Ministry of Coal
Government coming up with many structural reforms in mining sector to realise its true potential: Shri Pralhad Joshi
02 DEC 2020 5:20PM by PIB Delhi
Union Minister for Coal and Mines Shri Pralhad Joshi said that the Government is coming up with many structural reforms in the mining sector to realise its true potential. Shri Joshi was addressing the 15th edition of Global Mining Summit and International Mining & Machinery Exhibition today.
“The proposed structural changes in the mining sector aim to increase participation of the private sector in mineral exploration, redefine the norms of exploration for auction of mineral blocks to ensure a seamless transition from exploration to production. They will also redefine the standard of exploration required for auctioning of blocks for prospecting license-cum mining lease and open acreage licensing policy for allocation of mining rights which will give a major boost to the production of minerals in the country”, Shri Joshi said.
Highlighting the proactive reform approach of the Government, Shri Joshi said that March, 2020 was a significant period during which leases of large number of working mines expired and they had to be auctioned immediately. The Government took a proactive and biggest industry-friendly step of transferring all statutory clearances to the new lessees by promulgating an ordinance. This was a major step to ensure seamless production of raw materials.
Shri Joshi said that the results of this particular reform have been encouraging and with this ordinance in place, recently Odisha has completed the successful auction of large number of iron ore mines. However, some of the successful bidders are trying to evade the process of auctions by delaying the production. He added that such cases will be dealt seriously and in coordination with the state government, the Ministry is contemplating to bring stringent provisions in the act so that non serious players are terminated and barred from future auctions.
The Government is fully committed to ensure that the auction of mineral resources of the country is a complete success and it generates revenue and employment for the state governments.
Shri Joshi said that the mining industry is a core to India’s growth ambition of USD 5 trillion. India is endowed with vast natural resources and the industry has contributed in many ways to the country’s economy like direct contribution to the GDP, indirect contribution through development of downstream industries and employment.
He said that in view of mining sector’s interlinkages with industrial development, the government has also shifted its priorities in terms of availability of raw material, managing the country’s economy and natural resources. It is government’s priority to ensure that the regulatory environment is conducive to ease of doing business with simpler, transparent and time-bound procedures for doing business.
Elaborating upon the recent mining and coal sector reforms undertaken by the government, Shri Joshi said that apart from generating jobs, reducing dependence on fuel import and stimulating the economic growth, the opening of the coal sector to private players will garner hefty capital investment in the country over next 5-7 years.
FDI caps in the mining and exploration of metal and non-metal ores have been increased to 100% under the automatic route. The Geological Survey of India has almost doubled its exploration activity by implementing about 400 mineral exploration projects on various mineral commodities.

কোইলা মন্ত্রালয়
সরকারনা মাইনিং সেক্তরগী অশেংবা পোতেন্সিএল অদু ফংননবা স্ত্রকচরেল রিফোর্ম কয়া পুরক্লগনিঃ শ্রী প্রহলাদ জোশী
02 DEC 2020 5:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কোয়লা অমসুং মাইনিংগী মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ জোশীনা হায়খ্রে মদুদি সরকারনা মাইনিং সেক্তরগী অশেংবা পোতেন্সিএল অদু ফংননবা স্ত্রকচরেল রিফোর্মশিং পুরক্কদৌরি। শ্রী জোশীনা ঙসি গ্লোবেলমাইনিং সমিৎ এন্দ ইন্তর্নেস্নেল মাইনিং এন্দ মেচিনরী এগজিবিসনগী ১৫শুবা এদিসন্দা ৱা ঙাংখি।
শ্রী জোশীনা হায়খি, “মাইনিং সেক্তরদা পুখৎলক্লিবা স্ত্রকচরেল রিফোর্মশিংগী পান্দম অসি থিবদগী হৌরগা পোৎথোক পুথোকপা ফাওবদা কান্নরবা অহোংবা পুরক্নবগীদমক্তা মাইনিং থিবদা প্রাইবেৎ সেক্তর শরুক য়াহনবা হেনগৎহন্নবা অমসুং মাইনিং ব্লোকশিংগী ওক্সনগীদমক্তা থিবগী নোর্মশিংবু অমুকহন্না ৱাহন্থোক পীবনি।”
প্রোএক্তিব রিফোর্মশিং অসিগা মরী লৈনবা সরকারগী মিৎয়েং অদু ফোংদোক্লদুনা, শ্রী জোশীনা হায়কি মদুদি মার্চ, ২০২০ অসি য়াম্না মরু ওইবা মতমনি, মসিদা মশিং য়াম্না মথৌ তৌরিবা মাইনশিংগী মতম লোইখি অমসুং মখোয় খুদক্তা ওক্সন তৌবা তাখি। সরকারনা অচেৎপা অমদি ইন্দস্ত্রীদা য়ুম্ফম ওইবা খ্বাইদগী চাউবা খোংথাং লৌখৎলদুনা ওর্দিনান্স অমা চৎনহন্দুনা স্তেতুতরী ক্লিয়রেন্স পুম্নমকপু অনৌবা লীজ অমদা হোংদোকখি। রো মেতরিএলশিংগী ঙমখৈ লৈতবা পোৎথোক হেনগৎহন্নবগী মায়কৈদা মসি অচৌবা খোংথাং অমনি।
শ্রী জোশীনা হায়খি মদুদি মসিগী অখন্নবা রিফোর্ম অসিগী পল পুক্নীং থৌগৎনীংঙাই ওইরি অমসুং ওর্দিনান্স অসি চৎনবদগী, ওরিশানা হন্দক্তা মশিং য়াম্না আইরন ওর মাইনশিং মায় পাক্না ওক্সন তৌখ্রে। অদুমওইনমক, মায় পাক্লবা বিদ্দর খরা পোৎথোক্তা থেংথহন্দুনা ওক্সনগী থৌওংদগী কন্ননবা হোৎনরি। মহাক্না হায়খি অসিগুম্বা কেসশিং লুম্না লৌগনি অমসুং মন্ত্রালয়না রাজ্য সরকারগা লোইননা চুংশিন্নদুনা এক্ততা অচেৎপা প্রোবিজন পুরক্নবগী মতাংদা খন্নরি, মসিনা লুম্না লৌদবা বিদ্দরশিং লৌথোকপা ঙমহনগনি অমসুং মখোয়বু তুংলমচৎকী ওক্সন্দা শরুক য়াবদগী থিংবা ঙমগনি।
সরকারনা লৈবাক অসিগী মিনরেলগী ওক্সনশিং মপুং ফানা মায় পাক্নবা অমসুং রাজ্য সরকারশিংগীদমক রেভিন্যু অমসুং থবক পীবা ঙম্ননবা হোৎনরি।
শ্রী জোশীনা হায়খি মদুদি মাইনিং ইন্দস্ত্রী অসি ভারতকী য়ু.এস.দি. ত্রিলিয়ন ৫গী শাহৌগী পান্দমগী মরুওইবা মফম্নি। ভারত্তা পাক-চাউরবা নেচরেল রিসোর্সশিংনা পীক থন্না লৈরি অমসুং ইন্দস্ত্রী অসিনা লৈবাক্কী শেন্মিৎলোন্দা মখল কয়াগী থৌদাং য়ারি, মসিদগী জি.দি.পি.দা হকথেংননা থৌদাং য়াবা, দাউনস্ত্রিম ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং ইম্প্লোইমেন্তকী শাহৌগী থোংদা নাকোইননা থৌদাং য়ারি।
মহাক্না হায়খি মদুদি ইন্দস্ত্রীগী চাউখৎ-থৌরাংগা লোইননা মাইনিং সেক্তরগী ইন্তর্লিঙ্কেজশিংদা মিৎয়েং থম্লদুনা, সরকারনা রো মেতরিএল ফংবা, লৈবাক্কী শেন্মিৎলোন অমসুং নেচরেল রিসোর্সশিংগী শিল্লাংবগী মতাংদা মসিগী মরুওইবা অদুসু হোংদোক্লে। ললোন ইতিক তৌবদা লাইহনবা, নুং-পান উহনবা অমসুং অকক্নবা মতমগী থৌওংশিংগা লোইননা খুদোংচাবা রেগুলেতরী ইনভাইরনমেন্ত ফংহনবা অসি সরকারগী মরুওইবা ওইরে।
সরকারনা মাইনিং অমসুং কোয়লাগী লমদা হন্দক্তা তৌখিবা রিফোর্মশিংগী মতাংদা শন্দোক্না তাক্লদুনা শ্রী জোশীনা হায়কি মদুদি থবক পীনবা, ফুএল ইম্পোর্ত্তা মীপান তাংবা হন্থহন্নবা অমসুং শেন্মিৎলোন চাউখৎ-থৌরাংদা ইনোৎ হাপ্পদা নত্তনা কোয়লা সেক্তরদা প্রাইবেৎ সেক্তরশিংগীদমক হাংদোকপা অসিনা লৈবাক অসিদা মথংগী চহি ৫-৭তা য়াম্না চাউবা কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ওইরগনি।
মেতাল অমসুং নন-মেতাল ওরশিংগী মাইনিং অমসুং এক্সপ্লোরেসন্দা এফ.দি.আই. ১০০% ফাওবা ওতোমেতিক রুৎতা হেনগৎহল্লে। ভারতকী জিওলোজিকেল সর্ভেনা তোঙান তোঙানবা মিনরেলগী পোৎথোকশিংগা মরী লৈনবা চাউরাক্না মিনরেল এক্সপ্লোরেসন প্রোজেক্ত ৪০০ চৎনহন্দুনা মসিগী এক্সপ্লোরেসন এক্তিবিতী অসি চাউরাক্না শরুক অনি ওইহনখ্রে।