প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জানুৱারী ৩১দা পাংথোক্কদবা ‘প্রবুদ্ধা ভারত’কী ১২৫শুবা কুমওনগী থৌরমদা ৱা ঙাংগনি
29 JAN 2021 2:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী জানুৱারী ৩১গী নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ৩:১৫ তাবা মতমদা স্বামী বিবেকানন্দনা হৌদোক্লম্বা রামকৃষ্ণ ওর্দরগী থাগী চেফোং অমা ওইরিবা ‘প্রবুদ্ধা ভারত’কী ১২৫শুবা কুমওনগী থৌরমদা ৱা ঙাংগনি। থৌরম অসি অদবৈতা আশ্রম, ময়াৱাতীনা শিনবনি।
‘প্রবুদ্ধা ভারত’কী মরমদা
‘প্রবুদ্ধা ভারত্তা’ চেফোং অসি ভারতকী মমাংঙৈগী লাইনিংগী ওইবা লৌশিংগী পাউতাক শন্দোকপগী য়াম্না মরুওইবা মেদিয়ম অমনি। মসি চেনাই (হান্নগী মাদ্রাস)তগী ফোংবা হৌখি অদুগা চহি অনি ফোংলবা মতুংদা অলমোরাদগী অমুক ফোঙখি। মসিগী মতুং এপ্রিল ১৮৯৯দা চেফোং অসিগী ফোংফম অদু অদবৈতা আশ্রমদা হোংখি অমসুং মতম অদুদগী ঙসি ফাওবা মফম অসিদগী লেপতনা ফোংলি।
মমিং লৈরবা মীওই কয়ানা ভারতকী কলচর, স্পিরিচ্যুলিতী, ফিলোসোফী, হিস্ত্রী, সাইকোলোজী, আর্ত অমসুং অতোপ্পা সোসিএল ইসুশিংদা ইরদুনা ‘প্রবুদ্ধা ভারত’কী চেফোংদা ফোংখি। নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোস, বাল গঙ্গাধর তিলক, সিস্তর নিভেদিতা, শ্রী ওরোবিন্দো, হান্নগী রাস্ত্রপতী সর্ভেপল্লী রাধাকৃষ্ণন, অতোপ্পা মমিং লৈরবা মীওইশিংনা চহি কয়াদগী চেফোং অসিদা কন্ত্রিব্যুত তৌখি।
অদবৈতা আশ্রমনা ‘‘প্রবুদ্ধা ভারত’কী আর্কাইব খুদিংমক মসিগী ৱেবসাইত্তা ফংহন্নবা হোৎনরি।

Prime Minister's Office
PM to address 125th anniversary celebrations of ‘Prabuddha Bharata’ on 31st January
29 JAN 2021 2:04PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the 125th anniversary celebrations of ‘Prabuddha Bharata’, a monthly journal of the Ramakrishna Order, started by Swami Vivekananda in 1896, at around 3:15 PM on 31st January, 2021. The event is being organized by Advaita Ashrama, Mayavati.
About 'Prabuddha Bharata’
The journal ‘Prabuddha Bharata’ has been an important medium for spreading the message of India’s ancient spiritual wisdom. Its publication was started from Chennai (erstwhile Madras), where it continued to be published for two years, after which it was published from Almora. Later, in April 1899, the place of publication of the Journal was shifted to Advaita Ashrama and it has been continuously published from there since then.
Some of the greatest personalities have left their imprint on the pages of ‘Prabuddha Bharata’ through their writings on Indian culture, spirituality, philosophy, history, psychology, art, and other social issues. Luminaries like Netaji Subhas Chandra Bose, Bal Gangadhar Tilak, Sister Nivedita, Sri Aurobindo, Former President Sarvepalli Radhakrishnan, among others, have contributed to the Journal over the years.
The Advaita Ashrama is working towards making the entire ‘Prabuddha Bharata’ archive available online on its website.