ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ବିଶ୍ଵର ସର୍ବବୃହତ କରୋନା ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନର ଐତିହାସିକ ଶୁଭାରମ୍ଭକୁ ନେଇ ସମସ୍ତ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କୁ ଜଣାଇଲେ ଅଭିନନ୍ଦନ
ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ କରୋନା ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ଭାରତ ଏକ ଗୁରୁତ୍ଵପୂର୍ଣ୍ଣ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନ ଭାରତୀୟ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଆମ ନେତୃତ୍ୱର ଶକ୍ତିକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରୁଛି
ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ 'ନ୍ୟୁ ଇଣ୍ଡିଆ' ବିପର୍ଯ୍ୟୟକୁ ସୁଯୋଗରେ ଏବଂ ଆହ୍ଵାନକୁ ସଫଳତାରେ ପରିଣତ କରିଛି
ଏହି 'ମେଡ ଇନ ଇଣ୍ଡିଆ' ଟୀକା ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଭାରତର ଦୃଢ ସଂକଳ୍ପକୁ ପ୍ରମାଣିତ କରୁଛି
ମାନବ ସମାଜ ବିରୋଧରେ ସବୁଠୁ ବଡ ସଙ୍କଟକୁ ଦୂର କରିବା ଦିଗରେ ସଫଳତା ପାଇଥିବା ଅଳ୍ପ କେତେକ ଦେଶମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଭାରତ ଅନ୍ୟତମ
ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ଏହି ଅଭୂତପୂର୍ବ ଉପଲବ୍ଧି ପାଇଁ ଗର୍ବିତ ଏବଂ ବିଶ୍ଵସ୍ତରରେ ଏକ ନୂତନ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତର ଉତ୍ଥାନ ହୋଇଛି
ଏହି ଐତିହାସିକ ଦିନରେ, ମୁଁ ଆମର ସମସ୍ତ କରୋନା ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଉଛି
16 JAN 2021 2:40PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶ ଆଜି କୋଭିଡ-19 ବିରୁଦ୍ଧରେ ବିଶ୍ଵର ସର୍ବବୃହତ ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନ ଆରମ୍ଭ ହେବାର ଏକ ଐତିହାସିକ ମୁହୂର୍ତ୍ତର ସାକ୍ଷୀ ହୋଇଛି । ଏହି ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କରୋନା ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନ ପାଇଁ ସମସ୍ତ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଏକାଧିକ ଟ୍ଵିଟ ମାଧ୍ୟମରେ ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, “ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ଵରେ ଭାରତ କରୋନା ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ଵପୂର୍ଣ୍ଣ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ବିଶ୍ଵର ସର୍ବବୃହତ ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନରେ ଭାରତୀୟ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କ ଅପାର ସାମର୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଆମ ନେତୃତ୍ଵର ଶକ୍ତି ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି” ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି, “ମାନବ ସମାଜ ବିରୋଧରେ ସବୁଠାରୁ ବଡ ସଙ୍କଟ ଦୂର କରିବା ଦିଗରେ ସଫଳ ହୋଇଥିବା ଅଳ୍ପ କେତେକ ଦେଶମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଭାରତ ଅନ୍ୟତମ । ଏହି ଅଭୂତପୂର୍ବ ସଫଳତା ପାଇଁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ଗର୍ବିତ” ।
ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବିଶ୍ୱ ଦୃଶ୍ୟପଟ୍ଟରେ ଏହା ଏକ ନୂତନ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତର ଉତ୍ଥାନ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଏହି 'ନୂତନ ଭାରତ' ବିପର୍ଯ୍ୟୟକୁ ସୁଯୋଗ ଏବଂ ଆହ୍ୱାନକୁ ସଫଳତାରେ ପରିଣତ କରିଛି । ଏହି ଐତିହାସିକ ଦିବସରେ ସମସ୍ତ କରୋନା ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଉଛି । ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି 'ମେଡ ଇନ ଇଣ୍ଡିଆ' ଟୀକା ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତର ଦୃଢ ସଂକଳ୍ପର ପ୍ରମାଣ ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah congratulated all the scientists on the historic launch of biggest vaccination drive of the world against COVID19
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi India has crossed a crucial stage in the fight against Corona
The world's largest vaccination campaign showcases the immense potential of India's scientists and the power of our leadership
'New India' led by Modi ji is an India that transforms disasters into opportunities and challenges into achievements
This 'Made in India' vaccine is a proof of the determination of Atmanirbhar Bharat
India is one of the few countries which have become successful in the direction of ending the biggest crisis against humanity
Every Indian is proud of this phenomenal achievement and this is the rise of a new Atmanirbhar Bharat on the global landscape
On this historic day, my heartiest gratitude to our all Corona warriors
16 JAN 2021 2:40PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah congratulated all the scientists as the nation is witnessing the historic moment of launch of biggest vaccination drive of the world against Covid19.
In a series of tweets, Shri Amit Shah said “under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi India has crossed a crucial stage in the fight against Corona. The world's largest vaccination campaign showcases the immense potential of India's scientists and the power of our leadership.”
Shri Amit Shah said “India is one of the few countries which have become successful in the direction of ending the biggest crisis against humanity. Every Indian is proud of this phenomenal achievement.”
He added that this is the rise of a new Atmanirbhar Bharat on the global landscape.
Union Home Minister also asserted that “ 'New India' led by Modi ji is an India that transforms disasters into opportunities and challenges into achievements. On this historic day, expressing heartiest gratitude to all Corona warriors Shri Amit Shah said this 'Made in India' vaccine is a proof of the determination of Atmanirbhar Bharat.