Prime Minister's Office
Telephone Conversation between Prime Minister and H.E. Emmanuel Macron, President of the France
07 DEC 2020 10:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Emmanuel Macron, President of the French Republic.
The Prime Minister conveyed to President Macron his condolences for the terror attacks in France, and reiterated India's full support to France in the fight against terrorism, extremism and radicalism.
The leaders also discussed other bilateral, regional and global issues of mutual interest, including improving the affordability and accessibility of COVID-19 vaccines, post-covid economic recovery, cooperation in the Indo-Pacific region, maritime security, defence cooperation, digital economy and cyber security, strengthening multilateralism, and climate change & biodiversity.
The two leaders expressed satisfaction at the depth and strength that the India-France Strategic Partnership has acquired in recent years and agreed to continue working closely together in the post-COVID era.
Prime Minister expressed his wish to welcome President Macron in India after the normalisation of the public-health situation.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি হিজ এক্তিলেন্সী ইমানুএল মেক্রোনগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানবা
07 DEC 2020 10:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ফ্রান্স রিপব্লিক্কী রাস্ত্রপতি হিজ এক্তিলেন্সী ইমানুএল মেক্রোনগা লোয়ননা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি মেক্রোনগী মফমদা ফ্রান্সতা চৎথখিবা তমথিরবা এতেক অদুগীদমক মহাক্কী মায়কৈদগী অৱাবা ফোংদোকখি অমদি তেরেরিজম, এক্সত্রিমিজম অমসুং রেদিকেলিজমগী মায়োক্তা লান্থেংনরিবা অসিদা ফ্রান্সকী মফমদা ভারতকী মপুংফাবা সপোর্ত অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
লুচিংবা অনিনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী এফোর্দেবিলিতী অমসুং এক্সেসিবিলিতী ফগৎহনবা, পোস্ত-কোবিদ ইকোনোমিক রিকবরী, ইন্দো পেসিফিক রিজন্দা কোওপরেসন, মেরিতাইম সেক্যুরিতী, দিফেন্স কোওপরেসন, দিজিতেল ইকোনোমী অমসুং সাইবর সেক্যুরিতী, মল্তিলেতেরেলিজম মপাঙ্গল কনখৎহনবা, অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জ অমদি বাইওদাইবরসিতী য়াওনা অতোপ্পা বাইলেতরেল, রিজনেল অমসুং ম্যুচেল ইন্তরেস্তকী গ্লোবেল ইসুশিংসু খন্ন-নৈনখি।
লুচিংবা অনিনা হৌখিবা চহিশিংদা লৈখিবা ইন্দিয়া-ফ্রান্স স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অদু হেন্না চেৎশিনখিবা অমদি মপাঙ্গল কনখৎহনখিবদা অপেনবা ফোংদোকখি অমদি পোস্ত-কোবিদ ইরাদা মখা তানা পুন্না থবক তৌমিন্নবসু য়ানবা পুরকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা পব্লিক-হেল্থকী ফিভম অসি হান্নগী ফিভমদা হঞ্জিল্লক্লবা মতুংদা রাস্ত্রপতি মেক্রোনবু ভারত্তা তরাম্না ওক্নবা মহাক্কী অপাম্বা অদু ফোংদোকখি।