প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মোদী সরকারগী মখাদা উত্তর প্রদেশকী মীয়ামদা পি.এম.-আৱাস য়োজন্না কানবা ফংহনখ্রে
20 JAN 2021 3:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা হায় হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিগী মখাদা পি.এম. আৱাস য়োজনা খোঙজেল য়াংশিনখ্রে অমসুং উত্তর প্রদেশকী লাইরবশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী লাইরবশিংবু মতেং পাংবা ঙমখ্রে। মহাক্না ঙসি ভিদিও কফরেন্সকী থোংদা প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা –গ্রামিনগী মখাদা য়ু.পি.দা বেনিফিসরী লাখ ৬ হেনবদা শেলগী তেংবাং পীরবা মতুংদা ৱা ঙাংখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় আত্মানির্ভর ভারত অসি লৈবাক অসিগী প্রজাশিনা মশাদা থাজবা লৈজবা অমসুং মশাগী ময়ুম অমা লৈবনা মশাগী থাজবা অসি শরুক কয়া হেনগৎহনবগা হকথেংননা মরী লৈনৈ। মশাগী ময়ুম অমা লৈজবনা পুন্সি মহিং ফগৎহল্লি অমসুং লাইরবা কোকহন্নবা আশাসু পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হান্নগী সরকারগী মতমদা লাইরবশিংনা সরকারনা মখোয়গী ময়ুমশিং শাবিনবা মতেং অমত্তা ফংগনি হায়না আশা তৌখিদে হায়না নৌহৌনা নীংশিংখ্রে। মহাক্না হায় মমাংগী স্কীমদা শাখিবা য়ুমশিং অসিগী ক্বালিতী য়াম্না ফবা ওইখিদে। লাইরবশিংনা অরানবা পোলিসীশিংগী চৈথেং মায়োক্নবা তাখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। অৱাবা অসি ৱাখলদা থমদুনা নিংখা-তমখিবগী চহি ৭৫শুদ্রিঙৈদা লাইরবা ইমুং খুদিংমক্কী য়ুম অমা শাবা হায়বা পান্দমগা লোইননা পি.এম. অৱাস য়োজনা হৌদোকখি। হৌখিবা চহি খরা অসিদা খুঙ্গংগী মফমশিংদা হাউসিং য়ুনিৎ করোর ২ শাখ্রে, কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর লাখ ১.৫ পীথবগা লোইননা পি.এম. অৱাস য়োজনাগী য়ুনিৎ করোর ১.২৫ শুখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা মমাংগী সরকারনা রাজ্য অসিগী ৱা তাবিবা ৱাৎলম্বা অদু নীংশিংখ্রে। মহাক্না হায় উত্তর প্রদেশতা গ্রামিন আৱাস লাখ ২২ শাগদবনি মসিগী মনুংদা শান্নবগীদমক্তা লাখ ২১.৫ অয়াবা পীখ্রে। ইমুং লাখ ১৪.৫গী য়ুম লৈহনখ্রে অয়াম্বনা হৌজিক্কী সরকার অসিগী মখাদা ফংখিবনি।

Prime Minister's Office
PM-Awas Yojana has benefitted the people of Uttar Pradesh under Modi Govt
20 JAN 2021 3:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister has said that PM AwasYojna has moved rapidly under the present Government and has helped the poorest of the poor in Uttar Pradesh. He was speaking after releasing financial assistance to over 6 lakh beneficiaries in UP under Pradhan Mantri Awas Yojana – Gramin, through video conference today.
The Prime Minister asserted that Aatmnirbhar Bharat is directly linked to the self-confidence of the country’s citizens and a house of one’s own enhances this self-confidence manifold. A self-owned house brings assurance in life and also the hope of coming out of poverty.
The Prime Minister recalled that during the time of previous governments, the poor did not have the confidence that the government could be of any help in getting their house constructed. He also said that the quality of the houses made in the earlier scheme was also not up to the mark. The poor had to face the brunt of wrong policies, said the Prime Minister. Keeping in Mind this plight, PM AwasYojna was started with an aim to provide every poor family a house before completion of 75 years of independence. 2 crore housing units have been constructed in rural areas during recent years, PM AwasYojna has accounted for 1.25 crore units with central government’s contribution being about 1.5 lakh crore rupees.
The Prime Minister also recalled the lack of response from the previous governments in the state. He informed that in Uttar Pradesh 22 lakh Garmin Awas are to be constructed out of which 21.5 lakh have been approved for construction. 14.5 lakh families have already got their house mostly, under the present government.