥନ ଜଣାଇଥିବାରୁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ସେମାନଙ୍କ ସରକାରଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ ।
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି କୋବିନ୍ଦ କହିଥିଲେ ଯେ, ଆମର ସାମୂହିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଅର୍ଥନୈତିକ ସ୍ଥିରତାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ କୋଭିଡ-19 ଉପରେ ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ତଥା ସମନ୍ୱିତ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଦିଗରେ ବିଶ୍ୱର ପ୍ରଚେଷ୍ଟାରେ ଭାରତ ସବୁଠାରୁ ଆଗରେ ରହିଛି । ସେ ଆହୁରି କହିଥିଲେ ଯେ, ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଟୀକାକରଣ ମୈତ୍ରୀ ପଦକ୍ଷେପ ଅନୁଯାୟୀ ଭାରତରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଟୀକା ଅନେକ ଦେଶରେ ପହଞ୍ଚିସାରିଛି, ଯାହା “ଫାର୍ମାସି ଅଫ୍ ୱାର୍ଲ୍ଡ” ଭାବରେ ଆମର ପ୍ରତିଷ୍ଠାକୁ ପୁଣି ମଜବୁତ କରିପାରିଛି ।
ଭାରତ ସହିତ ଥିବା ସେମାନଙ୍କ ଦେଶର ଦୃଢ ସହଭାଗୀତା ଏବଂ ଭାରତ ସହ ସମ୍ପର୍କକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ବକ୍ତବ୍ୟ କାଳରେ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତମାନେ ସୂଚିତ କରିଥିଲେ । ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମୁଦାୟକୁ କୋଭିଡ-19 ଟୀକା ଯୋଗାଇବାରେ ଭାରତର ଉଦ୍ୟମକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।