স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
হয়েং প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনা(পি এম কে ভি ৱাই ৩.০)গী অহুমশুবা তাঙ্কক হৌদোক্লগনি
14 JAN 2021 10:38AM by PIB Imphal
ভারতকী জিলা ৬০০ শীনবা থুংনা হয়েং প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনা(পি এম কে ভি ৱাই ৩.০)গী অহুমশুবা তাঙ্কক হৌদোক্লগনি। স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলিবা তাঙ্কক অসিদা অনৌবা অমসুং কোবিদকা মরী লৈনবা লৌশিং কয়া ফংহন্নবা পান্দম থম্লি।
স্কিল ইন্দিয়া মিসন পি.এম.কে.ভি.ৱাই ৩.০না লুপা করোর ৯৪৮.৯০গী শেনফম অমগা লোয়ন্না ২০২০-২০২১গী মনুংদা কেন্দিদেত লাখ ৮ হেন্না ত্রেনিং পীনবা পান্দম থম্লি। মশিং য়াম্লবা হৈশিংলবা শীনফম কয়াগী মীওইশিং শেমগৎনবা স্কিল ইন্দিয়াগী মখাদা প্রধান মন্ত্রী কৌশল কেন্দ্র ৭২৯, ইমপেনেল্ত তৌরবা নন-পি.এম.কে.কে ত্রেনিং সেন্তরশিং অমসুং আই.তি.আই ২০০ হেনবনা পি.এম.কে.ভি.ৱাই ৩.০গী ত্রেনিংশিং পাংথোক্কনি। পি.এম.কে.ভি.ৱাই ১.০ অমসুং পি.এম.কে.ভি.ৱাই ২.০দগী তমখিবা পারাশিংদগী য়ুম্ফম ওইরগা হৌজিক লৈরিবা থৌশিলগা চুন্নবা অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা শোকহল্লবা ত্রেনিং পীবগী থবকশিং হেন্না কনখৎহন্নবা মওংদা মিনিস্ত্রিনা অনৌবা স্কিম অসি ফগৎহল্লে।
মালেমদা ভারতনা ‘স্কিল কেপিতেল’ ওইনা শেমগৎনবা পান্দম ফংনবা সরকারগী মাঙজিল থারিবা স্কিম পি.এম.কে.ভি.ৱাই হৌদোকপদগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই ১৫, ২০১৫দা হৌদোকখিবা “স্কিল ইন্দিয়া মিসন”গী খোঙজেল য়াংখৎখি।
স্কিম অসি স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপকী মিনিস্তর দোক্তর মহেন্দ্রনাথ পান্দেনা হৌদোক্কনি অমসুং রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রাজ কুমারশু শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা রাজ্যগী স্কিল মিনিস্তরশিং অমসুং সংসদকী মেম্বরশিংনা ৱা ঙাংগনি।
হয়েং নুংথিল পুং ১২:৩০ তাবদগী মিনিস্ত্রিগী সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিংদা থৌরম অসি য়েংবা য়াগনি:
পি.এম.কে.ভি.ৱাই ফেসবুক : www.facebook.com/PMKVYOfficial
স্কিল ইন্দিয়া ফেসবুক: www.facebook.com/SkillIndiaOfficial
স্কিল ইন্দিয়া তুইতর: www.twitter.com/@MSDESkillindia
স্কিল ইন্দিয়া য়ুতুব: https://www.youtube.com/channel/UCzNfVNX5yLEUhIRNZJKniHg

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Third phase of Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY 3.0) to be launched tomorrow
14 JAN 2021 10:38AM by PIB Delhi
The third phase of Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY 3.0) will be launched tomorrow in 600 districts across all states of India. Spearheaded by the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE), this phase will focus on new-age and COVID-related skills.
Skill India Mission PMKVY 3.0 envisages training of eight lakh candidates over a scheme period of 2020-2021 with an outlay of Rs. 948.90 crore. The 729 Pradhan Mantri Kaushal Kendras (PMKKs), empaneled non-PMKK training centres and more than 200 ITIs under Skill India will be rolling out PMKVY 3.0 training to build a robust pool of skilled professionals. On the basis of the learning gained from PMKVY 1.0 and PMKVY 2.0, the Ministry has improved the newer version of the scheme to match the current policy doctrine and energize the skilling ecosystem affected due to the COVID-19 pandemic.
“Skill India Mission” launched by the Hon’ble Prime Minister, Shri. Narendra Modi on 15th of July 2015 has gained tremendous momentum through launch of its flagship scheme PMKVY to unlock the vision of making India the ‘Skill Capital’ of the world.
The launch will be done by the Minister for Skill Development and Entrepreneurship, Dr. Mahendra Nath Pandey, in the presence of the Minister of State, Sh. Raj Kumar Singh. The event will also be addressed by the State Skill Ministers and Members of Parliament.
The event can be followed on these social media platforms of the Ministry from 12.30 PM onwards tomorrow:
PMKVY Facebook: www.facebook.com/PMKVYOfficial
Skill India Facebook: www.facebook.com/SkillIndiaOfficial
Skill India Twitter: www.twitter.com/@MSDESkillindia
Skill India YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzNfVNX5yLEUhIRNZJKniHg