রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গদকরিনা অসামদা হাইৱে প্রোজেক্ত ২৭ শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে; মহাক্কী থমোইদা অসামগী অখন্নবা মফম অমা লৈ হায়না ফোংদোকখ্রে
মমাংগী প্রধান মন্ত্রী অতল বিহারি বাজপয়ীগী ব্রোঞ্জ স্তেচু অমা মন্ত্রী অসিনা মাইখুম হাংদোকখ্রে
25 DEC 2020 7:31PM by PIB Imphal
ঙসি অসামদা হাইৱে প্রোজেক্ত ২৭ রোদ ত্রান্সপোর্ত, হাইৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ই.শিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরিনা শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে৷ রাজ্য অদুগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা থৌরম অদুগী মপু ওইখি৷
লুপা কোতি ২,৩৬৬ চংনা শাগদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অসি রোদ লেঙ্গ কি.মি. ৪৩৯ শাংই৷ হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা রাজ্য মনুং অমসুং রাজ্য অদুগী মপান্দা ললোন-ইতিক্কী ওইবা পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন তৌবদা হেন্না লাইহল্লগনি, লৈবাক অদুগী ঙমখৈশিংগা হেন্না শম্নহল্লগনি, থবক ফংবগী চাং হেনগৎহল্লগনি, মতম অমসুং থাউ কল্লগনি, তুরিজম চাওখৎহল্লগনি অমসুং ইনফ্রা দিভেলপমেন্ত হেন্না লৈহল্লগনি অমসুং লৌউ-শিংউগী ওইবা পোত্থোকশিং মার্কেৎতা হেন্না য়ৌহল্লগনি৷
মন্ত্রী অসিনা মমাংগী প্রধান মন্ত্রী অতল বিহারি বাজপয়ীগী লাইফ সাইজ ওইবা ব্রোঞ্জ স্তেচু অদু মাইখুম হাংদোকখ্রে৷ ঙসি অসি লৈখিদ্রবা লিদর অসিগী পোকপা নুমিৎনি৷
থৌরম অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা অসামদা এন.ঐচ. নেতৱার্ক শেমগৎপদা রাজ্য অসিগী সরকার অসিনা মতেং পাংগনি হায়দুনা শ্রী গদকরিনা থাজবা পীখ্রে৷ মহাক্কী থমোইদা অসামগী অখন্নবা মফম অমা কন্দুনা লৈ হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ রাজ্য অসিগীদমক সি.আর.আই.এফ.কী মখাদা প্রোজেক্ত ১৭৪গীদমক লুপা কোতি ২,১০৪গী শেনফম এপ্রুব তৌখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা হৌজিক ফাওবদা লুপা কোতি ১,১৭৭ কাইথখ্রে হায়না মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ চহীগী ওইবা এক্রুয়েল লুপা কোতি ১৩৯ লৈরিবা অসিগী মাইয়োক্তা হৌজিক চৎলিবা চহী অসিগীদমক সি.আর.আই.এফ.কী মখাদা মন্ত্রী অসিনা লুপা কোতি ২২১গী শেনফম লাওথোকখ্রে৷
হৌজিক চৎলিবা ফাইনান্সিয়েল চহী অসিগীদমক অসামগী এন.ঐচ.ও.গী শেনফম হান্না লুপা কোতি ১,২১৩ থাদরম্বা অদু লুপা কোতি ২,৫৭৮ য়ৌনা থাদরগনি হায়না শ্রী গদকরিনা লাওথোকখ্রে৷ মদু তাবদা মী লিশিং কয়ানা থাগৎপগা লোইননা হরাউ-নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে৷
লুপা কোতি ৮৫,০০০গী শেনফম ওইগদবা রোদ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর ৱার্কশিং রাজ্য অসিদা পাংথোক্লগনি হায়না মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ ২০২১দা লুপা কোতি ১৪,০০০গী শেনফম ওইগদবা থবকশিং পাংথোকহল্লগনি অমসুং অতোপ্পা লুপা কোতি ২৬,০০০গী শেনফম ওইগদবা প্রোজেক্তশিংগীদমক দি.পি.আর. শেম্লি৷ ২০২০গী মতমদা রাজ্য অসিদা লুপা কোতি ১,১০২গী শেনফম চংদুনা অশাংবা লম্বী কি.মি. ২১৭ মপুং ফানা শেম্বা লোইশিনখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ লাক্কদৌরিবা চহী অসিদা লুপা কোতি ২,৫১১গী শেনফম থাদদুনা কি.মি. ৩৫৭ শাংবা লম্বী মপুং ফানা লোইশিল্লগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ হন্দক্কী চহী অসিগী ওইনা লুপা কোতি ১৩,৬২০গী শেনফম চংদুনা কি.মি. ২৯৫ শাংবা প্রোজেক্ত ১৯ শেম্বা লোইশিনখ্রে৷ লুপা কোতি ২৫,৭০০গী শেনফম চংদুনা শাগদৌরিবা কি.মি. ৮৪৫ শাংবা লম্বীগী প্রোজেক্ত ২০গীদমক দি.পি.আর. শেম্লি৷
সিল্চরদা মল্তি মোদেল লোজিস্তিক পার্ক (এম.এম.এল.পি.) অমা শাবগী মতাংদা শ্রী গদকরিনা লাওথোকখ্রে৷ মসিনা জোগিঘোপাদা শারিবা অদুগী মতুং তারকপদা অসামদা অনিশুবা এম.এম.এল.পি. ওইরগনি৷ রাজ্য সরকারনা বরাক তুরেল মপান্দা লৈরিবা হরিনচ্রা খুঙ্গংদা বিঘা লম ২০০ ফংহল্লগনি৷ মসিনা লম্বীশিং শেমগৎতুনা অমসুং ইশিংগী লম্বী শমজিন্নহন্দুনা মফম অদুগী মীয়ামশিংদা কান্নবা পীরগনি৷
লাক্কদৌরিবা থা অসিদা ধুব্রি-ফুলবরি থোং শাবা হৌরগনি হায়না মন্ত্রী অসিনা লাওথোকখ্রে৷ মসিগী কি.মি. ১৯ শাংবা থোং অসিদা লুপা কোতি ৪,৪৯৭ চাদিং তৌরগনি হায়না মহাক্না লাওথোকখ্রে৷ মসিনা অসাম অমসুং মেঘলয় অনিগী মরক্তা লৈরিবা অরাপ্পা অদু কি.মি. ২০৩ হন্থহল্লগনি৷ মদুগী উরেপ-উয়ুং তম্বা অদু লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ১৫ অসিদা পাংথোকপিনবা প্রধান মন্ত্রীদা মহাক্না হায়জরি হায়না মহাক্না ফোংদোরকখ্রে৷
দি.পি.আর. অসি শেম শাদুনা লৈরে অমসুং লুপা কোতি ৯০০ চংনা শাগদৌরিবা কি.মি.১৩১ শাংবা মজুলি প্রোজেক্ত অসিগী শরুক অমা ওইরিবা কি.মি. ৬.৭৫ শাংলিবা মজুলি থোং অসিগীদমক তেন্দর অদু পুথোকখ্রে৷
কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা হায়রম্বা সজেসন পুম্নমক থবক ওইনা ওন্থোক্কনি হায়না মুখ্য মন্ত্রী শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱলনা থাজবা পীরকখ্রে৷ রাজ্য অসি চাওখৎননবগীদমক অমসুং মহাক্কী প্রজাশিংগী পুন্সি মরেল অদু হেন্না ফনা লৈহন্ননবগীদমক মহাক্কী সরকার অসিনা হোৎনৈ হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ মহাক্কী সরকার অসিগী পান্দমশিং অসি ফংবা ঙম্নবা মহাক্না কেন্দ্রগা কোওপরেসন পীনরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷

Ministry of Road Transport & Highways
Gadkari inaugurates and lays foundation stone for 27 highway projects in Assam; Says, Assam has a special place in his heart.
Minister also unveils a bronze statue of former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee
25 DEC 2020 7:31PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport, Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari inaugurated and laid foundation stone for 27 highway projects in Assam today. Chief Minister of the State Shri Sarbanand Sonowal presided over the function.
These projects carry a road length of nearly 439 kilometers, involving construction value of Rs. 2,366 crore. These projects will ease the transportation of commercial goods within and across the State, will improve connectivity at the borders, enhance employment opportunities, save time and fuel, improve tourism and infra development, and will result in providing connectivity for agricultural produce up to larger markets.
The Minister also unveiled a life-size bronze statue of former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee. Today is the birthday of the late leader.
Speaking on the occasion, Shri Gadkari assured the State government of his full support in developing NH network in Assam. He said, Assam has a special place in his heart. The Minister said, Rs 2,104 crore were approved for 174 projects under CRIF for the State, out of which Rs 1,177 crore have been released till now. The Minister announced a sum of Rs 221 crore under CRIF for the current year, against the annual accrual of Rs 139 crore only.
Shri Gadkari announced enhancement in the NHO amount for Assam from Rs 1,213 crore to Rs 2,578 crore for current financial year. This was welcomed by the crowd with a thunderous applaud.
The Minister informed that road and infrastructure works worth Rs 85,000 crore will be taken up in the State. Works for a sum of Rs 14,000 crore will be awarded in 2021, while DPR is being made for another Rs 26,000 crore worth projects. He informed that 217 km long roads were completed in the State during 2020 at a cost of Rs 1,102 crore. He said, 357 km road works worth Rs 2,511 crore will be complete in the coming year. 19 projects of 295 km length worth Rs 13,620 crore were awarded this year. DPRs are under preparation for 20 projects of 845 kms worth Rs 25,700 crore, he said.
Shri Gadkari announced construction of a multi modal logistic park (MMLP) in Silchar. This will be the second MMLP in Assam after the one being made in Jogighopa. State government will provide 200 bigha land in Harinachra village along the Barak River. This will benefit the people by way of development of Road and waterways connectivity.
The Minister also announced that construction of Dhuvri-Phoolbari bridge will begin in the coming month. He said, a sum of Rs 4,497 crore will be spent on this 19 km bridge. This will reduce the distance between these two places in Assam and Meghalaya by 203 kms. He informed that he is requesting the Prime Minister to lay its foundation stone in the next 15 days.
He further informed that the DPR is ready and the tender has been floated for the 6.75 km Majuli bridge, which is part of the 131 km long Majuli project worth Rs 900 crore.
Chief Minister Shri Sarbanand Sonowal assured to take forward all the suggestions given by the Union Minister. He said, his government is committed to development of the State, and uplifting of the life style of its people. He said, he is working in co-operation with the Centre to achieve his government's targets.