প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. কিয়র্স ফন্দ ত্রস্তনা পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা দেদিকেতেদ পি.এস.এ. মেদিকেল ওক্সিজেন জেনরেসন প্লান্ত ১৬২ ইনস্তোল তৌনবা লুপা করোর ২০১.৫৮ এল্লোকেৎ তৌখ্রে
05 JAN 2021 5:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীগী সিতিজেন এসিস্তেন্স এন্দ রিলিফ ইন ইমর্জেন্সী (পি.এম. কিয়র্স ) ফন্দ ত্রস্তনা লৈবাক অসিগী পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংগী মনুংদা অহেনবা দেদিকেতেদ প্রেসর স্বিং এদসোর্পসন (পি.এস.এ.) মেদিকেল ওক্সিজেন জেনরেসন প্লান্ত ১৬২ ইনস্তোল তৌনবা লুপা করোর ২০১.৫৮ এল্লোকেৎ তৌখ্রে।
প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা অচং শেলদা প্লান্তশিংগী সপ্লাই অমসুং কম্মিসন তৌবদা অমদি সেন্ত্রেল মেদিকেল সপ্লাই স্তোর (সি.এম.এস.এস.)গী মেনেজমেন্ত ফীদা লুপা করোর ১৩৭.৩৩ অমসুং কম্প্রিহেনসিব এন্যুএল মেন্তেনেন্স কন্ত্রেক্তকী লুপা করোর ৬৪.২৫ য়াওখি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী ওতোমোমস বোদী অমা ওইরিবা সেন্ত্রেল মেদিকেল সপ্লাই স্তোর (সি.এম.এস.এস.)না প্রোক্যুর্মেন্ত তৌগনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ৩২দা অপুনবা কেপাসিতী এম.তি. ১৫৪.১৯ ওইবা অপুনবা প্লান্ত ১৬২ ইনস্তোল তৌগনি [এনেক্সর-I]
মরী লৈনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোইননা তান্নদুনা প্লান্তশিং অসি ইনস্তোল তৌগদবা সরকারগী হোস্পিতালশিং খঙদোকখ্রে।
প্লান্তশিং অসিগী অহানবা চহি ৩গী ৱারেন্তী লৈ। মথংগী চহি ৭তা প্রোজেক্ত অসিদা সি.এ.এম.সি. (কম্প্রিহেনসিব এন্যুএল মেন্তেনেন্স কন্ত্রেক্ত) য়াওই।
হোস্পিতালশিং/রাজ্যশিংদা রুতিন ও এন্দ এম তৌগনি। সি.এ.এম.সি.গী মতমগী মতুংদা ও এন্দ এম পুম্নমক হোস্পিতালশিং/রাজ্যশিংনা পুথোক্কনি।
মেকানিজম অসিনা মখা তানা পব্লিক হেল্থ সিস্তেমগী মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে অমসুং শেল চংদবা মওংদা মেদিকেল ওক্সিজেন অসি মতম শিংনা সিস্তেমেতিক ওগমেন্তেসন তৌদুনা ফংহনবা ঙম্লগনি। অতোপ্পা তোঙান তোঙানবা মেদিকেল কন্দিসনশিংগী মথক্তা কোবিদ-১৯গী ময়াই ওইরপ কনবা অমদি য়াম্না ফীভম লুবা কেসশিংগী মেনেজমেন্তদা ওক্সিজেনগী সপ্লাই মরাং কাইহনবা অমসুং লেপহনদবা অসি য়াম্না তঙাই ফদবা অমনি। পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা পি.এস.এ. ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর প্লান্তশিং ইনস্তোল তৌবা অসিনা স্তোর অমসুং সপ্লাইগী সিস্তেমদা হেল্থ ফেসিলিতীনা মপাল তাংলম্বা অসি হন্থহন্নবা মরু ওইবা খোঙথাং অমনি অমসুং ফেসিলিতীশিং অসিনা মখোয় মশাগী ওক্সিজেন পুথোকপগী কেপাসিতী লৈহল্লগনি। মসিনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংবা অপুনবা ওক্সিজেনগী অসি হেনগৎহনবা খক্তা নত্তনা পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিং অসিদা মতম চানা পেসেন্তশিংদা ওক্সিজেন সপ্পোর্ত ফংহনবসু ঙম্লগনি।
এনেক্সর-I
রাজ্য/য়ু.তি অমমমগী পি.এস.এ. ০২ কন্সেন্ত্রেতর প্লেন্তশিং য়েন্থোক্নবগী মশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
পি.এস.এ. ০২ কন্সেন্ত্রেতর প্লেন্তশিং অপুনবা মশিং
১.
অসাম
৬
২.
মিজোরাম
১
৩.
মেঘালয়
৩
৪.
মনিপুর
৩
৫.
নাগালেন্দ
৩
৬.
সিক্কিম
১
৭.
ত্রিপুরা
২
৮.
উত্তরাখন্দ
৭
৯.
হিমাচল প্রদেশ
৭
১০.
লাক্ষদীপ
২
১১.
চান্দিগর
৩
১২.
পুদুচেরী
৬
১৩.
দিল্লী
৮
১৪.
লদাখ
৩
১৫.
জে অমসুং কে
৬
১৬.
বিহার
৫
১৭.
ছত্তিসগর
৪
১৮.
মধ্য প্রদেশ
৮
১৯.
মহারাস্ত্র
১০
২০.
ওরিশা
৭
২১.
উত্তর প্রদেশ
১৪
২২.
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫
২৩.
অন্ধ্র প্রদেশস
৫
২৪.
হরিয়ানা
৬
২৫.
গোৱা
২
২৬.
পঞ্জাব
৩
২৭.
রাজস্থান
৪
২৮.
ঝার্খন্দ
৪
২৯.
গুজরাত
৮
৩০.
তেলঙ্গনা
৫
৩১.
কেরেলা
৫
৩২.
কর্নাতকা
৬
অপুনবা
১৬২
খঙজিনগদবা: লেমহৌরিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.না মখোয়গী পি.এস.এ.গী মথৌ তাবশিং অদু পীশিল্লক্কদবা ৱাৎলি।

Prime Minister's Office
PM CARES Fund Trust allocates Rs.201.58 crores for installation of 162 dedicated PSA Medical Oxygen Generation Plants in public health facilities
05 JAN 2021 5:02PM by PIB Delhi
The Prime Minister’s Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations (PM CARES) Fund Trust is allocating Rs.201.58 crores for installation of additional 162 dedicated Pressure Swing Adsorption (PSA) Medical Oxygen Generation Plants inside public health facilities in the country.
Ø The total project cost includes Rs.137.33 crores towards supply and commissioning of the plants and Management fee of Central Medical Supply Store (CMSS) and around Rs.64.25 crores towards Comprehensive Annual Maintenance Contract.
Ø The procurement will be done by the Central Medical Supply Store (CMSS) – an autonomous body of Ministry of Health and Family Welfare.
Ø A total of 162 plants with total capacity of 154.19 MT are to be installed in 32 States/UTs [Annexure-I].
Ø The Govt. hospitals where these plants are to be installed have been identified in consultation with the States/UTs concerned.
Ø The plants have a warranty for first 3 years. For the next 7 years, the project includes CAMC (Comprehensive Annual Maintenance Contract).
Ø Routine O&M is to be done by the hospitals/States. After the CAMC period, entire O&M will be borne by the hospitals/States.
Ø This mechanism will further strengthen public health system and enable long term systematic augmentation of medical oxygen availability in a cost effective manner. Adequate and uninterrupted supply of oxygen is an essential pre-requisite for managing moderate and severe cases of COVID -19, in addition to various other medical conditions where this need arises. Installation of PSA Oxygen Concentrator Plants in public health facilities is an important step to reduce the health facility’s dependence on the system of store and supply and to enable these facilities to have their own oxygen generation capacity. This will not only increase the total oxygen availability pool of the States/UTs, but also facilitate providing of oxygen support in timely manner to patients in these public health facilities.
Annexure-I
State/UT-wise distribution of number of PSA O2 Concentrator Plants
Sl. No.
Name of State/UT
Total No. of PSA O2 Concentrator Plants
1.
Assam
6
2.
Mizoram
1
3.
Meghalaya
3
4.
Manipur
3
5.
Nagaland
3
6.
Sikkim
1
7.
Tripura
2
8.
Uttarakhand
7
9.
Himachal Pradesh
7
10.
Lakshadweep
2
11.
Chandigarh
3
12.
Puducherry
6
13.
Delhi
8
14.
Ladakh
3
15.
J&K
6
16.
Bihar
5
17.
Chhattisgarh
4
18.
Madhya Pradesh
8
19.
Maharashtra
10
20.
Odisha
7
21.
Uttar Pradesh
14
22.
West Bengal
5
23.
Andhra Pradesh
5
24.
Haryana
6
25.
Goa
2
26.
Punjab
3
27.
Rajasthan
4
28.
Jharkhand
4
29.
Gujarat
8
30.
Telangana
5
31.
Kerala
5
32.
Karnataka
6
TOTAL
162
Note: The remaining States/UT are yet to submit their PSA requirements.