Ministry of Information & Broadcasting
Mega line-up of premiers and showcases await delegates at 51st IFFI
14 JAN 2021 3:19PM by PIB Delhi
51st International Film Festival of India has announced a mega line-up of star-studded movie extravaganza for this edition of the festival. Delegates will be treated to a mix of premiers and showcases of select movies from across the world.
The festival will open with the Indian premier of the Cannes Best Actor Award winner Mads Mikkelsen starrer ‘Another Round’. The movie directed by Thomas Vinterberg is Denmark’s official entry to the Oscars.
World premiere of ‘Mehrunisa’ by Sandeep Kumar will happen mid-fest. The movie stars FarrukhJaffar and narrates the story of a woman’s lifelong dream.
Japanese movie Wife of a Spy directed by Kiyoshi Kurosawa will bring the curtains down on this edition of the festival.
The international competition is a tight race of stellar performances. The best of cinematic experience that will comprise this lineup includes
1. The Domain by Tiago Guedes(Portugal)
1. Into The Darkness by Anders Refn(Denmark)
1. February by KamenKalev(Bulgaria, France)
1. My Best Part by Nicolas Maury(France)
1. I Never Cry by Piotr Domalewski(Poland, Ireland)
1. La Veronica by Leonardo Medel(Chile)
1. Light For The Youth by Shin Su-won(South Korea)
1. Red Moon Tide by Lois Patiño(Spain)
1. Dream About Sohrab by Ali Ghavitan(Iran)
1. The Dogs Didn’t Sleep Last Night by RaminRasouli(Afghanistan, Iran)
1. The Silent Forest by KO Chen-Nien(Taiwan)
1. The Forgotten by Daria Onyshchenko(Ukraine, Switzerland)
1. Bridge by KripalKalita(India)
1. A Dog And His Man by SiddharthTripathy(India)
1. Thaen by Ganesh Vinayakan(India)
Bangladesh is this edition’s Country in Focus. The special segment that recognizes the cinematic excellence and contributions of a country will feature the following films:
1. Jibondhuli by TanvirMokammel
1. Meghmallar by Zahidur Rahim Anjan
1. Under Construction by Rubaiyat Hossain
1. Sincerely Yours, Dhaka by NuhashHumayun, Syed Ahmed Shawki, Rahat Rahman Joy, MD RobiulAlam, GolamKibriaFarooki, Mir Mukarram Hossain, Tanvir Ahsan, Mahmudul Islam, Abdullah Al Noor, KrishnenduChattopadhyay, Syed Saleh Ahmed Sobhan
Moving on the Festival Kaleidoscope, a gala comprising 12 feature films from across the world awaits the delegates. The lineup includes
1. We Still Have the Deep Black Night by Gustavo Galvão (Brazil, Germany)
2. Window Boy Would also Like to Have a Submarine by Alex Piperno (Uruguay)
3. Forgotten We’ll Be by Fernando Trueba (Colombia)
4. Haifa Street by MohanadHayal (Iraq)
5. Love Affair (s) by Emmanuel Mouret (French)
6. Apples by Christos Nikou (Greece)
7. Parthenon by Mantas Kvedaravičius (Lithuania)
8. My Little Sister by StéphanieChuat, VéroniqueReymond (Switzerland)
9. The Death of Cinema and My Father Too by Dani Rosenberg (Israel)
10. The Big Hit by Emmanuel Courcol (France)
11. Valley Of The Gods by Lech Majewski (Poland)
12. Night of the Kings by Philippe Lacôte(France)
The World Panorama consists of a massive line up of the following movies:
Film Name
Director
Country
Only Human
Igor Ivanov
Macedonia
The Lawyer
RomasZabarauskas
Lithuania
RupsaNodirBanke
TanvirMokammel
Bangladesh
Buiten Is Het Feest
JelleNesna
Netherlands
3 PUFF
SamanSalour
Andorra
The Atlantic City Story
Henry Butash
USA
Gesture
PouyaParsamagham
Iran
Zhanym, Ty Ne Poverish
ErnarNurgaliev
Kazakhstan
Running Against The Wind
Jan Philipp Weyl
Germany, Ethiopia
Spring Blossom
Suzanne Lindon
France
The Audition
Ina Weisse
Germany
Moral Order
Mario Barroso
Portugal
Unidentified
Bogdan George Apetri
Romania
The First Death Of Joana
Cristiane Oliveira
Brazil
The Trouble With Nature
Illum Jacobi
Denmark, France
The Castle
Lina LužYtė
Lithuania, Ireland
Maternal
Maura Delpero
Italy
A Fish Swimming Upside Down
ErlizaPëtkova
Germany
Fauna
Nicolás Pereda
Spanish
SUK SUK
Ray Yeung
Hong Kong
Long Time No See
Pierre Filmon
France
Summer Rebels
Martina Sakova
Slovakia
In The Dusk
ŠarūnasBartas
Lithuania
A Common Crime
Francisco Márquez
Argentina
Lola
Laurent Micheli
Belgium, France
The Voiceless
Pascal Rabaté
France
The Taste Of Pho
Mariko Bobrik
Poland, Germany
Stardust
Gabriel Range
UK
Funny Face
Tim Sutton
USA
Naked Animals
Melanie Waelde
Germany
Las Niñas
PilarPalomero
Spain
Kala Azar
Janis Rafa
Netherlands, Greece
ИсторияОднойКартины
RuslanMagomadov
Russia
Paradies
Immanuel Esser
Germany
Borderline
Anna Alfieri
UK
A Simple Man
TassosGerakinis
Greece
180°Rule
FarnooshSamadi
Iran
Here We Are
Nir Bergman
Israel, Italy
The Border
Davide David Carrera
Colombia
End Of Season
ElmarImanov
Azerbaijan, Germany, Georgia
This Is My Desire
ArieEsiri, ChukoEsiri
Nigeria, USA
Karnawal
Juan Pablo Felix
Argentina
Parents
Eric Bergkraut, Ruth Schweikert
Switzerland
The Voice
OgnjenSviličić
Croatia
Spiral...Fear Is Everywhere
Kurtis David Harder
Canada
Isaac
Angeles Hernandez & David Matamoros
Spain
Farewell Amour
EkwaMsangi
US
The Man Who Sold His Skin
Kaouther Ben Hania
Tunisia, France
Roland Rabers Cabaret of Death
Roland Reber
Germany
Children of the sun
PrasannaVithanage
Sri Lanka
This edition of IFFI pays tributes to the genius of the famous filmmaker Satyajit Ray in a special segment showcasing five of his films.
1. Charulata (1964)
2. GhareBaire (1984)
3. PatherPanchali (1955)
4. ShatranjKeKhilari (1977)
5. Sonar Kella (1974)
In a segment that pays homage to the stalwarts of cinema that departed from the world this year, IFFI will celebrate their contributions with the following list of films in the homage section.
Homage to International Personalities
1. Chadwick Boseman
42 by Brian Helgeland
2. Ivan Passer
Cutter's Way by Ivan Passer
3. Goran Paskaljevic
Dev Bhoomi by Goran Paskaljevic
4. Allen Daviau
The Extra-Terrestrial by Steven Spielberg
5. Max Von Sydow
Extremely Loud & Incredibly Close by Stephen Daldry
6. Sir Alan Parker
Midnight Express by Alan Parker
7. Kirk Douglas
Paths of Glory by Stanley Kubrick
8. Ennio Morricone
The Hateful Eight by Quentin Tarantino
9. Olivia De Havilland
The Heiress by William Wyler
Homages to Indian personalities
1. Ajit Das
Tara by Bijaya Jena
2. Basu Chatterjee
Chhoti Si Baat by Basu Chatterjee
3. BhanuAthaiya
Gandhi by Richard Attenborough
4. BijayMohanty
ChillikaTeerey by Biplab Roy Choudhury
5. Irrfan Khan
Paan Singh Tomar by Tigmanshu Dhulia
6. Jagdeep
Brahmachari by BhappiSonie
7. Kumkum
BasantBahar by Raja Nawathe
8. Manmohan Mahapatra
BhijaMatira Swarga by Manmohan Mahapatra
9. Nimmi
BasantBahar by Raja Nawathe
10. NishikantKamat
Dombivali Fast by NishikantKamat
11. RahatIndori
Mission Kashmir by Vidhu Vinod Chopra
12. Rishi Kapoor
Bobby by Raj Kapoor
13. Saroj Khan
Devdas by Sanjay LeelaBhansali
14. S.P Balasubrahmanyam
Sigaram by Ananthu
15. ShreeramLagoo
Ek Din Achanak by Mrinal Sen
16. Soumitra Chatterjee
Charulata, GhareBaire, Sonar Kella by Satyajit Ray
17. Sushant Singh Rajput
Kedarnath by Abhishek Kapoor
18. Wajid Khan
Dabangg by AbhinavKashyap
19. Yogesh Gaur
Chhoti Si Baat by Basu Chatterjee
Along with the above massive lineup, various other features adorn the festival this year. The Masterclass will see the presence of Mr. ShekharKapur, Mr. Priyadarshan, Mr. Perry Lang, Mr. SubhashGhai, TanvirMokammel.
The In-conversation sessions will feature Mr. Ricky Kej, Mr. Rahul Rawail, Mr. MadhurBhandarkar, Mr. Pablo Cesar, Mr. Abu Bakr Shawky, Mr. Prasoon Joshi, Mr. John Mathew Matthan, Ms. Anjali Menon, Mr. Aditya Dhar, Mr. PrasannaVithanage, MrHariharan, Mr. Vikram Ghosh, Ms. Anupama Chopra, Mr. Sunil Doshi, Mr. Dominic Sangma, and Mr. SunitTandon.
The Film appreciation session will see the presence of Prof. Mazhar Kamran, Prof. MadhuApsara, Prof.PankajSaxena from Film and Television Institute of India.
The International Jury this year comprises Pablo Cesar (Argentina) as Chairman, PrasannaVithanage (Sri Lanka), Abu Bakr Shawky (Austria), Priyadarshan (India) and Ms. Rubaiyat Hossain (Bangladesh).
Background:
The International Film Festival of India (IFFI), founded in 1952, is one of the most significant film festivals in Asia. Held annually, currently in the state of Goa, the festival aims at providing a common platform for the cinemas of the world to project the excellence of the film art; contributing to the understanding and appreciation of film cultures of different nations in the context of their social and cultural ethos; and promoting friendship and cooperation among people of the world. The festival is conducted jointly by the Directorate of Film Festivals (under Ministry of Information and Broadcasting) and the state Government of Goa.
51st IFFI is being organised from 16th to 24th January, 2021 in Goa. This edition is being organised in a hybrid mode for the first time and will comprise of both online and in-person experience. The festival will be loaded with a line-up of famous movies with a total of 224 films from across the globe screened. This includes 21 non-feature films and 26 feature films under the Indian Panorama films section.
IFFI Website: https://iffigoa.org/
IFFI social media handles:
● Instagram - https://instagram.com/iffigoa?igshid=1t51o4714uzle
● Twitter - https://twitter.com/iffigoa?s=21
https://twitter.com/PIB_panaji
● Facebook - https://www.facebook.com/IFFIGoa/
Saurabh Singh

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
প্রেমিয়র অমসুং শোকেসকী নীংথিরবা পরিং কয়া অমনা ৫১শুবা আই.এফ.এফ.আই.দা দেলিগেৎশিংবু ঙাইদুনা লৈরি
14 JAN 2021 3:19PM by PIB Imphal
৫১শুবা ইন্তর্নেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওফ ইন্দিয়ানা হন্দক্কী ফেস্তিবেলগী অসিগী ওইনা স্তার কয়ানা থল্লবা ফিল্মগী কুমহৈ পরেং অমা লাউথোকখ্রে। মালেম শিনবা থুংবদগী খনগৎলবা ফিল্ম কয়াগী প্রেমিয়র অমসুং শোকেসকী তোঙান-তোঙানবা মখল কয়া অমনা দেলিগেৎশিংবু নুংঙাইহনগদৌরি।
ফেস্তিবেল অসিনা কেন্সতা বেস্ত এক্তরগী মনা ফংখ্রবা মেদ মিক্কেলসন্না কুম্বা ‘অনাদর রাউন্দ’গী ভারতকী প্রেমিয়রনা হৌদোক্কনি। থোমাস ভিন্তেনবর্গনা দাইরেক্ত তৌবা ফিল্ম অসি দেন্মার্ক্কী ওসকারগী ওফিসিএল এন্ত্রীনি।
সন্দীপ কুমারগী ‘মেহরুনিসা’গী মালেমগী প্রেমিয়র অসিনা ফেস্তিবেল অসিগী মরক্তা উৎকনি। ফাররুখ জাফরনা কুম্বা ফিল্ম অসিনা নুপী অমগী পুন্সি চুপ্পগী মঙলানগী ৱারী লীগনি।
কিয়োশী কুরোসাৱানা দাইরেক্ত তৌবা ‘ৱাইফ ওফ এ স্পাই’ হায়রিবা জাপানগী ফিল্ম অসিনা হন্দক্কী ফেস্তিবেল অসিবু লোইশিনগনি।
মালেমগী ওইবা চাংয়েংনবা অসিদি নীংথিজনা শান্নবা অচেৎপা লমজেল অমা ওইগনি। মসিগী পরিং অসিগী মনুং চল্লিবা সিনেমাগী নুংঙাইরবা কুমহৈশিং অদুদি মখাদা পীরিঃ
১) তিয়াগো গুইদেসকী দি দোমেন (পোর্তুগীজ)
২) এন্দর্স রেফনগী ইন্তু দি দার্ক্নেস (দেন্মার্ক)
৩) কামেন কালেভকী ফেব্রুৱারি (বলগেরিয়া, ফ্রান্স)
৪) নিকোলাস মাউরীগী মাই বেস্ত পার্ত (ফ্রান্স)
৫) পিওতর দোমাল্যুস্কীগী আই নেভর ক্রাই (পোলেন্দ, আইয়র্লেন্দ)
৬) লিওনার্দো মেদেলগী লা ভেরোনিকা (চিলে)
৭) শিন সু-ৱোনগী লাইৎ ফোর দি য়ুথ (খা কোরিয়া)
8) লোইস পেতিনোগী রেদ মুন তাইদ (স্পেন)
৯) অলি ঘাবিতানগী দ্রীম অবাউৎ সোহরাব (ইরান)
১০) রামিন রসৌলিগী দি দোগস দিদন্ত স্লীপ লাস্ত নাইৎ (অফঘানিস্তান, ইরান)
১১) কো চেন-নিয়েনগী দি সাইলেন্ত ফোরেস্ত (তাইৱান)
১২) দারিয়া ওনীশচেঙ্কোগী দি ফোর্গত্তন (য়ুক্রেন, স্বিৎজর্লেন্দ)
১৩) কৃপা কলিতাগী ব্রিজ্জ (ভারত)
১৪) সিধার্থ ত্রিপাথীগী এ দোগ এন্দ হিস মেন (ভারত)
১৫) গনেশ ভিনায়াকনগী থেন (ভারত)
হন্দক্কী চহিগী খ্বাইদগী মিৎয়েং চঙলিবা অসি বঙ্গলাদেশনি। লৈবাক অমগী সিনেমাগী খ্বাইদগী নীংথিবা মওং পুথোকপবু শকখঙবগী অখন্নবা সেগমেন্ত অসিদা মখাদা পীরিবা ফিল্মশিং অসি য়াওগনিঃ
১) তনবির মোকাম্মেলগী জিবোন্ধুলী
২) জাহিদুর রহিম অঞ্জনগী মেঘমল্লার
৩) রুবাইয়ৎ হোসসেনগী অন্দর কন্সত্রক্সন
৪) নুহাশ হুমায়ুন, সয়দ অহমদ শাউকী, রাহৎ রেহমান জোয়, এম.দি. রোব্যু অলাম, গোলাম কিব্রিয়া ফারুকী। মির মুকররম হোসসেন, তনবীর এহসান, মাহমুদুল ইস্লাম, অব্দুল্লাহ অল নুর, কৃষ্ণনেন্দু চতোপাধ্যায়, সয়দ সালেহ এহমদ সোভনগী সিন্স্যার্লী য়োর্স, ধাকা
ফেস্তিবেল অসিগী কালৈদোস্কোপরোমদা চঙশিল্লুরগদি, মালেমগী লৈবাক শিনবা থুংবদগী খোমজিনবা নীংথিরবা ফিল্ম ১২না দেলিদেৎশিংবু ঙাইদুনা লৈরি। মখোয়শিং অদুদিঃ
১) গুস্তাভো গাল্ভাওগী ৱী স্তিল হেভ দি দীপ ব্লেক নাইৎ (ব্রাজিল, জর্মনী)
২) অলেক্স পাইপর্নোগী ৱিন্দো বোয় ৱুদ ওলসো লাইক তু হেভ এ সবমেরিন (উরুগ্বে)
৩) ফর্নান্দো ত্রুএবাগী ফোর্গত্তন ৱী ৱিল বী (কোলম্ব্যা)
৪) মোহানদ হয়ালগী হাইফা স্ত্রীৎ (ইরাক)
৫) ইম্মান্বেল মৌরেৎকী লব এফিয়র্স (ফ্রেঞ্চ)
৬) খৃস্তোস নিকৌগী এপ্পল্স (গ্রীস)
৭) মন্তাস ভেদারাভিস্যসকী পার্থেনন (লিথ্বান্যা)
8) স্তেফানী চ্বাৎ, ভেরোনিক রেমন্দগী মাই লিত্তল সিস্তর (স্বিৎজর্লেন্দ)
৯) দেনী রোজেনবর্গকী দি দেথ ওফ সিনেম এন্দ মাই ফাদর তু (ইজ্রেল)
১০) ইম্মান্বেল কোর্কোলগী দি বিগ হিৎ (ফ্রান্স)
১১) লেক মাজ্যুস্কীগী ভেল্লী ওফ দি গোদ(স) (পোলেন্দ)
১২) ফিলিপ লেকোৎকী নাইৎ ওফ দি কিংস (ফ্রান্স)
মালেমগী পেনোরামাদা মখাদা পীরিবা ফিল্মশিং য়াওদুনা পাক চাউরবা পরিং অমা ওইরিঃ
ফিল্মগী মমিং
দাইরেক্তর
লৈবাক
ওংলী হ্যুমেন
ইগোর ইভানোব
মেকাদোনিয়া
দি লোয়র
রোমাস জবারৌস্কাস
লিথ্বান্যা
রুপসা নোদির বঙ্কে
তনবীর মোকাম্মেল
বঙ্গলাদেশ
বুইতেন ইস হিস ফীস্ত
জেল্লে নেস্না
নেদর্লেন্দ
থ্রী পফ
সমান সালৌর
এন্দোরা
দি এতলান্তিক সিতী স্তোরী
হেনরী বুতাশ
য়ু.এস.এ.
জেসচর
পৌয়া পর্সামাঘম
ইরান
ঝানীম, ত্রাই নে পোভরিশ
ইর্নার নুর্গালীভ
কাজাখস্তান
রন্নিং এগেন্সৎ দি ৱিন্দ
জেন ফিলিপ ৱীল
জর্মনী, ইথ্যোপ্যা
স্পিং ব্লোজম
সুজেন লিন্দোন
ফ্রান্স
দি ওদিসন
ইনা ৱাইস
জর্মনী
মোরেল ওর্দর
মারিও বারোসো
পোর্তুগাল
অনআইদেন্তিদাইদ
বোগদান জোর্জ এপেত্রী
রোমান্যা
দি ফর্স্ত দেথ ওফ জোৱানা
ক্রিস্তত্যেন ওলিভেরা
ব্রাজিল
দি ত্রোবল ৱিথ নেচর
ইল্লম জাকোবী
দেন্মার্ক, ফ্রান্স
দি কেস্তল
লিনা লুজীতে
লিথ্বান্যা, আইয়র্লেন্দ
মেতর্নেল
মোরা দেল্পেরো
ইতলী
এ ফিশ স্বিম্মিং অপ্সাইদ দাউন
এর্লিজা পেৎকোভা
জর্মনী
ফোনা
নিকোলাস পেরেদা
স্পেনিশ
সুক সুক
রে য়ুং
হোং কোং
লোং তাইম নো সী
পিয়র ফিলমোন
ফ্রান্স
সম্মর রেবেল্স
মার্তিনা সাকোবা
স্লোভাক্যা
ইন দি দস্ক
সারুনা বার্তাস
লিথ্বান্যা
এ কম্মন ক্রাইম
ফ্রান্সিস্কো মার্কেজ
অর্জেন্তিনা
লোলা
লোরেন্ত মিচেলী
বেলজিয়ম, ফ্রান্স
দি ভোইস্লেস
পাস্কাল রাবাতে
ফ্রান্স
দি তেস্ত ওফ ফো
মারিকো বোব্রিক
পোলেন্দ, জর্মনী
স্তারদস্ত
গেব্রিএল রেঞ্জ
য়ু.কে.
ফন্নী ফেস
তিম সত্তন
য়ু.এস.এ.
নেকেদ এনিমেল্স
মেলানী ৱেলদে
জর্মনী
লাস নিনাস
পিলার পালোমেরো
স্পেন
কালা অজার
জানিস রাফা
নেদর্লেন্দ, গ্রীস
দি স্তোরী ওফ ৱান পেন্তিং
রসলান মেগোমেদোভ
রসিয়া
পেরাদাইস
ইম্মান্বেল এসসর
জর্মনী
বোর্দরলাইন
অন্না অলফেরী
য়ু.কে.
এ সিম্পল মেন
তেসোস গেরাকিনিস
গ্রীস
১৮০ রুল
ফর্নুশ সমাদী
ইরান
হ্যার ৱী আর
নির বর্গমেন
ইজ্রেল, ইতলী
দি বোর্দর
দেবিদে দেবিদ কেরেরা
কোলুম্ব্যা
এন্দ ওফ সিজন
এল্মার ইমানোভ
অজর্বাইজান, জর্মনী, জোর্জ্যা
দিস ইস মাই দিজায়র
এরী ইসিরি, চুকো ইসিরি
নাইজেরিয়া, য়ু.এস.এ.
কর্নাৱাল
হ্বান পাব্লো ফেলিক্স
অর্জেন্তিনা
পেরেন্ত(স)
এরিক বর্ক্রাউৎ, রুথ স্বাইকর্ত
স্বিৎজর্লেন্দ
দি ভোইস
ওঞ্জেন ভিলিকিক
ক্রোএস্যা
স্পাইরেল...ফ্যার ইস এভ্রীৱেয়র
কর্তিস দেবিদ হার্দর
কেনাদা
আইজাক
এঞ্জেলেস হর্নান্দেজ অমসুং দেবিদ মতামারোস
স্পেন
ফ্যারৱেল এমোর
এক্বা সাঙ্গি
য়ু.এস.
দি মেন হু সোল্দ হিস স্কিন
কাওথর বেন হান্যা
তুনিস্যা, ফ্রান্স
রোলেন্দ রেবর্স কেব্রেৎ ওফ দেথ
রোলেন্দ রেবর
জর্মনী
চিলদ্রেন ওফ দি সন
প্রসন্না বিথনাগে
শ্রী লঙ্কা
হন্দক্কী আই.এফ.এফ.আই. অসিনা ফিল্ম পুথোকপা, শক্নাইরবা সত্যজিৎ রেগী ফিল্ম মঙাবু অখন্নবা কাঙলুপ অমদা উত্তুনা মহাক্কী হৈথোই-শিংথোইরবা মহৈ অদুবু ইকায় খুম্নবা উৎকনি।
১) চারুলতা (১৯৬৪)
২) ঘরে বাইরে (১৯৮৪)
৩) পথের পঞ্চেলী (১৯৫৫)
৪) শতরঞ্জ কে খিলারী (১৯৭৭)
৫) সোনার কেল্লা (১৯৭৪)
হন্দক্কী চহিসিদা মালেমসিবু থাদোক্তুনা চৎখ্রবা সিনেমাগী শক্নাইরবা মীওইশিংদা ইকায় খুম্নবা উৎপগী কাঙলুপ অমদা, আই.এফ.এফ.আই.না মখাদা পীরিবা ফিল্মশিং অসিগা লোয়ননা অখন্ননা ইকায় খুম্নবগী কাঙলুপকী মনুংদা মখোয়না পাংথোক্লম্বশিংগী হরাও-তয়াম্বা ফোংদোক্কনি।
মালেমগী শক্নাইরবা মীওইশিংদা অখন্ননা ইকায় খুম্নবা
১) চাদ্বিক বোসমেন
ব্রাইন হেল্গেলেন্দগী ৪২
২) আইভান পাসের
আইভান পাসেরগী কত্তর্স ৱে
৩) গোরন পাস্কালজেবিক
গোরন পাস্কালজেবিক্কী দেব ভুমী
৪) এলেন দাব্যু
স্তেভেন স্পিল্বর্গকী দি এক্সত্রা তেরেসতরীএল
৫) মেক্স ভোন সাইদো
স্তেফেন দালদ্রীগী এক্সত্রীম্লী লাউদ এন্দ ইঙ্ক্রেদীব্লি ক্লোজ
৬) সর এলান পার্কর
এলান পার্করগী মিদনাইৎ এক্সপ্রেস
৭) কর্ক দোগ্লাস
স্তানলী ক্যুব্রিক্কী পাথ(স) ওফ গ্লোরী
8) ইন্ন্যো মোরিকোন
ক্বেন্তিন তেরান্তিনোগী দি হেৎফুল ঐৎ
৯) ওলিভ্যা দে হেবিলেন্দ
ৱিলিয়ম ৱাইলরগী দি ঐরেস
ভারতকী শক্নাইরবা মীওইশিংদা অখন্ননা ইকায় খুম্নবা উৎনবা
১০) অজিৎ দাস
বিজয়া জেনাগী তারা
১১) বসু চেতর্জী
বসু চেতর্জীগী ছোতীসি বাৎ
১২) ভানু অথৈয়া
রিচার্দ এতেনবোরোগী গান্ধী
১৩) বিজয় মোহান্তী
বিপ্লব রোয় চৌধুরীগী চিলিকা তীরে
১৪) ইর্ফান খান
তিগমানশু ধুলিয়াগী পান সিংহ তোমার
১৫) জগদীপ
ভাপ্পি সোনীগী ব্রহ্মচারী
১৬) কুমকুম
রাজা নাৱাথেগী বসন্ত বাহর
১৭) মনমোহন মহাপাত্রা
মনমোহন মহাপাত্রাগী ভিজা মতিরা স্বর্গ
১৮) নিম্মি
রাজা নাৱাথেগী বসন্ত বাহর
১৯) নিশিকান্ত কামৎ
নিশিকান্ত কামৎকী দোম্বিবলী ফাস্ত
২০) রাহৎ ইন্দোরী
বিধু বিনোদ চোপ্রাগী মিসন কশ্মির
২১) রিশি কপুর
রাজ কপুরগী বোবী
২২) সরোজ খান
সঞ্জয় লীলা ভন্সালীগী দেবদাস
২৩) এস.পি. বলাসুব্রমন্যম
অনন্তুগী সিগরাম
২৪) শ্রীরাম লাগু
ম্রিনাল সেনগী এক দিন অচানক
২৫) সৌমিত্রা চেতর্জী
সত্যজিৎ রেগী চারুলতা, ঘরে বাইরে, সোনার কেল্লা
২৬) সুশান্ত সিংহ রাজপুৎ
অভিশেক কপুরগী কেদার্নাথ
২৭) ৱাজিদ খান
অভিনব কাশ্যপকী দবং
২৮) য়োগেশ গোর
বসু চেতর্জীগী ছোতী সি বাৎ
মথক্তা পনখ্রিবা নীংথিরবা অমসুং পাক-চাউরবা পরিং অসিগা লোয়ননা, অতোপ্পা থৌওং কয়া অমনসু হন্দক্কী চহিগী ফেস্তিবেল অসিগী লৈতেং ওইগনি। মাস্তরক্লাস অসিদা শ্রী শেখর কপুর, শ্রী প্রিয় দর্শন, শ্রী পেরী লেং, শ্রী সুভাস ঘাই অমসুং শ্রী তনবীর মোকাম্মেলসু য়াওগনি।
ৱারী-ৱাতাই শাবগী থৌরমগী মনুংদা শ্রী রিক্কী কেজ, শ্রী রাহুল রাৱাইল, শ্রী মধুর ভন্দার্কর, শ্রী পাব্লো সিজার, শ্রী অবু বাকর শোকী, শ্রী প্রসুন জোশী, শ্রী জোহন মেথ্যু মথান, মিস অঞ্জলী মেনোন, শ্রী অদিত্য ধর, শ্রী প্রসন্না বিথনাগে, শ্রী হরিহরন, শ্রী বিক্রম ঘোস, মিস অনুপমা চোপ্রা, শ্রী সুনিল দোশী, শ্রী দোমিনিক সাংমা অমসুং শ্রী সুনিৎ তন্দোনসু য়াওগনি।
ফিল্মশিংবু নীংথিনা নৈনবগী সেসন্দা ভারতকী ফিল্ম অমসুং তেলিভিজন ইন্সতিত্যুত্তগী প্রোফঃ মঝার কাম্রন, প্রোফঃ মধু অপ্সরা, প্রোফঃ পঙ্কজ সক্সেনানা শরুক য়াবসু উগনি।
হন্দক্কী চহিগী মালেমগী জ্যুরী অসিদা য়াওরিবা মীওইশিংদিঃ পাব্লো সিজার (অর্জেন্তিনা)না চেয়রমেন, প্রসন্না বিথনাগে (শ্রী লঙ্কা), অবু বাকর শোকী (ওস্ত্রিয়া), প্রিয়দর্শন (ভারত) অমসুং মিস রুবাইয়ৎ হোসেন (বঙ্গলাদেশ)।
বেকগ্রাউন্দঃ
ইং ১৯৫২দা হৌদোকখিবা দি ইন্তর্নেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওফ ইন্দিয়া অসি এসিয়াগী খ্বাইদগী মমিং চৎপা ফেস্তিবেলগী মনুংদা অমনি। চহি খুদিংগী পাংথোকপা, হন্দক্কী চহিনা গোৱাদা পাংথোক্কদবা, ফেস্তিবেল অসিনা ফিল্ম আর্তকী মতাংদা নীংথিবা কয়া অমা উৎনবা মালেমগী ওইবা মীওই পুম্নমক্কী ফম্বাক অমা পীনবা পান্দম থম্বা; তোঙান-তোঙানবা লৈবাক কয়াগী খুন্নাই অমসুং নাৎকী ওইবা ৱাখল্লোন্দা য়ুম্ফম ওইবা ফিল্মগী চৎনবীশিংনু খঙদোকপদা তেংবাংবা; মালেমগী মীয়ামগী মরক্তা নুংশী-চান্ননা লৈবা অমসুং তেংবাংনবগী ইথিলবু পুক্নিং থৌগৎপগী মওং চেল্লি। ফেস্তিবেল অসি দাইরেক্তোরেৎ ওফ ফিল্ম ফেস্তিবেল (ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা) অমসুং গোৱাগী রাজ্য সরকারগা খুৎশম্নদুনা পাংথোকপনি।
৫১শুবা আই.এফ.এফ.আই. অসি জনুৱারি ১৬তগী ২৪, ২০২১ ফাওবা গোৱাদা পাংথোক্কদবনি। হন্দক্কী ফেস্তিবেল অসিদি খ্বাইদগী অহানবা ওইনা হাইব্রিদ মোদতা শিল লাঙলি অমসুং মসিদা ওনলাইন অমসুং ইশানা হকথেংননা শরুক য়াবগী থৌওং অনিমক য়াওগনি। ফেস্তিবেল অসিদা মালেম শিনবা থুংবদগী অফাউবা ফিল্ম পুল্লপ্না ২২৪ য়াওদুনা পাংথোক্কনি। মসিগী ফিল্মশিং অসিগী মনুংদা ইন্দিয়ন পেনোরামা ফিল্মগী কাঙলুপকী মনুং চনবা নন-ফীচর ফিল্ম ২১ অমসুং ফীচর ফিল্ম ২৬ য়াওরি।
আই.এফ.এফ.আই.গী ৱেবসাইৎ: https://iffigoa.org/
আই.এফ.এফ.আই.গী সোসিএল মীদিয়া হেন্দলশিং:
● ইন্সতাগ্রাম - https://instagram.com/iffigoa?igshid=1t51o4714uzle
● ত্বিত্তর - https://twitter.com/iffigoa?s=21
https://twitter.com/PIB_panaji
● ফেসবুক - https://www.facebook.com/IFFIGoa/