ৰেল মন্ত্ৰালয়
ৰেলৱে মন্ত্ৰালয়ে ‘আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ নিৰ্মাণ হৈ আছে’ নামৰ এখন পুস্তিকা প্ৰকাশ কৰিছে পুস্তিকাখনত সন্নিবিষ্ট হৈছে ২০২০বৰ্ষৰ ভাৰতীয় ৰেলৱেৰ উল্লেখনীয় সাফল্যসমূহ
ৰেলৱে মন্ত্ৰালয়ৰ ৱেবছাটত পুস্তিকাখন উপলব্ধ হৈছে
30 DEC 2020 1:03PM by PIB Guwahati
ৰেলৱে’ মন্ত্ৰালয়ে ২০২০ত তেওঁলোকে অৰ্জন কৰা সফলতাসমূহ সাঙুৰি ‘আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ নিৰ্মাণ হৈ আছে’ নামৰ এখন পুস্তিকা প্ৰকাশ কৰিছে।পুস্তিকাখনে ২০২০বৰ্ষৰ ভাৰতীয় ৰেলৱে’ৰ উল্লেখনীয় সাফল্য আৰু পদক্ষেপসমূহ সাঙুৰি লৈছে।
ভাৰতীয় ৰেলৱে’ৰ উল্লেখনীয় সাফল্য আৰু পদক্ষেপসমূহক কেইবাটাও বিশেষ শিৰোনামেৰে পুস্তিকাখনত সন্নিবিষ্ট কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত অন্যতম হ’লঃ ক’ভিড-১৯ৰ সময়ছোৱাত দেশৰ জীৱনৰেখা, ক’ভিড-১৯ৰ সময়ছোৱাত ৰেলৱে’ই কঢ়িয়াই সদ্ভাৱনাৰ বাৰ্তা, ৰেল সুৰক্ষা, উন্নত ভৱিষ্যতৰ বাবে আন্তঃগাথনি, নৰ্থইষ্টে সাতভনীক সংযুক্ত কৰিছে, আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত,স্বচ্ছ ৰেল স্বচ্ছ ভাৰত, গ্ৰীণ ৰেলৱে’, স্কিলিং ইণ্ডিয়া, ফাষ্ট ট্ৰেক ফ্ৰেইট, কিষাণ ৰেলৰ চলাচলেৰে কৃষকৰ সমৃদ্ধি, যাত্ৰীৰ মুখত হাঁহি বিৰিঙাই ৰখা, প্ৰগতিৰ প্লেটফ’ৰ্ম, বিকাশৰ ৰেল ইত্যাদি।
পুস্তিকাখনৰ হিন্দী আৰু ইংৰাজী সংস্কৰণ ৰেলৱে’ মন্ত্ৰালয়ৰ ৱেবছাইটত উপলব্ধঃhttps://indianrailways.gov.in.
পুস্তিকাখনৰ ইংৰাজী সংস্কৰণৰ লিংক:-
https://indianrailways.gov.in/English Achievement Booklet RAILWAY__25.12.20.pdf
পুস্তিকাখনৰ হিন্দী সংস্কৰণৰ লিংক:-
https://indianrailways.gov.in/HINDI%20Achievement%20Booklet%20RAILWAY__25.12.20.pdf

Ministry of Railways
Ministry of Railways releases a booklet of Year End Achievements titled “Building an Aatmanirbhar Bharat”
The booklet contains significant achievements and initiatives of Indian Railways in the year 2020
The booklet is available in the Ministry of Railways’ website
30 DEC 2020 1:03PM by PIB Delhi
Ministry of Railways has released a booklet of achievements of Ministry of Railways in the year 2020 with the title “Building an Aatmanirbhar Bharat”. The bookletcontains significant achievements and initiatives of Indian Railways in the year 2020.
The booklet is having Ministry of Railways’significant achievements and initiatives with many specific titles like Lifeline of the Nation in the times of COVID-19, Railways spreading goodwill during COVID-19, Rail Suraksha, Infrastructure for a better tomorrow, Northeast connecting the Seven Sisters, Aatmanirbhar Bharat, Swachh Rail Swachh Bharat, Green Railways, Skilling India, Dedicated Freight Corridor on Track, Fast-track Freight, Freight on Front-foot, Prosperity in farms with Kisan Rail, Continue to Making Passenger Smile, Platforms of Progress, Public Private Partnership in Operations, Vikaski Rail, Nimble Railways Fast Railways, Transparency & Accountability etc.
The Hindi & English version of the booklet is available in Ministry of Railways’ website https://indianrailways.gov.in.
Link of English version of the booklet:-
https://indianrailways.gov.in/English Achievement Booklet RAILWAY__25.12.20.pdf
Link of Hindi version of the booklet:-
https://indianrailways.gov.in/HINDI%20Achievement%20Booklet%20RAILWAY__25.12.20.pdf