Ministry of Finance
Union Budget for 2021-22 gives boost to Public Transport in Urban Areas
A new scheme with Rs18,000 Crore proposed to support Public Bus Transport service
Two new technologies ‘MetroLite’ and ‘MetroNeo’ to be deployed in tier-2 cities and peripheral areas of tier-1 cities
Metros in Kochi, Chennai, Bengaluru, Nagpur and Nashik to get central funding
01 FEB 2021 1:48PM by PIB Delhi
Public transport system in urban areas got a major boost in the Budget for the year 2021-22, tabled in the Parliament today by the Union Minister for Finance and Corporate Affairs. Smt. Nirmala Sitharaman.
She said that the Government would work towards raising the share of public transport in urban areas through expansion of metro rail network and augment of city bus service. A new scheme will be launched at a cost of `18,000 crore to support augmentation of public bus transport services. It will facilitate deployment of innovative PPP models to enable private sector players to finance, acquire, operate and maintain over 20,000 buses. The scheme will boost the automobile sector, provide fillip to economic growth, create employment opportunities for the youth and enhance ease of mobility for urban residents.
It may be noted that Metro train services are expanding all across the country at a rapid pace. A total of 702 km of conventional metro is operational and another 1,016 km of metro and RRTS is under construction in 27 cities. While presenting the Budget, the Minister said that Government plans to deploy two new technologies i.e. ‘MetroLite’ and ‘MetroNeo’ to provide metro rail systems at much lesser cost with same experience, convenience and safety in Tier-2 cities and peripheral areas of Tier-1 cities.
Budget proposed Central counterpart funding to:
1. Kochi Metro Railway Phase-II of 11.5 km at a cost of `1957.05 crore.
2. Chennai Metro Railway Phase –II of 118.9 km at a cost of `63,246 crore.
3. Bengaluru Metro Railway Project Phase 2A and 2B of 58.19 km at a cost of `14,788 crore.
4. Nagpur Metro Rail Project Phase-II and Nashik Metro at a cost of `5,976 crore and `2,092 crore respectively.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
২০২১-২২ কেন্দ্রগী বজেৎনা সহরগী মফমশিংগী পব্লিক ত্রান্সপোর্ততা কান্নবা পীখ্রে
পব্লিক বস ত্রান্সপোর্ত সর্ভিস মতেং পাংনবা করোর ১৮,০০০গী অনৌবা স্কীম অমা প্রপোজ তৌখ্রে
মসিনা তাইয়র-১গী সহরশিং অমসুং তাইয়র-১গী সহরশিংগী লোন্নবা মফমশিংদা অনৌবা তেক্নোলোজী অনি মদুদি ‘মেত্রো লাইৎ’ অমসুং মেত্রোনিও’ দিপ্লোই তৌনবা থৌরাং তৌরি
কোচি, চেন্নাই, বেঙ্গলুরু, নাগপুর অমসুং নাশিক্তা মেত্রোশিংগী ওইনা কেন্দ্রগী শেন্থং ফংলগনি
01 FEB 2021 1:48PM by PIB Imphal
শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না ঙসি পার্লিয়ামেন্তদা পুথোকখিবা ইং কুমজা ২০২১-২২গী বজেৎতা সহরগী মফমশিংদা পব্লিক ত্রান্সপোর্ত সিস্তেমদা অচৌবা কান্নবা অমা পীখ্রে।
মহাক্না হায় সরকার অসিনা মেত্রো রেল নেৎৱার্ক চাউথোকহনবা অমসুং সহরগী বস সর্ভিস ফগৎহনবগী খুত্থাংদা সহরগী মফমশিংদা পব্লিক ত্রান্সপোর্তকী শরুক হেনগৎহন্নবা থবক পাউখৎলগনি। পব্লিক বস ত্রান্সপোর্ত সর্ভিসেস চাউথোকহনবদা মতেং পাংনবা লুপা করোর ১৮০০০ চংগদবা অনৌবা স্কীম অমা হৌদোক্লগনি। মসিনা অনৌবা পি.পি.পি. মোদেলশিং দিপ্লোই তৌবদা মতেং পাংদুনা প্রাইবেৎ সেক্তর প্লেয়রশিংনা বস ওতোমোবাইল সেক্তর চাউখৎহল্লগনি, ইকনোমিক গ্রোথ লৈহল্লগনি, নহারোলশিংদা থবক্কী খুদোংচাবা পীরগনি অমসুং সহরদা লৈরিবশিংগী চত্থোক-চৎশিন তৌবদা নুংঙাইবা হেনগৎহল্লগনি।
খঙজিনবা য়াবদি লৈবাক শিনবা থুংনা খোঙজেল য়াংনা মেত্রো ত্রেন সর্ভিসশিং চাউথোরক্লি। পুন্না কি.মি. ৭০২গী কনভেন্সনেল মেত্রো চেলহনখ্রে অমদি সহর ২৭তা অতোপ্পা মত্রো কি.মি. ১,০১৬ অমসুং আর.আর.তি.এস. শাবগী থবক চত্থরি। বজেৎ পুত্থোকপদা মন্ত্রীনা হায় সরকার অসিনা অনৌবা তেক্নোলোজী অনি মদুদি ‘মেত্রো লাইৎ’ অমসুং মেত্রোনিও’ দিপ্লোই তৌনবা থৌরাং তৌরি মসিনা তাইয়র-১গী সহরশিং অমসুং তাইয়র-১গী সহরশিংগী লোন্নবা মফমশিংদা চপ মান্নবা এক্সপরিয়েন্স, খুদোংচাবা অমসুং খুদোংথিদবা মওংদা অতাবা মমলদা মেত্রো রেল সিস্তেমশিং ফংহনগনি।
বজেৎ অসিনা মখাদা পীরিবশিং অসিদা কেন্দ্রনা ফন্দিং তৌনবা প্রপোজ তৌখ্রে :
1. লুপা করোর ১৯৫৭.০৫গী শেনফমদা কি.মি. ১১.৫গী কোচি মেত্রো রেলৱে ফেজ-II
2. লুপা করোর ৬৩,২৪৬কী শেনফমদা কি.মি. ১১৮.৯গী চেন্নাই মেত্রো রেলৱে ফেজ-II
3. লুপা করোর ১৪,৭৮৮গী শেনফমদা কি.মি. ৫৮.১৯গী বেঙ্গলুরু মেত্রো রেলৱে ফেজ ২এ অমসুং ২বি
4. লুপা করোর ৫,৯৭৬ অমসুং লুপা করোর ২,০৯২গী শেনফমশিংদা মথং শিৎনা নাগপুর মেত্রো রেলৱে ফেজ-II অমসুং নাশিক মেত্রো