মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা নেস্নেল কম্মিসন ফোর হোমিওপেথী বিল, ২০১৯দা ওফিসিয়েল এমেন্দমেন্ত অয়াবা পীখ্রে
29 JAN 2020 2:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা হোমিওপেথী সেন্ত্রেল কাউন্সিল (ঐচ.সি.সি.) এক্ত, ১০৭৩দা এমেন্দিংগীদমক নেস্নেল কম্মিসন ফোর হোমিওপেথী বিল, ২০১৯দা ওফিসিয়েল এমেন্দমেন্ত অয়াবা পীখ্রে।হৌজিক্কী ওইনা বিল অসি রাজ্য সভাদা পন্দুনা লৈরি।
এমেন্দমেন্ত অসিনা তৌগদবা:
• হোমিওপেথী এদজুকেসনগী লমদা দরকার ওইবা রেগুলেতরী রিফোর্মশিং শোইহন্দবা।
• মীচম প্রজাগী ইন্তরেস্তকীদমক ত্রান্সপরেন্সী অমসুং একাউন্তেবিলিতী ঙমহনবা। কম্মিসন অসিনা লৈবাক্কী মফম খুদিংমক্তা অহোংবা মমলগী হেল্থকেয়ার ফংহন্নবা প্রমোৎ তৌগনি।
য়ুমফম:
হোমিওপেথী সেন্ত্রেল কাউন্সিল (ঐচ.সি.সি.) এক্ত, ১৯৭৩ অসি সেন্ত্রেল রেজিস্তর ওফ হোমিওপেথীগী মেন্তিনেনেসকীদমক অমসুং মদুগা মরী লৈনবা হিরমশিংগীদমক, হোমিওপেথীগী এদজুকেসন অমসুং প্রেক্তিসকী রেগুলেসনগীদমক সেন্ত্রেল কাউন্সিল ওফ হোমিওপেথী অমগী কন্সতিত্যুসনগীদমক লিংখৎখি। মসিগী এক্ত অসি ইন্দিয়ান মেদিকেল কাউন্সিল এক্ত, ১৯৫৬কী পেতর্নদা মোদেল তৌবনি। পাক চাউরবা ফঙ্কসনশিং, কন্সতিত্যুসন, শক্তি শেম্বগী রেগুলেসন অসি মেদিকেল কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়াগা মান্নৈ। এক্ত অসিনা হোমিওপেথীদা মেদিকেল এদজুকেসন অমসুং প্রেক্তিসকী গ্রোথকীদমক অচেৎপা য়ুমফম পীরি।

Cabinet
Cabinet approves official amendments in the National Commission for Homoeopathy Bill, 2019
29 JAN 2020 2:03PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval to the official amendments in the National Commission for Homoeopathy Bill, 2019 for amending the Homoeopathy Central Council (HCC) Act, 1973. Presently, the Bill is pending in Rajya Sabha.
The amendments will:
• ensure necessary regulatory reforms in the field of Homoeopathy education.
• enable transparency and accountability for protecting the interest of the general public. The Commission will promote availability of affordable healthcare services in all parts of the country.
Background:
The Homoeopathy Central Council (HCC) Act, 1973 was enacted for constitution of a Central Council of Homoeopathy for regulation of education and practice of Homoeopathy, for maintenance of Central Register of Homoeopathy and for matters connected therewith. This Act has been modelled on the pattern of the Indian Medical Council Act, 1956. The broad functions, constitution, regulation making powers are identical to those of the Medical Council of India. While the Act provides a solid foundation for the growth of medical education and practice in Homoeopathy, but various bottlenecks in the functioning of Council have been experienced, which has resulted in serious detrimental effects on medical education as well as delivery of quality Homoeopathy healthcare services.