প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মোদী চৰকাৰৰ অধীনত প্ৰধানমন্ত্ৰী-আৱাস যোজনাৰে উত্তৰ প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণ লাভবান্বিত হৈছে
20 JAN 2021 3:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৈছে যে বৰ্তমান চৰকাৰৰ অধীনত পিএম আৱাস যোজনা দ্ৰুত গতিত আগবাঢ়িছে আৰু উত্তৰ প্ৰদেশত দুখীয়াক সহায় কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশত প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনা-গ্ৰামীণৰ জৰিয়তে ৬ লাখতকৈ অধিক লাভাৰ্থীক বিত্তীয় সাহায্য জাৰি কৰাৰ পিছত ভিডিঅ' কনফাৰেঞ্চৰ মাধ্যমত ভাষণ দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয় যে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত দেশৰ নাগৰিকৰ আত্ম-বিশ্বাসৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ সংযুক্ত আৰু নিজৰ এটা ঘৰ হোৱাটোৱে এই আত্মবিশ্বাসক কেইবাগুণো বঢ়াই দিছে। নিজৰ-স্বামীত্বযুক্ত ঘৰে জীৱনত বিশ্বাস জন্মোৱাৰ লগতে দৰিদ্ৰতাৰ পৰা ওলাই অহাৰ আশাও দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্মৰণ কৰে যে যোৱা চৰকাৰৰ সময়ত, দুখীয়া লোকসকলৰ এই ভৰষা নাছিল যে চৰকাৰে তেওঁলোকৰ ঘৰ সজাত সহায় কৰিব পাৰে। তেওঁ লগতে কয় যে আগতে যোজনাত বনোৱা ঘৰ ভাল অৱস্থাত নাছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দুখীয়া লোকসকলে ভুল নীতিৰ পৰিণাম ভূগিবলগা হ'ল। এই দুৰ্দশাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি, স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পূৰ্বে প্ৰতিটো দুখীয়া পৰিয়ালক ঘৰ যোগান ধৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনা আৰম্ভ কৰা হৈছে। গ্ৰামীণ ক্ষেত্ৰসমূহত শেহতীয়া বছৰবিলাকত ২ কোটি আৱাস নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, পিএম আৱাস যোজনাত ১.২৫ কোটি গৃহৰ সংযোগ হৈছে, য'ত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ যোগদান প্ৰায় ১.৫ লাখ কোটি টকা।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজ্যত যোৱা চৰকাৰসমূহৰ প্ৰতিক্ৰিয়াৰ অভাৱো স্মৰণ কৰে। তেওঁ কয় যে উত্তৰ প্ৰদেশত ২২ লাখ গ্ৰামীণ আৱাস নিৰ্মাণ কৰা হ'ব, য'ৰ পৰা ২১.৫ লাখ নিৰ্মাণৰ বাবে স্বীকৃতি দিয়া হৈছে। বৰ্তমান চৰকাৰৰ জৰিয়তে ১৪.৫ লাখ পৰিয়ালে নিজৰ ঘৰ লাভ কৰিছে।

Prime Minister's Office
PM-Awas Yojana has benefitted the people of Uttar Pradesh under Modi Govt
20 JAN 2021 3:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister has said that PM AwasYojna has moved rapidly under the present Government and has helped the poorest of the poor in Uttar Pradesh. He was speaking after releasing financial assistance to over 6 lakh beneficiaries in UP under Pradhan Mantri Awas Yojana – Gramin, through video conference today.
The Prime Minister asserted that Aatmnirbhar Bharat is directly linked to the self-confidence of the country’s citizens and a house of one’s own enhances this self-confidence manifold. A self-owned house brings assurance in life and also the hope of coming out of poverty.
The Prime Minister recalled that during the time of previous governments, the poor did not have the confidence that the government could be of any help in getting their house constructed. He also said that the quality of the houses made in the earlier scheme was also not up to the mark. The poor had to face the brunt of wrong policies, said the Prime Minister. Keeping in Mind this plight, PM AwasYojna was started with an aim to provide every poor family a house before completion of 75 years of independence. 2 crore housing units have been constructed in rural areas during recent years, PM AwasYojna has accounted for 1.25 crore units with central government’s contribution being about 1.5 lakh crore rupees.
The Prime Minister also recalled the lack of response from the previous governments in the state. He informed that in Uttar Pradesh 22 lakh Garmin Awas are to be constructed out of which 21.5 lakh have been approved for construction. 14.5 lakh families have already got their house mostly, under the present government.