প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারি ৯দা প্রধান মন্ত্রীনা প্রভাসি ভারতীয়া দিৱস কনভেন্সন হৌদোক্কনি
07 JAN 2021 7:07PM by PIB Imphal
প্রভাসি ভারতীয়া দিৱস(পি বি দি) কনভেন্সন অসি এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রগী মরুওইবা থৌরমনি অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ভারতমচাশিংগা উন্নবা মরুওইবা মফম অমা পীরে। হৌজিক কোবিদ লাইচৎ লৈজরবসু, মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ঐখোয়গী মীয়ামগী য়েংলগা, জনুৱারি ৯,২০২১দা ১৬শুবা প্রভাসি ভারতীয়া দিৱস কনভেন্সন পাংথোক্কনি। কনভেন্সন অসি ভর্চুএল ওইনা পাংথোক্কনি। ১৬শুবা প্রভাসি ভারতীয়া দিৱস কনভেন্সন ২০২১গী থিমদি “অত্মানির্ভর ভারত্তা মতেং পাংবা” অসিনি।
প্রভাসি ভারতীয়া দিৱস কনভেন্সন কাংলুপ অহুম লৈগনি। থৌরম অসিদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোক্কনি অমসুং সুরিনামগী প্রসিদেন্ত চন্দ্রিকাপরসাদ সন্তোকিনা চীফ গেস্ত ওইনা মরুওইবা ৱারোল পীগনি। নহারোলগীদমক পাংথোকপা ওনলাইন ভারত কো জানিয়ে কুইজদা মাইপাক্লবশিংসু লাউথোক্কনি।
হৌদোকপগী থৌরম মতুংদা প্লেনারি সেসন অনি পাংথোক্কনি। অহানবা প্লেনারিদা এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর অমসুং কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্তরনা অত্মানির্ভর ভারত্তা মপান লৈবাকশিংদা লৈখ্রবা ভারতমচাশিংগী থৌদাংগী মরমদা ৱা ঙাংগনি অমসুং অনিশুবা প্লেনারিদা হেল্থ মিনিস্তর অমসুং এক্সতর্নেল এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রীনা কোবিদ মতুংদা হকশেল,শেন-থুম, খুন্নাই অমসুং মালেমগী মরীশিংগী মতাংদা থেংনরিবা অৱাবশিংগী মতাংদা ৱা ঙাংগনি। প্লেনারি অনিমক্তা খন্ন-নৈনবশিং পাংথোক্কনি অমসুং শরুক য়ানবা মপান লৈবাকশিংদা লৈবা ভারতমচা অখঙ-অহৈশিংদা চেবাউ পীখ্রে।
প্রভাসি ভারতীয়া দিৱসকী অরোইবা থৌরমগী শরুক অমা ওইনা রাস্ত্রপতিজিনা মহাক্কী লোইশিনবগী ৱারোল পীগনি। ২০২০-২১গী ওইনা প্রভাসি ভারতীয়া সম্মান মনা ফংলবশিংগী মমিংশু লাউথোক্কনি। তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংদা মখোয়না পাংথোকখিবা থবকশিং অমসুং মখোয়গী মাইপাকপশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা খনগৎলবা মপান লৈবাকশিংদা লৈবা ভারতমচাশিংদা প্রভাসি ভারতীয়া সম্মান মনা পীবনি।
“ভারত অমসুং মপান্দা লৈরিবা মাইপাক্লবা নহা ওইরিবা ভারভমচাশিং পুনশিনবা’ হায়বা পান্দমদা নহারোলশিংগী প্রভাসি ভারতীয়া দিৱসশু জনুৱারি ৮,২০২১দা পাংথোক্কনি অমসুং য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী মিনিস্তরনা এনকর ওইগনি। থৌরম অদুদা নিউ জিলেন্দগী কম্মুনিতি অমসুং ভোলুন্তরি সেক্তরগী মিনিস্তর প্রিয়ানকা রাধাকৃষ্ণনন্না স্পিসিএল চীফ গেস্ত ওইনা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to Inaugurate Pravasi Bharatiya Divas Convention 2021 on 9 January
07 JAN 2021 7:07PM by PIB Delhi
Pravasi Bharatiya Divas (PBD) Convention is the flagship event of the Ministry of External Affairs and provides an important platform to engage and connect with the overseas Indians. In view of the sentiments of our vibrant diaspora community, the 16th Pravasi Bharatiya Divas Convention, is being organized on 9th January 2021, despite the ongoing Covid pandemic. The Convention will be held in virtual format, as were the PBD Conferences held recently in the run up to the Convention. The theme of 16th PBD Convention 2021 is "Contributing to Aatmanirbhar Bharat".
PBD Convention will have three segments. The PBD Convention will be inaugurated by Shri Narendra Modi, Hon’ble Prime Minister of India and will feature a keynote address by the Chief Guest, H.E. Mr. Chandrikapersad Santokhi, Hon’ble President of the Republic of Suriname. The winners of the online Bharat ko Janiye Quiz for the youth will also be announced.
The Inaugural session will be followed by the two Plenary sessions. The first Plenary on Role of Diaspora in Aatmanirbhar Bharat, will feature addresses by External Affairs Minister and Commerce and Industry Minister while the second Plenary on Facing Post Covid Challenges - Scenario in Health, Economy, Social and International Relations, will be addressed by Minister of Health and Minister of State for External Affairs. Both Plenaries will feature panel discussions inviting eminent diaspora experts.
The finale would be the Valedictory Session where the Hon’ble Rashtrapatiji will deliver his Valedictory address to mark the occasion of Pravasi Bharatiya Divas. The names of the Pravasi Bharatiya Samman Awardees for 2020-21 will also be announced. Pravasi Bharatiya Samman Awards are conferred to select Indian diaspora members to recognize their achievements and honour their contributions to various fields, both in India and abroad.
The Youth PBD will also be celebrated virtually on the theme "Bringing together Young Achievers from India and Indian Diaspora” on 8 January 2021, and will be anchored by the Ministry of Youth Affairs and Sports. The Special Guest for the event is H.E. Ms. Priyanca Radhakrishnan, Minister for Community& Voluntary Sector of New Zealand.