প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামান্য জোচেফ আৰ বাইডেন আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ মাজত টেলিফোন বাৰ্তালাপ
08 FEB 2021 11:55PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামান্য জোচেফ আৰ বাইডেনৰ সৈতে সৈতে টেলিফোনযোগে বাৰ্তালাপত মিলিত হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনক উষ্ম অভিনন্দন জনোৱাৰ লগতে তেওঁৰ কাৰ্যকালৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে আৰু ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক আৰু অধিক উন্নত কৰাৰ বাবে তেওঁৰ সৈতে ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই আঞ্চলিক উন্নয়ন আৰু বহল ভূ-ৰাজনৈতিক প্ৰেক্ষাপটৰ ওপৰত আলোচনা কৰে। তেওঁলোকে উল্লেখ কৰে যে ভাৰত-মাৰ্কিন অংশীদাৰিত্ব গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ আৰু সাধাৰণ কৌশলগত স্বাৰ্থৰ প্ৰতি এক অংশীদাৰী প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বাবে দৃঢ়ভাৱে সংযোজিত হৈ আছে। তেওঁলোকে নিয়ম-আধাৰিত আন্তৰ্জাতিক আদেশ আৰু এক মুক্ত, মুকলি আৰু অন্তৰ্ভুক্ত ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চল নিশ্চিত কৰিবলৈ সমভাৱাপন্ন দেশসমূহৰ সৈতে কাম কৰাৰ গুৰুত্বৰ পুনৰাবৃত্তি কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনে বিশ্বব্যাপী জলবায়ু পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰাৰ গুৰুত্ব নিশ্চিত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পেৰিছ চুক্তিৰ প্ৰতি পুনৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হোৱাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনৰ সিদ্ধান্তক আদৰণি জনায় আৰু নৱীকৰণযোগ্য শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতে নিজৰ বাবে নিৰ্ধাৰণ কৰা উচ্চাকাংক্ষী লক্ষ্যৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই বছৰৰ এপ্ৰিলত ক্লাইমেট লীডাৰছ ছামিট আয়োজন কৰাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনৰ উদ্যোগক আদৰণি জনায় আৰু ইয়াত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আগ্ৰহী হৈ থকাৰ বিষয়ে অৱগত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেন আৰু ডঃ জিল বাইডেনক অতি সোনকালে তেওঁলোকৰ সুবিধা অনুসৰি ভাৰত ভ্ৰমণ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়।

Prime Minister's Office
Telephone conversation between Prime Minister Shri Narendra Modi and His Excellency Joseph R. Biden, President of the United States of America
08 FEB 2021 11:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Joseph R. Biden, President of the United States of America.
Prime Minister warmly congratulated President Biden, conveyed best wishes for his tenure, and looked forward to working closely with him to further elevate the India-US Strategic Partnership.
The leaders discussed at length regional developments and the wider geo-political context. They noted that the India-US partnership is firmly anchored in a shared commitment to democratic values and common strategic interests. They reiterated the importance of working with like-minded countries to ensure a rules-based international order and a free, open and inclusive Indo-Pacific region.
Prime Minister and President Biden affirmed the importance of addressing the challenge of global climate change. Prime Minister welcomed President Biden's decision to re-commit to the Paris Agreement and highlighted the ambitious targets India has set for itself in the area of renewable energy. Prime Minister welcomed President Biden’s initiative to organise the Climate Leaders Summit in April this year and looked forward to participating in the same.
Prime Minister took the opportunity to invite President Biden and Dr. Jill Biden to visit India at their earliest convenience.