মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেৎনা ভারত অমসুং উজবেকিস্তানগী মরক্তা সোলার ইনর্জীগী লমদা য়ানচেরোল খুৎয়েক পীনববদা অয়াবা পীখ্রে
20 JAN 2021 11:50AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী কেবিনেৎনা ভারত অমসুং উজবেকিস্তানগী মরক্তা সোলার ইনর্জীগী লমদা য়ানচেরোল খুৎয়েক পীনবগী মতাংদা পুথোকখি।
মসিদা মরুওইনা লৌরিবা থবকশিংদি রিসর্চ/দিমোন্সত্রেসন/পাইলোৎ প্রোজেক্তশিং নেসনেল ইন্সতিত্যুৎ ওব সোলার ইনর্জী (নিসে), ন্যু অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়, ভারত অমসুং ইন্তর্নেসনেল সোলার ইনর্জী ইন্সতিত্যুৎ (ইসৈ), উজবেকিস্তানগী মরক্তা নাকল অনিমক্না য়ানরবা হীরমশিংদা থিদোকপনিঃ
১. সোলার ফোতোভোলতেক
২. স্তোরেজ তেক্নোলোজীশিং
৩. তেক্নোলোজী লান্নবা।
নাকল অনিমক্না য়ানবদা য়ুম্ফম ওইরগা, নাকল অনিমক্না ইন্তর্নেসনেল সোলার এলাইন্সেস (আই.এস.এ.)গী মীহুৎ ওইরিবা লৈবাকশিংদা অহানবগী প্রোজেক্তশিং পায়খৎনবা অমসুং থাদনবা থবক তৌমিন্নগনি।

Cabinet
Cabinet approves signing of Memorandum of Understanding between India and Uzbekistan for cooperation in the field of Solar Energy
20 JAN 2021 11:50AM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi was apprised of signing of Memorandum of Understanding(MoU) between India and Uzbekistan for cooperation in the field of Solar Energy.
The main area of work under is to identify research/demonstration/pilot projects between the National Institute of Solar Energy (NISE), Ministry of New & Renewable Energy, India and the International Solar Energy Institute (ISEI), Uzbekistan in the following mutually identified areas:
1. Solar Photovoltaic
2. Storage Technologies
3. Transfer of Technology
Based on mutual agreement, both parties would work for implementation and deployment of pilot project in International Solar Alliance (ISA) member countries.