যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
১২ ডিচেম্বৰৰ পৰা অনুষ্ঠিতব্য ‘মল্লযুঁজ বিশ্বকাপ প্ৰতিযোগিতা’ত ৰবি কুমাৰ, দীপক পুনীয়াকে ধৰি ২৪গৰাকী প্ৰতিযোগীয়ে ভাৰতক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিব, মাৰ্চ মাহত প্ৰদুৰ্ভাৱ ঘটা ক’ৰোনাভাইৰাছৰ সংক্ৰমণৰ পিচত আয়োজিত এইখন হ’ব প্ৰথমখন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিযোগিতা
03 DEC 2020 4:33PM by PIB Guwahati
অহা ১২ ডিচেম্বৰৰ পৰা ১৮ ডিচেম্বৰলৈ অনুষ্ঠিতব্য ‘মল্লযুঁজ বিশ্ব কাপ প্ৰতিযোগিতা’ত অংশগ্ৰহণৰ বাবে ভাৰতৰ পৰা ৪২গৰাকী সদস্য(২৪গৰাকী মল্লযুঁজাৰু, ৯গৰাকী প্ৰশিক্ষক, ৩গৰাকী শুশ্ৰুষা কৰ্মী আৰু ৩গৰাকী ৰেফাৰী)ৰে গঠিত এটা দলে ছাৰ্বিয়াৰ বেলগ্ৰেডলৈ যাত্ৰা কৰিব। ক’ৰোনাভাইৰাছ মহামাৰীয়ে সৃষ্টি কৰা পৰিস্থিতিত মাৰ্চ মাহৰ পৰা ৰাষ্ট্ৰ জুৰি বলবত্ কৰা ‘লকডাউন’ৰ পিচত ভাৰতীয় মল্লযুঁজাৰুয়ে অংশগ্ৰহণ কৰা এয়া হ’ব প্ৰথমখন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিযোগিতা।
প্ৰতিযোগিতাখনত অংশগ্ৰহণৰ বাবে চৰকাৰে ৯০ লাখ টকাৰো অধিক পুঁজিৰ অনুমোদন জনাইছে। এই পুঁজি বিমানৰ ভাড়া, বিশ্ব মল্লযুঁজৰ অনুজ্ঞা পত্ৰৰ মাচুল, ভিছা মাচুলৰ লগতে প্ৰতিযোগী, প্ৰশিক্ষক আৰু ৰেফাৰীসকলৰ হাত খৰছৰ বাবদ ব্যয় কৰা হ’ব।
প্ৰতিযোগিতাখনত অংশগ্ৰহণ কৰিব লগা প্ৰতিযোগীসকল হ’ল-
পুৰুষৰ ফ্ৰী ষ্টাইল : ৰবি কুমাৰ(৫৭ কিলো), ৰাহুল আওৰে(৬১ কিলো), নৱীন(৭০ কিলো), গৌৰৱ বালিয়ান(৭৯ কিলো), দীপক পুনীয়া(৮৬ কিলো), সত্যব্ৰত কাডিয়ান(দ৭ কিলো), সুমিত(১২৫ কিলো)
পুৰুষৰ গ্ৰেকো-ৰোমান : অৰ্জন হালাকুৰ্কী(৫৫ কিলো), জ্ঞানেন্দৰ(৬০ কিলো), শচীন ৰাণা(৬৩ কিলো), আশু(৬৭ কিলো), আদিত্য কুণ্ডু(৭২ কিলো), সাজন(৭৭ কিলো), সুনীল কুমাৰ(৮৭ কিলো), হৰদীপ(৯৭ কিলো), নবীন(১৩০ কিলো)
মহিলা : নিৰ্মলা দেৱী(৫০ কিলো), পিংকী(৫৫ কিলো), অংশু(৫৭ কিলো), সৰিতা(৫৯ কিলো), সোণম(৬২ কিলো), সাক্ষী মালিক(৬৫ কিলো), গুৰচৰণ প্ৰীত কৌৰ(৭২ কিলো), কীৰণ(৭৬ কিলো)
ভাৰতে বজৰং পুনীয়া(পুৰুষৰ ফ্ৰী ষ্টাইল ৬৫কিলো), বিনেশ ফোগট(মহিলাৰ ৫৩ কিলো), ৰবি কুমাৰ আৰু দীপক পুনীয়াৰ জৰিয়তে মুঠ চাৰিটা অলিম্পিক সুযোগ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। তেওঁলোকে ২০২১ৰ মাৰ্চ আৰু ২০২১ৰ ২৯ এপ্ৰিলৰ পৰা অনুষ্ঠিতব্য দুই প্ৰতিযোগিতা ক্ৰমে ‘এছীয়ান কোৱালিফিকেশ্যন টুৰ্ণামেণ্ট’ আৰু ‘বিশ্ব কোৱিলিফিকেশ্যন টুৰ্ণামেণ্ট’ৰ কোটা আহৰণৰ সুযোগ লাভ কৰিব।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Ravi Kumar, Deepak Punia among 24 wrestlers to represent India in Wrestling World Cup from December 12, in first international competition since coronavirus outbreak in March
03 DEC 2020 4:33PM by PIB Delhi
A contingent of 42 members (24 wrestlers, 9 coaches, 3 support staff and 3 referees) will be travelling to Belgrade, Serbia to represent India at the Senior Individual World Cup to be held from December 12 to December 18, 2020. It will be the first international competition that Indian wrestlers will be participating in, after the nationwide lockdown was imposed in March due to the coronavirus pandemic.
The participation in the tournament has been sanctioned by the government at an overall cost of more than Rs. 90 lakhs and will include Air Tickets, Boarding and Lodging, United World Wrestling licence fees, visa fees and out of pocket allowances for players, coaches and referees.
The following wrestlers will participate in the tournament:
Men’s freestyle: Ravi Kumar (57 kg), Rahul Aware (61 kg), Naveen (70 kg), Gourav Baliyan (79 kg), Deepak Punia (86 kg), Satyavart Kadian (97 kg), Sumit (125 kg)
Men’s Greco-Roman: Arjun Halakurki (55 kg), Gyanender (60 kg), Sachin Rana (63 kg), Ashu (67 kg), Aditya Kundu (72 kg), Sajan (77 kg), Sunil Kumar (87 kg), Hardeep (97 kg), Naveen (130 kg)
Women’s: Nirmala Devi (50 kg), Pinki (55 kg), Anshu (57 kg), Sarita (59 kg), Sonam (62 kg), Sakshi Malik (65 kg), Gursharan Preet Kaur (72 kg), Kiran (76 kg)
India have attained a total of four Olympic quotas in wrestling through Bajrang Punia (men’s freestyle 65 kg), Vinesh Phogat (women’s 53 kg), Ravi Kumar and Deepak Punia. They will have two more opportunities to attain the remain quotas at the Asian Qualification Tournament scheduled in March 2021 and the World Qualification Tournament scheduled from April 29 to May 2, 2021.