ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
প্রসার ভারতিনা(দি.দি.-এ.আই.আর.) ২০২০দা দিজিতেল গ্রোথ কা হেন্না চাওনা ফংবা ঙমখ্রে
দি.দি. অমসুং এ.আই.আর.দা খ্বাইদগী দিজিতেল ওদিয়েন্স য়াম্বদা পাকিস্তাননা অনিশুবা ওইরি
03 JAN 2021 4:22PM by PIB Imphal
২০২০দা প্রসার ভারতিগী দিজিতেল চেনেলশিং দি.দি. অমসুং অকাশৱানিনা ১০০% গ্রোথ হেন্না ফংবা ঙমখ্রে, মীওই বিলিয়ন অমা হেনবনা য়েংখ্রে অমসুং মিনিত মশিং বিলিয়ন ৬ হেন্না য়েংখ্রে৷
২০২০গী মতমদা ন্যুজওনএয়র এপ মীওই মিলিয়ন ২.৫ হেনবনা শিজিন্নদুনা লাইব রেদিও স্ত্রিমিংদা মিলিয়ন ৩০০হেন্না য়েংখ্রে অমসুং মসিগী স্ত্রিমিংগী মনুংদা স্ত্রিম ২০০না খ্বাইদগী ময়াম্না মশক খঙনবা ওইখি৷
প্রসার ভারতিগী খ্বাইদগী ফবা দিজিতেল চেনেল ১০গী মনুংদা দি.দি. নেস্নেল অমসুং দি.দি. ন্যুজ কা চৎমিন্নরিবশিং অদুদি দি.দি. সাহয়াদ্রিদগী মরাথী ন্যুজ, দি.দি. চন্দনাদগী কনাদা প্রোগ্রামিং , দি.দি. বঙ্গলাদগী বঙ্গলা ন্যুজ অমসুং দি.দি. সপ্তাগিরিদগী তেলুগু প্রোগ্রামিং অসিনি৷
দি.দি. স্পোর্ত অমসুং অকাশৱানি স্পোর্তস তপ্না তপ্না য়েংবা হেনগৎলক্তুনা লাইব কম্মেন্ত পীবগী চাংশু হেনগৎলক্তুনা প্রসার ভারতি আর্কিবস অমসুং দি.দি. কিসানদা শরুক য়াবগী চাং হেনগৎলক্তুনা মকোক থংবা ১০গী মনুংদা চনবা ঙমখ্রে৷
অৱাংনোংপোক লমদমদগী ই-পাউগীদমক দিজিতেল ওদিয়েন্স হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা ওল ইন্দিয়া রেদিও ন্যুজকী নোর্থইস্ত সর্ভিস সু মকোক থংবা ১০গী মনুং চনবা ঙমখ্রে অমসুং মসিগা লোইনা-লোইননা সবস্ক্রাইবর ১০০কেগী মাইলস্তোন লানবা ঙমখ্রে৷
য়াম্না নুংঙাইবা পাউ অমনা ২০২০গী মতমদা দি.দি. অমসুং এ.আই.আর.দা য়াওরিবা প্রোগ্রামশিং অসি খ্বাইদগী হেন্না য়েংবা দিজিতেল ওদিয়েন্স ভারতকী মতুংদা পাকিস্তাননা অনিশুবদা লৈ অমসুং য়ু.এস.এ.না য়াম্না নক্না ইন্নরি৷
২০২০গী মতমদা খ্বাইদগী মমিং লৈখিবা দিজিতেল ভিদিওশিং অদুগী মনুংদা খরা অদুদি স্কুল মহৈরোইশিংগা পি.এম. মোদিগা উন্নদুনা ৱারি ৱাতাই শান্নখিবা, ২০২০গী রিপব্লিক দে পেরদ অমসুং ১৯৭০গী মতমদা নমখিবা দি.দি. নেস্নেল আর্কিবস্তগী থাদোরকখিবা য়াম্না তাংলবা শকুন্তলা দেবী গী ভিদিও অসিনি৷
২০২০দা সন্সক্রিৎ লোন খক্তগী ওইবা প্রসার ভারতি য়ুত্যুব চেনেল অমা হাংদোকখ্রে৷ মসিদা মীশিংনা য়াম্না লাইনা য়েংবা য়ানবা হায়দনা দি.দি.-এ.আই.আর. নেসন ৱাইদ নেতৱার্ক্তা সন্সক্রিৎ লোন্দা পুথোক্লিবা রেদিও অমসুং তি.বি. কন্তেন্ত পুম্নমক থাগৎখ্রে৷
২০২০গী মতমদা মন কি বাত য়ুত্যুব চেনেল অমসুং ত্বিত্তর শিজিন্নবগী চাং য়াম্না ৱাংনা হেনগৎলকপগা লোইনা লোইননা হৌজিকফাওবদা মন কি বাত অপদেৎ ত্বিত্তর হেন্দলনা ফোলোৱর ৬৭,০০০হেন্না লৈরে৷ য়ুত্যুব চেনেল অসিদা মন কি বাতকী তোঙান তোঙানবা ইপিসোদশিংদা রিজনেল লেঙ্গুয়েজ বর্জনশিং য়াওরি৷
দি.দি.-এ.আইআর. নেতৱার্কতা ভারতকী তোঙান তোঙানবা লোনশিংদা শান্নবা রেদিও প্লে ১৫০০ হেন্না য়াওরি অমসুং মখোয়শিং অদু হৌজিক্তি ঐখোয়গী য়ুত্যুব চেনেলশিং অসিদা থাগৎখ্রে৷
এদজুকেস্নেল কন্তেন্ত অমসুং তেলিক্লাসশিংগা মরী লৈনবা ভারতকী তোঙান তোঙানবা লোনশিংদা ঙাংবা পুং লিশিং কয়া হেন্না শাংবা প্রোগ্রামশিং ঐখোয়গী য়ুত্যুব চেনেলশিং অসিদা ফংলি৷
দি.দি.-এ.আই.আর. খক্তদা ফংবা হিল্তোরিকেল ভেল্যু য়াম্না লৈবা য়াম্নসু তাংবা আর্কিবেল কন্তেন্তশিং প্রসার ভারতি আর্কিবস য়ুত্যুব চেনেল দা দিজিতাইজ তৌরি অমসুং থাগলি৷ ময়ামগী অপাম্বা য়েংদুনা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা দি.দি. অমসুং এ.আই.আর.স্তেসনশিংদা চহী চা কয়াগী মমাংদা রেকোর্দ তৌদুনা থম্লম্বা তেপ লিশিং কয়াদগী ম্যুজিকেল, কল্চরেল অমসুং পোলিতিকেল কন্তেন্তশিং অদু অমুক হন্না পুথোক্তুনা খঙহন্নবা অখন্নবা তীম অমনা হোৎনরি৷ একাদমিক অমসুং রিসর্চকা মরী লৈনবা হিরমশিংদা ময়াম্না য়াম্না লাইনা শিজিন্নবা য়াননবগীদমক হায়রিবা কন্তেন্তশিং অসি পব্লিক দোমেন্দা ফংহল্লি৷

Ministry of Information & Broadcasting
Prasar Bharati (DD-AIR) records massive digital growth in 2020
Pakistan second highest digital audience for DD and AIR
03 JAN 2021 4:22PM by PIB Delhi
In 2020, Digital channels of Prasar Bharati across DD and Akashvani have registered more than 100% growth, clocking over a Billion Digital Views and over 6 Billion Digital Watch Minutes.
During 2020, NewsOnAir App added more than 2.5 million users with the platform registering over 300 million views with Live Radio streaming featuring over 200 streams being most popular feature.
Keeping company with DD National and DD News, in the top 10 digital channels of Prasar Bharati, are Marathi News from DD Sahyadri, Kannada programming on DD Chandana, Bangla News from DD Bangla, and Telugu programming on DD Saptagiri.
While DD Sports and Akashvani Sports have created a steady digital following with live commentary, Prasar Bharati Archives and DD Kisan have been steady digital performers featuring in top 10.
Underscoring the substantial digital audience for news from the Northeast, Northeast service of All India Radio News is also in the top 10, and incidentally has crossed the 100k subscribers digital milestone.
Interestingly during 2020, Pakistan accounts for the second highest digital audience for DD and AIR content after domestic audience from within India, with the United States close behind.
Amongst the most popular digital videos during 2020 are PM Modi's interactions with school students, Republic Day Parade 2020 and a rare video of Shakuntala Devi from DD National archives, circa 1970s.
A dedicated Prasar Bharati YouTube channel for all Sanskrit language content was launched in 2020, wherein all Radio and TV content being produced in Sanskrit launguage across DD-AIR nationwide network are uploaded, for easy access to viewers.
Dedicated Mann Ki Baat YouTube channel and Twitter handle have seen rapid growth in 2020, with Mann Ki Baat updates Twitter handle now having more than 67,000 followers. The YouTube channel has regional language versions of different episodes of Mann Ki Baat.
Almost 1500 Radio Plays in different Indian languages are available across DD-AIR Netwok, which are now being digitised and uploaded on our YouTube channels.
Thousands of hours of educational content and teleclassesare now available on our YouTube channels in different Indian languages.
Rare Archival content of great historical value, available only with DD-AIR, are being digitsed and uploaded on Prasar Bharati Archives YouTube channel. In public interest, a dedicated team is working to dig out such musical, cultural, political content from thousands of tapes recorded over many decades in various stations of DD and AIR across the country. So that these content are available in public domain witheasy access to all for academic and research purposes.
Saurabh Singh