প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী জস্তিন ত্রুদোদগী লাকপা তেলিফোন কোল অমা প্রধান মন্ত্রীনা ওকখ্রে
10 FEB 2021 11:07PM by PIB Imphal
কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী জস্তিন ত্রুদোদগী লাকপা তেলিফোন কোল অমা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওকখ্রে।
কনাদানা ভারত্তগী কোবিদ-১৯ তিকা দরকার ওইবা অদুগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রী ত্রুদোনা প্রধান মন্ত্রী মোদীদা পাউদমখি। লৈবাক অসিনা মমাঙদা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা পীখিবগুম, কনাদাগী তিকা থাবগী থবকশিং শৌগৎনবা ভারতনা মতেং পাংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা কনাদাগী প্রধান মন্ত্রীদা থাজবা পীখি।
মহাক্কী থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রী ত্রুদোনা হায়খি করিগুম্বা মালেম অসিনা কোবিদ-১৯ লাকশিনবা ঙম্লবদি, মদু হিদাক-লাংথক্কী লমদা ভারতকী অচৌবা থবকশিং অমসুং মালেমগা শরুক য়ামিন্নবা ঙম্বা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিংবা অদুনা ওইগনি। মহাক্কী ৱাফমশিং অদুগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ত্রুদো থাগৎখি।
মালেমগী মরুওইবা রাজনিতি অমসুং শেন-থুমগী থৌদোকশিংদা য়েংলিবা ভারত অমসুং কনাদাগী মান্নবা মিৎয়েংগী মতাংদা লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না খন্নখি। অইং-অশাগী খল কাইরকপা অমসুং লাইচৎ অসিনা শেন-থুমগী ফিবম শোকহল্লিবা য়াওনা মালেমগী অৱাবশিং থেংন্নবা লৈবাক অনিনা মখা তানা মতেং পাংনবা হায়না মখোয়না য়ানখি।
চহি অসিদা মালেমগী মরুওইবা থৌদোকশিংদা অমগা অমগা উনদুনা নাকল অনিমক্না পাম্নবা ৱাফমশিংগী মতাংদা মখা তানা ৱা খন্নবা হায়না লুচিংবশিংনা থাজবা পীনখি।

Prime Minister's Office
PM receives a telephone call from H.E. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada
10 FEB 2021 11:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from H.E. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada.
Prime Minister Trudeau informed Prime Minister Modi about Canada's requirements of COVID-19 vaccines from India. Prime Minister assured the Canadian PM that India would do its best to support Canada's vaccination efforts, just as it had done for many other countries already.
Expressing his appreciation, Prime Minister Trudeau said that if the world managed to conquer COVID-19, it would be significantly because of India's tremendous pharmaceutical capacity, and Prime Minister Modi's leadership in sharing this capacity with the world. Prime Minister thanked PM Trudeau for his sentiments.
The two leaders also reiterated the common perspective shared by India and Canada on many important geo-political issues. They agreed to continue the close collaboration between both countries in fighting global challenges like Climate Change and the economic impacts of the pandemic.
The leaders looked forward to meeting each other in various important international fora later this year, and continuing their discussions on all issues of mutual interest.