ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ଜାନୁଆରୀ 5ରୁ ସର୍ବସାଧାରଣଙ୍କ ପାଇଁ ପୁନର୍ବାର ଖୋଲିବ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନ ସଂଗ୍ରହାଳୟ
01 JAN 2021 4:37PM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19 କାରଣରୁ ବିଗତ ମାର୍ଚ୍ଚ 13, 2020 ଠାରୁ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପାଇଁ ବନ୍ଦ ରହିଥିବା ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନ ସଂଗ୍ରହାଳୟ ଆସନ୍ତା ଜାନୁୟାରୀ 5, 2021ରୁ ପୁନର୍ବାର ଖୋଲିବ । ସୋମବାର ଏବଂ ସରକାରୀ ଛୁଟି ଦିନ ବ୍ୟତୀତ ଏହା ସବୁ ଦିନ ଖୋଲା ରହିବ । ୱେବସାଇଟ https://presidentofindia.nic.in କିମ୍ବା https://rashtrapatisachivalaya.gov.in କିମ୍ବା https://rbmuseum.gov.in ମାଧ୍ୟମରେ ପରିଦର୍ଶକମାନେ ସେମାନଙ୍କର ସ୍ଲଟ୍ ବୁକ୍ କରିପାରିବେ । ପୂର୍ବ ପରି, ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭ୍ରମଣକାରୀଙ୍କ ନାମକରଣ ପଞ୍ଜିକରଣ ପାଇଁ 50/- ଟଙ୍କା ଶୁଳ୍କ ଆଦାୟ କରାଯିବ । ପୂର୍ବରୁ ଉପଲବ୍ଧ ଥିବା ସ୍ପଟ୍ ବୁକିଂ ସୁବିଧାକୁ ଅସ୍ଥାୟୀ ଭାବରେ ସ୍ଥଗିତ ରଖାଯାଇଛି ।
ସାମାଜିକ ଦୂରତା ନିୟମକୁ ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ, ସକାଳ 9:30 – ପୂର୍ବାହ୍ନ 11:00, ପୂର୍ବାହ୍ନ 11:30 - ଅପରାହ୍ନ 1:00, ଅପରାହ୍ନ 1:30 - ଅପରାହ୍ନ 3:00 ଏବଂ ଅପରାହ୍ନ 3:30 - ଅପରାହ୍ନ 5:00 ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ 25 ଭ୍ରମଣକାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଚାରୋଟି ପ୍ରି-ବୁକ୍ ହୋଇଥିବା ସମୟ ସ୍ଲଟ୍ ସ୍ଥିର କରାଯାଇଛି । ଭ୍ରମଣ ସମୟରେ, ପରିଦର୍ଶକମାନଙ୍କୁ କୋଭିଡ ନିଯମାବଳୀ ଅନୁସରଣ କରିବାକୁ ପଡିବ ଯେପରିକି ମାସ୍କ ପିନ୍ଧିବା, ସାମାଜିକ ଦୂରତା ବଜାୟ ରଖିବା, ଆରୋଗ୍ୟ ସେତୁ ଆପ୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଇତ୍ୟାଦି । କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମିତ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି ଯାତ୍ରା ନିଷିଦ୍ଧ କରାଯାଇଛି ।
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନ କମ୍ପ୍ଲେକ୍ସ ସଂଗ୍ରହାଳୟ ବିଷୟ ହେଉଛି ଏକ ଇଭେଣ୍ଟ ଭିତ୍ତିକ କାହାଣୀ ଯାହା କଳା, ସଂସ୍କୃତି, ଐତିହ୍ୟ ଏବଂ ଇତିହାସର ପ୍ରତୀକ ସୂକ୍ଷ୍ମ ତଥା ଅମୂଲ୍ୟ କଳାକୃତି ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥାଏ । ଏସଂପର୍କରେ ଅଧିକ ବିବରଣୀ https://rbmuseum.gov.in ୱେବସାଇଟରୁ ପାଇପାରିବେ ।

President's Secretariat
Rashtrapati Bhavan Museum to Re-Open for Public Viewing from January 5
01 JAN 2021 4:37PM by PIB Delhi
The Rashtrapati Bhavan Museum Complex, which was closed for public viewing due to COVID-19 since March 13, 2020, will re-open from January 5, 2021. It will be open on all days (except on Monday and government holidays). Visitors can book their slots online by visiting websites - https://presidentofindia.nic.in or https://rashtrapatisachivalaya.gov.in/ or https://rbmuseum.gov.in/. As earlier, a nominal registration charges of Rs 50/- per visitor will be levied. On the spot booking facility, which was previously available, is temporarily suspended.
To maintain the social distancing norms, four pre-booked time slots have been fixed between 9:30 am - 11:00 am, 11:30 am - 1:00 pm, 1:30 pm - 3:00 pm and 3:30 pm - 5:00 pm with a maximum limit of 25 visitors per slot. During the tour, visitors have to follow COVID protocols such as wearing of mask, maintaining social distance, install Aarogya Setu app. People vulnerable to the COVID-19 are discouraged for the tour.
Rashtrapati Bhavan Museum Complex is an event based story telling Museum which showcases the exquisite and invaluable artifacts symbolizing art, culture, heritage and history. More details can be found on https://rbmuseum.gov.in/.