রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
রাস্ত্রপতি ভাবন ম্যুজিয়ম লৈবাক মীয়াম্না য়েংননবগীদমক অমুক হন্না জানুৱারী ৫দগী হাংদোক্লগনি
01 JAN 2021 4:37PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ অসিনা মরম ওইদুনা ২০২০গী মার্চ ১৩দগী রাস্ত্রপতি ভাবন ম্যুজিয়ম থোং লোন্দুনা লৈবাক মীয়াম্না য়েংবা ফংদনা লাকখিবা অদু ২০২১গী জানুৱারী ৫দগী অমুক হন্না হাংদোক্লগনি৷ ম্যুজিয়ম অসি নুমিৎ খুদিংগী হাংলগনি(নিংথৌকাবা অমসুং সরকারগী শুৎতি নুমিৎতি থোং হাংলোই)৷ ভিজিতরশিংনা মখোয় মখোয়গী স্লোতশিং অদু মখাগী ৱেবসাইত https://presidentofindia.nic.in নত্রগা https://rashtrapatisachivalaya.gov.in/ or https://rbmuseum.gov.in/. অসিদা চংদুনা বুক তৌবা হৌবা য়ারগনি৷ মমাংগী মতৌগুম্না মী অমগী নোর্মেল রেজিস্ত্রেসন চার্জ অসি ভিজিতর অমাদা লুপা ৫০ ওইরগনি৷ মমাংগী মতমদা ফংবা স্পোত অদুদা বুক তৌবগী খুদোংচাবা অদুদি মতম খরগী ওইনা ফংখিরোই৷
সোসিয়েল দিস্তেন্সিং নোর্মশিং অসি ঙাক্তুনা থম্নবা প্রি-বুক তাইম স্লোত মরি ৯:৩০ এ.এম - ১১:০০ এ.এম., ১১:৩০ এ.এম- ১:০০ পি.এম., ১:৩০ পি.এম.- ৩:০০ পি.এম. অমসুং ৩:৩০ পি.এম.- ৫:০০ পি.এম.গী মতম অসিদা স্লোত অমদা য়াম্লবদা ভিজিতর ২৫গী চাংদা ফিক্স তৌখ্রে৷ খোঙচৎ অসিদা ভিজিতরশিংনা কোবিদ-১৯ প্রোতোকোলশিং খুদম ওইনা মাক্স উপ্পা, সোসিয়েল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎপা, অরোগ্য সেতু এপ ইন্সতেল্দ তৌদুনা নিংথীনা ইনগদবনি৷ কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা হেন্না শোকহনবা য়াবা মীওইশিং খোঙচৎ অসিদা য়াওহন্দে৷
রাস্ত্রপতি ভাবন ম্যুজিয়ম কমপ্লেক্স অসি হৌখিবা থৌদোকশিংদা য়ুমপম ওইবা ৱারি তাক্লিবা ম্যুজিয়ম অমনি৷ মসিনা আর্ত, কল্চর, হেরিতেজ অমসুং হৌখিবা থৌদোক ৱাথোকশিংবু উৎলিবা য়াম্না মরু ওইবা আর্তিফেক্তশিংবু উৎলি৷ অহেনবা অকুপ্পা মরোলশিং ৱেবসাইত অসিদা ফংবিগনি৷ https://rbmuseum.gov.in/

President's Secretariat
Rashtrapati Bhavan Museum to Re-Open for Public Viewing from January 5
01 JAN 2021 4:37PM by PIB Delhi
The Rashtrapati Bhavan Museum Complex, which was closed for public viewing due to COVID-19 since March 13, 2020, will re-open from January 5, 2021. It will be open on all days (except on Monday and government holidays). Visitors can book their slots online by visiting websites - https://presidentofindia.nic.in or https://rashtrapatisachivalaya.gov.in/ or https://rbmuseum.gov.in/. As earlier, a nominal registration charges of Rs 50/- per visitor will be levied. On the spot booking facility, which was previously available, is temporarily suspended.
To maintain the social distancing norms, four pre-booked time slots have been fixed between 9:30 am - 11:00 am, 11:30 am - 1:00 pm, 1:30 pm - 3:00 pm and 3:30 pm - 5:00 pm with a maximum limit of 25 visitors per slot. During the tour, visitors have to follow COVID protocols such as wearing of mask, maintaining social distance, install Aarogya Setu app. People vulnerable to the COVID-19 are discouraged for the tour.
Rashtrapati Bhavan Museum Complex is an event based story telling Museum which showcases the exquisite and invaluable artifacts symbolizing art, culture, heritage and history. More details can be found on https://rbmuseum.gov.in/.