স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭%লৈ উন্নীত; বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১১,৮৫৮জন ৰোগী আৰোগ্য
দৈনিক আক্ৰান্ত আৰু মৃত্যুৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে হ্ৰাস
৩৭.৫লাখতকৈ অধিক হিতাধিকাৰীক ক’ভিড-১৯ৰ টিকাকৰণ কৰা হৈছে
01 FEB 2021 12:11PM by PIB Guwahati
সামগ্ৰিক আৰোগ্যৰ সংখ্যা ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি ফলত ভাৰতৰ ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭%লৈ উন্নীত হৈছে, যিটো বিশ্বৰ ভিতৰতে সৰ্বাধিক হিচাপে বিবেচিত হৈছে৷ ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা আজি ১.৬৮লাখলৈ হ্ৰাস পাইছে৷ বৰ্তমান মুঠ আক্ৰান্তৰ কেৱল১.৫৬% ৰোগীহে চিকিৎসাধীন হৈছে আছে৷
বৰ্তমানলৈকে ১,০৪,৩৪,৯৮৩গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১১,৮৫৮জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ সৰ্বাধিক আৰোগ্যৰ বিপৰীতে বৰ্তমান দেশত চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস পোৱাৰ ফলত ইয়াৰ মাজৰ ব্যৱধান ১ কোটিতকৈ অধিক হৈছে৷
ভাৰতত নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ক্ষিপ্ৰগতিত হ্ৰাস পাইছে৷ ২০২০ৰ ১১ ছেপ্টেম্বৰত ৯৬,৫৫১ৰ পৰা ১ ফ্ৰেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ত এই সংখ্যা ১১,৪২৭জনলৈ হ্ৰাস পাইছে৷
দেশৰ দৈনিক মৃত্যু হোৱা লোকৰ সংখ্যা ১২০তকৈ হ্ৰাস পাইছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১১৮জন ৰোগীৰ মৃত্যু হোৱাৰ তথ্য পোৱা গৈছে৷
১ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পুৱা ৮বজালৈকে দেশজোৰা ক’ভিড-১৯ টিকাকৰণ অভিযানৰ অধীনত ৩৭,৫৮,৮৪৩গৰাকী হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ২৫৩টা পৰ্বত ১৪,৫০৯গৰাকী লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷ এতিয়ালৈকে ৬৯,২১৫টা পৰ্ব সম্পন্ন কৰা হৈছে৷
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
১
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
২,৭২৭
২
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
১,৮৭,২৫২
৩
অৰুণাচল প্ৰদেশ
৯,৬৫১
৪
অসম
৩৮,১০৬
৫
বিহাৰ
১,৪৮,২৯৩
৬
চণ্ডীগড়
৩,৪৪৭
৭
চত্তীশগড়
৭২,৭০৪
৮
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী
৬৯২
৯
দমন আৰু দিউ
৩৯১
১০
দিল্লী
৫৬,৮১৮
১১
গোৱা
৪,১১৭
১২
গুজৰাট
২,৪৭,৮৯১
১৩
হাৰিয়ানা
১,২৫,৯৭৭
১৪
হিমাচল প্ৰদেশ
২৭,৭৩৪
১৫
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
২৬,৬৩৪
১৬
ঝাৰখণ্ড
৪০,৮৬০
১৭
কৰ্ণাটক
৩,১৫,৩৭০
১৮
কেৰালা
১,৬৫,১৭১
১৯
লাডাখ
১,১২৮
২০
লাক্ষাদ্বীপ
৮০৭
২১
মধ্যপ্ৰদেশ
২,৯৮,৩৭৬
২২
মহাৰাষ্ট্ৰ
২,৬৯,০৬৪
২৩
মণিপুৰ
৩,৯৮৭
২৪
মেঘালয়
৪,৩২৪
২৫
মিজোৰাম
৯,৩৪৬
২৬
নাগালেণ্ড
৩,৯৯৩
২৭
ওড়িশা
২,০৬,৪২৪
২৮
পুডুচেৰী
২,৭৩৬
২৯
পাঞ্জাৱ
৫৭,৪৯৯
৩০
ৰাজস্থান
৩,৩০,৭৯৭
৩১
ছিক্কিম
২,০২০
৩২
তামিলনাডু
১,০৫,৮২১
৩৩
তেলেংগাণা
১,৬৮,৬০৬
৩৪
ত্ৰিপুৰা
২৯,৭৯৬
৩৫
উত্তৰপ্ৰদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তৰাখণ্ড
৩১,২২৮
৩৭
পশ্চিমবংগ
২,৪৩,১৪৩
৩৮
অন্যান্য
৫২,১২০
মুঠ
৩৭,৫৮,৮৪৩
নতুনকৈ আৰোগ্য ৰোগীৰ ৮৬.৪৭%ই ১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৫,৭৩০গৰাকী ৰোগী নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱাৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ১,৬৭০ আৰু তামিলনাডুত ৫২৩গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১১,৪২৭গৰাকী লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে৷
নতুন আক্ৰান্তৰ ৮০.৪৮%ই ৫খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৫,২৬৬গৰাকীৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ২,৫৮৫ আৰু কৰ্ণাটকত ৫২২গৰাকী লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ক’ভিড ৰোগীৰ ৭৬.২৭% ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৪০জনৰ বিপৰীতে কেৰালাত ২১জন আৰু পশ্চিমবংগত ৯জনকৈ ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Recovery Rate touches 97%; 11,858 recoveries in the last 24 hours
Daily New Cases and deaths continue to follow a downward slide
More than 37.5 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
01 FEB 2021 12:11PM by PIB Delhi
With a consistent rise in cumulative recoveries, India’s Recovery Rate has reached 97%, one of the highest globally. India’s total Active Caseload has dropped to 1.68 lakh (1,68,235) today. The active caseload now consists of just 1.56% of India’s total Positive Cases.
A total of 1,04,34,983 people have recovered so far. 11,858 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. The higher number of recoveries via-a-vis new cases has widened the gap between recovered and active cases to more than 1 crore (10,266,748).
India’s Daily New Cases continue to follow a downward trajectory. From an all-time high of 96,551 on 11th September, 2021, the country’s daily new positive cases have come down to 11,427 on 1st February,2021.
Country’s Daily new Deaths have fallen below the 120 mark. 118 deaths were recorded in the last 24 hours.
As on 1st February, 2021, till 8:00 AM, more than 37.5 lakh (37,58,843) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 14,509 people were vaccinated across 253 sessions. 69,215 sessions have been conducted so far.
S. No.
States/UTs
Beneficiaries Vaccinated
1
A & N Islands
2,727
2
Andhra Pradesh
1,87,252
3
Arunachal Pradesh
9,651
4
Assam
38,106
5
Bihar
1,48,293
6
Chandigarh
3,447
7
Chhattisgarh
72,704
8
Dadra & Nagar Haveli
692
9
Daman & Diu
391
10
Delhi
56,818
11
Goa
4,117
12
Gujarat
2,47,891
13
Haryana
1,25,977
14
Himachal Pradesh
27,734
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
40,860
17
Karnataka
3,15,370
18
Kerala
1,65,171
19
Ladakh
1,128
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
2,98,376
22
Maharashtra
2,69,064
23
Manipur
3,987
24
Meghalaya
4,324
25
Mizoram
9,346
26
Nagaland
3,993
27
Odisha
2,06,424
28
Puducherry
2,736
29
Punjab
57,499
30
Rajasthan
3,30,797
31
Sikkim
2,020
32
Tamil Nadu
1,05,821
33
Telangana
1,68,606
34
Tripura
29,796
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
31,228
37
West Bengal
2,43,143
38
Miscellaneous
52,120
Total
37,58,843
86.47% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,730 newly recovered cases. 1,670 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 523 in Tamil Nadu.
11,427 daily new cases registered in the last 24 hours.
80.48% of the new cases are from 5 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,266. It is followed by Maharashtra with 2,585, while Karnataka reported 522 new cases. Top two states, Kerala and Maharashtra cumulatively contributed 68.71% of new daily cases.
Six States/UTs account for 76.27% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (40). Kerala follows with 21 daily deaths and West Bengal with 9.