Prime Minister's Office
Telephone conversation between Prime Minister Shri Narendra Modi and His Excellency Joseph R. Biden, President of the United States of America
08 FEB 2021 11:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Joseph R. Biden, President of the United States of America.
Prime Minister warmly congratulated President Biden, conveyed best wishes for his tenure, and looked forward to working closely with him to further elevate the India-US Strategic Partnership.
The leaders discussed at length regional developments and the wider geo-political context. They noted that the India-US partnership is firmly anchored in a shared commitment to democratic values and common strategic interests. They reiterated the importance of working with like-minded countries to ensure a rules-based international order and a free, open and inclusive Indo-Pacific region.
Prime Minister and President Biden affirmed the importance of addressing the challenge of global climate change. Prime Minister welcomed President Biden's decision to re-commit to the Paris Agreement and highlighted the ambitious targets India has set for itself in the area of renewable energy. Prime Minister welcomed President Biden’s initiative to organise the Climate Leaders Summit in April this year and looked forward to participating in the same.
Prime Minister took the opportunity to invite President Biden and Dr. Jill Biden to visit India at their earliest convenience.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং য়ুনাইতেদ স্তেৎস ওফ অমেরিকাগী রাস্ত্রপতি জোসেফ আর. বিদেন অনিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
08 FEB 2021 11:55PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুনাইতেদ স্তেৎস ওফ অমেরিকাগী রাস্ত্রপতি জোসেফ আর. বিদেনগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি বিদেন থাগৎখি, মহাক্কী রাস্ত্রপতি ওইবগী মতম অসিগীদমক য়াইফ-পাউজেল পীখি অমসুং ইন্দিয়া-য়ু.এস স্ত্রাতেজিক পার্তনরসিপ মখা তানা ফগৎনবা মহাক্কা লোয়ন্না চেৎনা থবক তৌমিন্ননবা থাজবা ফোঙদোকখি।
লুচিংবা অনিনা লমদম অসিদা ওইরক্লিবা ফিবমশিং অমসুং মালেমগী শেন-থুম অমসুং রাজনিতিগী ফিবমশিংগী মতাংদা কুপ্না খন্নখি। গনতন্ত্রগী মগুনশিং অমসুং চপ মান্নবা মরুওইবা অপাম্বশিংদা থাজবা থমদুনা ভারত-য়ু.এসকী মরী অসি চেৎনা লৈরি হায়না মখোয়না ফোঙদোকখি। নিয়মদা য়ুম্ফম ওইবা মালেমগী কাংলোন অমা লৈনবা অমসুং মনিংতম্বা অমসুং অপুনবগী ইন্দো-পেসিফিক লমদম অমা শেমগৎনবা ৱাখল মান্নবা লৈবাকশিংগী পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মরুওইবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
মালেমগী অইং-অশাগী খল কাইরকপগী মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহনবগী মরুওইবা অদু প্রধান মন্ত্রী অমসুং রাস্ত্রপতি বিদেন্না থমখি। পেরিস এগ্রিমেন্তদা অমুক হন্না থাজবা পীখিবা রাস্ত্রপতি বিদেনগী ৱারেপ প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখি অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী লমদা ভারতনা থম্লিবা অচৌবা পান্দমশিংগী মতাংদা পাউদমখি। চহি অসিগী এপ্রিলদা ক্লাইমেত লিদরস সমিৎ অমা রাস্ত্রপতি বিদেন্না পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরিবা অসি প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখি অমসুং সমিৎ অদুদা শরুক য়াগনি হায়বগী থাজবা পীখি।
মখোয়গী খুদোংচাগদবা য়েংলগা অথুবদা মতমদা ভারত্তা লাক্নবা রাস্ত্রপতি বিদেন অমসুং দোক্তর জিল বিদেন্দা প্রধান মন্ত্রীনা চেবাউ পীখি।