য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেবিনেৎ সেত্রেতরীনা দীপ দিপ্রেসনগী মতাংদা পাংথোকপা এন.সি.এম.সি.গী মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
01 DEC 2020 3:42PM by PIB Imphal
তমিল নাদু অমসুং কেরলাগী খা থংবা সমুদ্র মপান্দা ওইরক্লিবা দিপ দ্রিপেসনগী য়েংদুনা, কেবিনেৎ সেক্রেতরী, শ্রী রজীব গৌবানা ঙসি নেস্নেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কমিতী (এন.সি.এম.সি.)গা লোইননা মীফম পাংথোকখ্রে। ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা পাংথোকখিবা মীফম অদুদা তমিলনাদু, কেরলা, লক্ষদ্বীপকী এদভাইজর অমসুং তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংগী সেক্রেতরীশিংনা শরুক য়াখি।
আই.এম.দি.গী দি.জি.না খঙহনখি মদুদি দীপ দিপ্রেসন মনুংদা তোঙান তোঙানবা নুংশিৎকী খোংজেল অসিনা দিসেম্বর ২-৪ ফাওবা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগা লোইননা তমিলনাদু, কেরলা অমসুং লক্ষদ্বীপকী খা থংবা সমুদ্রা মপান্দা শোকহনবা য়াই। মহাক্না হায়খি মদুদি নোং কন্না চুবনা মরম ওইদুনা মহৈ-মরোং অমসুং মরুওইবা সর্বিসশিংদা অমাং-অতা থোকহনবা য়াই। মরম অসিনা দিসেম্বর ফাওবা হায়রিবা মফম অসিদা ঙা ফাবগা মরী লৈনবা থবক-থৌরমশিং মপুং ফানা থিংজিনগদবনি।
তমিলনাদু, কেরলাগী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং লক্ষদ্বীপকী এদভাইজরনা এন.সি.এম.সি.দা মখোয়না শেম-শারিবশিং অমসুং মরী লৈনবা দিস্ত্রিক্তশিংদা দিস্ত্রিক্ত মেনেজমেন্ত কমিতীশিংনা পায়খৎলিবা থৌরাংশিংগী মতাংদা পাউদমখি, ঙা ফাবশিংদা চেকশিন ৱা হায়রি অমসুং মী কন্নবা তীমশিং থারি।
এন.দি.আর.এফ.কী দি.জি.না মেম্বরশিংদা খঙহনখি মদুদি হায়রিবা মফম অসিদা মথৌ তাবা তীমশিং লৈখ্রে অমসুং লেমহৌরিবা তীমশিং তমিলনাদু অপুনবদা স্তেন্দ-বাই ওইনা থমখ্রে।
সিবিল এবিএসন মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরীশিং, তেলিকম্যুনিকেসন, পাৱর, হোম, এন.দি.এম.এ. অমসুং ঙাক-শেল মন্ত্রালয়গী মীহুৎশিংনসু এন.সি.এম.সি.দা মখোয়না শেম-শারিবশিংগী মতাংদা পাউদমখি।
কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা রাজ্য সরকারশিং অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিংদা অমাং-অতা অদুক্কী মতিক হন্থহন্নবা অমসুং মথৌ তাবা সর্বিসশিং মাংজৌননা থমজিলহৌনবগী শেম-শানবা তঙাইফদবা থবকশিং পায়খৎনবা খঙহনখি।

Ministry of Home Affairs
Cabinet Secretary chairs NCMC meeting on Deep Depression
01 DEC 2020 3:42PM by PIB Delhi
In view of the deep depression emerging along the Southern coast of Tamil Nadu and Kerala, the Cabinet Secretary, Shri Rajiv Gauba chaired the National Crisis Management Committee (NCMC) meeting here today through video conferencing with the Chief Secretaries of Tamil Nadu, Kerala, Advisor Lakshadweep and Secretaries of different ministries.
DG, IMD informed that winds of different speed during the deep depression are likely to affect the Southern coast of Tamil Nadu, Kerala and Lakshadweep with heavy to very heavy rainfall between 2-4th December. He mentioned that as of now, it is likely to cause damage to crops and some essential services. There should be complete suspension of fishing activities up to 4th December, he added.
The Chief Secretaries of Tamil Nadu, Kerala and Advisor, Lakshadweep briefed the NCMC about their preparedness and arrangements by District Disaster Management Committees in the concerned districts, warning to fishermen and deployment of rescue teams.
DG, NDRF informed the members that the necessary teams have been positioned in these areas and the remaining teams have been kept on stand-by across Tamil Nadu.
The Secretaries from the Ministries of Civil Aviation, Telecommunication, Power, Home, NDMA and the representative of Ministry of Defence also briefed the NCMC about their preparedness.
The Cabinet Secretary asked the State Governments and Central Ministries to ensure that all necessary actions are taken to ensure that damage is minimum and necessary preparations are made to restore essential services at the earliest.