হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখা তানা হন্থরক্লি, ঙসি লাখ ২.৮৩দা লৈখি
হৌখিবা নুমিৎ ১১নি অসিদগী নুংতিগী থেংনবা কেসশিং লেপ্তনা লিশিং ৩০গী মখাদা লৈখি
হৌখিবা নুমিৎ ১২নিদা নুংতিগী শীখিবা অসি ৪০০তগী তাখি
24 DEC 2020 11:03AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসশিং হন্থরকপগী হৌজিক ওইরিবা মওং অসি মখা চত্থরক্লি। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ২,৮৩,৮৪৯ ওইখি। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা এক্তিব কেসশিংগী শরুক অসি ২.৮০%দা হন্থখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী কেস ৫,৩৯১ পুন্না হন্থখিবগী রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা থা অমগী ময়াদগী (নুমিৎ ২৭) নুংতিগী থেংনবা কেসশিংনা নুংতিগী ফগৎখিবশিংদগী মশীং হেনখি। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা মীওই ২৪,৭১২ কোবিদ পোজিতিব ওইবা থেংনখি। হায়রিবা মতম অসিদা এক্তিব কেসলোদ হন্থহনদুনা ২৯,৭৯১ নৌনা ফগৎখিবগী রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা নুমিৎ ১১নিদগী লেপ্তনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ৩০,০০০দগী তানা ভারত্তা রেকোর্দ তৌখি।
পুন্না ফগৎখিবশিং অসি লাখ ৯৭ (৯৬,৯৩,১৭৩)গী ময়া নকশিল্লক্লি। নাবা ফগৎখিবা চাং অসিসু ৯৫.৭৫%দা হেনগৎখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৯.৫৬%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইবা উবা ফংখি।
কেস ৭,৬২০ নৌনা ফগৎখিবগা লোইননা মহারাস্ত্রনা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা মীওই ৪,৮০৮ ফগৎখি, ৱেস্ত বেঙ্গলদা ২,১৫৩ ফগৎতুনা মতুং ইনখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৬.৪৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নুংতিগী থেংনবা কেস ৬,১৬৯ ওইদুনা কেরেলানা খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখি। অনৌবা কেস মথং শিৎনবা ৩,৯১৩ অমসুং ১,৬২৮কা লোইননা মহারাস্ত্র অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মতুং ইনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৩১২ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌবা শীখিবগী ৭৯.৮১%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা শীখিবা খ্বাইদগী য়ামখি (৯৩)। নুংতিগী শীবা মথং শিৎনা ৩৪ অমসুং ২২ থেংনবগা লোইননা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং কেরেলানা মতুং ইনখি।
ভারতকী নুংতিগী শীখিবশিং অসি লেপ্তনা হন্থরক্লি। হৌখিবা নুমিৎ ১২নিদা নুংতিগী শীবা ৪০০দগী তানা রেজিস্তর তৌখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload continues to decline, stands at 2.83 lakh today
Less than 30K daily cases continuously since past 11 days
Daily Fatalities less than 400 for the past 12 days
24 DEC 2020 11:03AM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s total active cases continues. The active caseload of the country stands at 2,83,849 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.80%.
A net decline of 5,391 cases from the total active caseload was registered in the last 24 hours.
Daily recoveries have outnumbered the daily new cases since nearly a month (27 days). In the last 24 hours, only 24,712 persons were found to be COVID positive in the country. During the same period, 29,791 new recoveries were registered ensuring drop in the Active Caseload.
India has recorded less than 30,000 daily new cases continuously since the last 11 days.
Total Recoveries are nearing 97 lakhs (96,93,173). The Recovery Rate has also increased to 95.75%.
79.56% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 7,620 newly recovered cases. 4,808 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 2,153 inWest Bengal.
76.48% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,169. It is followed by Maharashtra and West Bengal with 3,913 and 1,628 new cases, respectively.
312case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.81% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (93).West Bengal and Kerala follow with 34 and 22 daily deaths, respectively.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Less than 400 daily deaths have been registered for the last 12 days.