হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মীওই ২০দা য়ু.কে.গী রিপোর্ত পীরকপা এস.এ.আর.এস.-সি.ও.ভি. -২ ভাইরসগী অনৌবা ম্যুতেন্ত মখল ফংলে
নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফগৎলকপা অসিনা অনৌবা কেসশিং অসিনা নুমিৎ ৩৩ অসিদা মথং মথং হেগৎলক্তুনা এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা হন্থরক্লি
ইন্দিয়াগী মীশিংদা মিল্লিয়ন্দা লাকপা কেস অমসুং মিল্লিয়লন্দা শিবগী চাং অসি মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
30 DEC 2020 11:08AM by PIB Imphal
পুন্না মীওই ২০দা য়ু.কে.গী রিপোর্ত পীরকপা এস.এ.আর.এস.-সি.ও.ভি. -২ ভাইরসগী অনৌবা ম্যুতেন্ত মখল ফংলে। হায়রিবা অসি মীওই ৬ হান্ননা রিপোর্ত লৈখ্রবা (৩না নিমহান্স, বেঙ্গালুরু, ২ অমনা সি.সি.এম.বি., হায়দ্রাবাদ অমসুং ১না এন.আই.ভি., পুনে) য়াওননি। লেব ১০দা তেস্ত লৌখিবা সেম্পল ১০৭শিং মখাগী তেবল অসিদা পীরি।
ভারত সরকারনা আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি. (ইন্দিয়ন এস.এ.আর.এস.-সি.ও.ভি. – গেনোমিক্স কোন্সোর্সিয়ম) অসি লেব ১০ হায়বদি (এন.আই.বি.এম.জি. কোলকাতা, আই.এল.এস. ভুবনেশ্বর, এন.আই.ভি. পুনে. সি.সি.এস. পুনে, সি.সি.এম.সি. হায়দ্রাবাদ, সি.দি.এফ.দি. হায়দ্রাবাদ, ইন.এস.তি.ই.এম. বেঙ্গালুরু, এন.আই.এম.ঐচ.এ.এন.এস. বেঙ্গালুরু, আই.জি.আই.বি. দিল্লী, এন.সি.দি.সি. দিল্লী) জেনোম শিন্দোক্নবা অসি লিংখৎখি। ফিবম অসি য়াম্না চেকশিন্ননা য়েংশিল্লি অমসুং স্তেতশিংদা পাউতাক কয়া অমা পীদুনা য়াম্না কুপ্না য়েংবা, লাকশিনবা, তেস্ত তৌবা হায়রিবশিং অসি মথৌ হেনগৎহনবা অমসুং সেম্পল অসি আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি. দা থাবা অসিনি।
নুমিৎ ৩৩ অসিগী মনুংদা মথং-মথং হেনগৎলক্তুনা নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফবা অসিনা নুমিৎ খুদিংগী ওইবা অনৌবা কেস অসিদগী হেন্দুনা চৎলি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, লৈবাক অসিদা মীওই ২০,৫৪৯ কোবিদ পোজিতিব ওইবা থেংনখি। হায়রিবা মতম অসিমক্তদা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ২৬,৫৭২ রেজিস্তর তৌদুনা এক্তিব কেস হায়থরক্লি।
ইন্দিয়াগী অনাবা ফগৎলকপা অসি ঙসি ৯৮,৩৪,১৪১দা লৈরে। মসি মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী ৱাংবনি। অনাবা ফগৎলকপা চাং অসিশু ৯৬% (৯৫.৯৯%) নক্না য়ৌরি। অনাবা ফগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেস অনিগী খেন্নবা অসি অশুম হেনগৎলক্লি (৯৫,৭১,৮৬৯)
ইন্দিয়াগী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ২,৬২,২৭২ ওইদুনা ইন্দিয়াগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং অসি ২.৫৬% য়াওরি। অপুনবা এক্তিব কেস অসিদা অনাবা ফগৎলকপা অসি ৬,৩০৯দা লৈরি।
মালেমগা চাংদম্নবদা ইন্দিয়াগী ওইনা মীশিং মিল্লিয়ন্দা কেসশিং অসি পৃথিবিগী ওইনা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি (৭,৪২৩)। রুসিয়া, ইত্লি য়ু.কে.,ব্রাজিল, ফ্রান্স অমসুং য়ু.এস.এ. ওইনা মীশিং মিল্লিয়ন্দা কেসশিং য়াম্না ৱাংনা লৈরি।
অনৌবা অনাবা ফগৎলকপগী কেস ৭৮.৪৪% অমদি স্তেত/য়ু.তি.শিং ১০ চগুংননবা লৈবা থেংনরি।
মহারাস্ত্রানা অনাবা ফগৎলকপা অসিগী মশিং অসি নোংমগী ওইনা ৫,৫৭২ লৈরি। কেরলানা মীওই ৫,০২৯ অমসুং ছত্তিসগরনা ১,৬০৭ ওইদুনা ইন্নদুনা চৎলি।
অনৌবা কেস ৭৯.২৪% অমদি স্তেত/য়ু.তি.শিং ১০ চগুংননবা লৈবা থেংনরি।
কেরলানা খ্বায়দগী ৱাংনা অনৌবা কেস ৫,৮৮৭দা ওইরি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ৩,০১৮ ওইদুনা মতুং ইন্দুনা চৎলি। ৱেস্ত বেঙ্গালনা অনৌবা কেস ১,২৪৪গী পাউদম লৈরি।
পুং ২৪ অসিদা অশিবগী পাউদম ২৮৬ লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০ অসিদা অশিবগী চাং ৭৯.৩৭ লৈরি। মহারাস্ত্রানা খ্বায়দগী ৱাংনা অশিবগী পাউদম লৈরি (৬৮)। ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং দিল্লীদা ৩০ অমসুং ২৮ মথংশিৎনা অশিবগী পাউদম লৈরি।
তকশিনবা অমসুং পান্দম থম্বা তেস্তিং, পোজিতিব কেস ঙন্না খংদোকপা, মতম চানা নাইতোম থম্বা, হোস্পিতাল মতম চানা পুবা (য়ুমদা নাইতোম লৈরিবশিং নিংথিনা য়েংশিনবা) স্তেন্দার্দ ত্রীৎমেন্ত প্রোতোকোলশিং অসিগী খোঙথাং মতম চানা লৌখৎপা অসিনা অশি-অনা অসি ৩০০গী মখাদা লৈবনি।
নুমিৎ খুদিংগী অশিবগী চাং অসি ইন্দিয়াদা হাইথরক্লি। ইন্দিয়াগী ওইনা মীশিং মিল্লিয়ন্দা অশিবা অসি (১০৭) মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী নেন্বা ওইরি।

Ministry of Health and Family Welfare
20 persons found with the new mutant variant of SARS- CoV-2 virus reported from UK
Daily Recoveries outnumbering daily New Cases successively since last 33 days further push down the Active Caseload
India's Cases per million and Deaths per million population one of the lowest in the world
30 DEC 2020 11:08AM by PIB Delhi
Total of 20 persons have been found with the mutant variant of SARS- CoV-2 virus reported from UK. These include the six persons reported earlier (3 in NIMHANS, Bengaluru, 2 in CCMB, Hyderabad and 1 in NIV, Pune). 107 samples were tested in the 10 labs as indicated in the table below.
Government of India has constituted the INSACOG (Indian SARS-CoV-2 Genomics Consortium) comprising 10 labs (NIBMG Kolkata, ILS Bhubaneswar, NIV Pune, CCS Pune, CCMB Hyderabad, CDFD Hyderabad, InSTEM Bengaluru, NIMHANS Bengaluru, IGIB Delhi, NCDC Delhi) for genome sequencing. The situation is under careful watch and regular advice is being provided to the States for enhanced surveillance, containment, testing and dispatch of samples to the INSACOG labs.
Daily recoveries have outnumbered the daily new cases since last 33 days successively. In the last 24 hours, 20,549 persons were found to be COVID positive in the country. During the same period, 26,572 new recoveries were registered ensuring drop in the Active Caseload.
India’s cumulative recoveries stand at 98,34,141 today. This is the highest globally. The Recovery Rate has also reached nearly 96% (95.99%). The gap between recoveries and active cases is consistently widening (95,71,869).
India’s total Active Caseload of 2,62,272 consists of just 2.56% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries have led to a net decline of 6,309 in the Total Active cases.
When compared globally, India's Cases per million population are amongst the lowest in the world (7,423). Countries such as Russia, Italy UK, Brazil, France and USA have much higher cases per million population.
78.44% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 5,572 newly recovered cases. 5,029 people recovered in Kerala followed by 1,607 in Chhattisgarh.
79.24% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,887. It is followed by Maharashtra with 3,018 new cases. West Bengal recorded 1,244 new cases.
286case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.37% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (68). West Bengal and Delhi follow with 30 and 28 daily deaths, respectively.
Focussed measures including aggressive and targeted testing, early identification of the positive cases, timely isolation & prompt hospitalization of the severe cases (and supervised home isolation of the mild cases) & Standard Treatment Protocol have collectively ensured that the daily fatalities are under 300.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Deaths per million population in India (107) are amongst the lowest in the world.