Ministry of Civil Aviation
India suspends all flights to and from United Kingdom
Decision taken due to spread of new strain of coronavirus
Flights suspended from 22nd december to 31st december 2020
Mandatory RT-PCR test for passengers in transit flights
21 DEC 2020 6:22PM by PIB Delhi
Shri Hardeep Singh Puri, MoS, I/C, Civil Aviation has informed that all flights originating from U.K into India will be suspended temporarily from 22nd December to 31st December 2020. He stated that Government of India has decided to take all necessary precautions as a result of the situation arising out of the spread of a new strain of coronavirus in some countries.
Considering the emerging Covid-19 situation in UK, Government of India has decided that all flights to and from UKwill be suspended till 31st December 2020 (23.59 hours). This suspension will start w.e.f. 23.59 hours, 22nd December 2020. However, this restriction shall not apply to international all-cargo operations and flights specifically approved by DGCA.
Airlines operating flights to India from other countries shall not board any passenger travelling from UK to India and shall ensure that no passenger coming from UK is boarded in a flight for any destination in India either directly or indirectly.
As a measure of precaution, passengers arriving from UK in all transit flights (flights that have taken off or flights which are reaching India before 22nd December 2020 at 23.59 hrs) should be subject to mandatory RT-PCR test at the arrival port in India. The passengers found Covid-19 positive on arrival shall be quarantined as per guidelines issued by Ministry of Health and Family Welfare and would bear the medical costs incurred.

অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
ব্ৰিটেনগামী আৰু তাৰ পৰা উভতি অহা সকলো বিমান সেৱা বাতিল ভাৰতৰ
ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ এক নতুন প্ৰজাতিৰ সংক্ৰমণৰ পৰিপ্ৰেক্ষিততে এই সিদ্ধান্ত
২০২০ চনৰ ২২ ডিচেম্বৰৰ পৰা ৩১ ডিচেম্বৰলৈ বাতিল সকলো বিমান সেৱা
ট্ৰানজিট বিমানৰ সকলো যাত্ৰীৰ বাবে আৰটি-পিচিআৰ টেষ্ট বাধ্যতামূলক
21 DEC 2020 6:22PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় অসামৰিক বিমান পৰিবহণ বিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰীয়ে জনাইছে যে কাইলৈ (২২ ডিচেম্বৰ)ৰ পৰা ভাৰতলৈ অহা ব্ৰিটেইনৰ সকলো বিমান সেৱা সাময়িকভাৱে বন্ধ কৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হৈছে। এই সেৱা আগন্তুক ৩১ ডিচেম্বৰ পৰ্যন্ত বাতিল থাকিব। তেওঁ লগতে জনায়, একাধিক দেশত ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ নতুন ষ্ট্ৰেইন (প্ৰজাতি) বিয়পি পৰাৰ ফলত উদ্ভৱ হোৱা পৰিস্থিতিৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ভাৰত চৰকাৰে প্ৰয়োজনীয় সকলোধৰণৰ সতৰ্কতামূলক ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে।
ব্ৰিটেইনত উদ্ভৱ হোৱা ক’ভিড-১৯ পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ভাৰত চৰকাৰে আগন্তুক ৩১ ডিচেম্বৰ পৰ্যন্ত ব্ৰিটেইনগামী আৰু তাৰ পৰা উভতি অহা সকলো বিমান সেৱা সাময়িকভাৱে বন্ধ ৰখাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে। আজি মাজৰাতিৰ পৰাই এই সিদ্ধান্ত কাৰ্যকৰী হৈছে। অৱশ্যে, ডিজিচিএৰ তৰফৰ পৰা যিবোৰ আন্তৰ্জাতিক পণ্য পৰিবাহী বিমান বা বিশেষ বিমান সেৱাৰ অনুমতি আছে, সেই ক্ষেত্ৰত মন্ত্ৰালয়ৰ এই সিদ্ধান্ত কাৰ্যকৰী নহ’ব।
যিবোৰ বিমান সংস্থাই বিভিন্ন দেশৰ পৰা ভাৰতলৈ বিমান সেৱা দি থাকে সেই বিমানবোৰত ব্ৰিটেইনৰ পৰা ভ্ৰমণ কৰি থকা কোনো যাত্ৰীকে ভাৰতত প্ৰৱেশৰ অনুমতি দিয়া নহ’ব। আনকি, সমগ্ৰ ব্ৰিটেইনৰ পৰা বা আন কোনো দেশৰ পৰা আগতে ব্ৰিটেইনৰ নাগৰিকসকলৰ ভাৰতত প্ৰৱেশৰ অনুমতি নাই।
আগন্তুক সতৰ্কতামূলক ব্যৱস্থা হিচাপে ব্ৰিটেইনৰ পৰা যিসকল যাত্ৰীয়ে ২২ ডিচেম্বৰৰ পূৰ্বে ভাৰতত আহি উপস্থিত হ’ব, তেওঁলোকে বিমানবন্দৰত উপস্থিত হোৱা মাত্ৰকে বাধ্যতামূলকভাৱে আৰটি-পিচিআৰ পদ্ধতিত নমুনা পৰীক্ষা কৰাব লাগিব। নমুনা পৰীক্ষাত যিবোৰ যাত্ৰীৰ ক’ভিড-১৯ উপস্থিতিৰ প্ৰমাণ পোৱা যাব, তেওঁলোকক স্বাস্থ্যমন্ত্ৰালয়ৰ নীতি-নিৰ্দেশিকা অনুযায়ী কোৱাৰেন্টাইনত থাকিব লাগিব আৰু চিকিৎসাৰ বাবেও যাৱতীয় খৰচ বহন কৰিব লাগিব।