Ministry of Finance
Finance Minister delivers keynote address at the inauguration of the Sri Lanka Economic Summit 2020
01 DEC 2020 5:25PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman delivered a Keynote Address at the inauguration of the 20th Edition of Sri Lanka Economic Summit (SLES) 2020 in virtual format, today. SLES annually organized by the Ceylon Chamber of Commerce (CCC) is the premier forum in Sri Lanka for discussion on economic and business issues. The theme for this year’s event is “Roadmap for Take-off: Driving a People –Centric Economic Revival”. President of Sri Lanka H.E. Mr. Gotabaya Rajapaksa was the Chief Guest at the Inaugural Session.
The Finance Minister highlighted the measures taken by India to address the challenges related to pandemic. Talking on the economic take-off for Sri Lanka leveraging on the key policy levers, the Finance Minister in her keynote address said that India’s ‘Aatmanirbhar Bharat Abhiyan’ and the vision of ‘Self Reliant Sri Lanka’, are synergistic and complementary and could be used to further consolidate the economic rejuvenation efforts by both countries. She also highlighted that cooperation between India and Sri Lanka would be beneficial for a sustained growth that is so essential for people centric development by both countries.
The Finance Minister highlighted that India has been a strong partner in development cooperation relations with Sri Lanka and expressed readiness to continue meaningful economic cooperation for mutual benefits. She also highlighted the importance of regulatory consistency and policy certainty for industry and private sector.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
শ্রী লঙ্কা ইকোনোমিক সম্মিৎ ২০২০ হৌদোকপদা ফাইনান্স মিনিস্তরনা মরুওইবা ৱারোল ফোঙদোকখ্রে
01 DEC 2020 5:25PM by PIB Imphal
ঙসি ভর্চুএল ওইনা ২০সুবা শ্রী লঙ্কা ইকোনোমিক সম্মিৎ(এস এল ই এস)হৌদোকপদা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না মরুওইবা ৱারোল ফোঙদোকখ্রে। শ্রী লঙ্কা ইকোনোমিক সম্মিৎ অসি শেন্মিৎলোন অমসুং ললোন-ইতিক্কী ৱাফমশিং খন্ননবা শ্রী লঙ্কাগী মাংজিল থারিবা ফোরম সিলোন চেম্বর ওফ কমর্স(সি সি সি)না চহিগী ওইনা শীনবা থৌরমনি। চহি অসিগী থৌরমগী পান্দমদি “ রোদমেপ ফোর তেক-ওফ: দ্রাইভিং এ পিপল-সেন্ত্রিক ইকোনোমিক রিভাইবেল” হায়বনি। হৌদোকপা থৌরমদা শ্রী লঙ্কাগী প্রসিদেন্ত গোতাবায়া রাজপাকসানা চীফ গেস্ত ওইনা শরুক য়াখি।
লাইচৎনা থোকহনবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ফাইনান্স মিনিস্তরনা পাউদমখি। ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি ভারতকী ‘অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান’ অমসুং ‘মশাগী ওক্নবা পুথোকপা শ্রী লঙ্কা’গী পান্দম অসি মতেং পাংনবা অমসুং অমনা অমবু শৌগৎনবনি অমসুং মসিনা লৈবাক অনিমক্কী শেন-থুমগী থবকশিং অমুক হন্না হিঙ্গৎহনবদা মতেং পাংনবদা মখা তানা শীজিন্নগনি। ভারত অমসুং শ্রী লঙ্কাগী মরক্তা মতেং পাংনবা অসিনা তুংকোইনা চাউখৎপদা মতেং পাংগনি অমসুং মসি লৈবাক অনিমক্কী মীয়াম চাউখৎহন্নবা তঙাইফদবনি।
ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি শ্রী লঙ্কাগা চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পাংনবদা ভারতনা অচেৎপা মরুপ অমা ওইদুনা লাক্লি অমসুং নাকল অনিমক কান্নবশিং ফংনবা মখা তানা ৱাহন্থোক লৈবা শেন-থুমগী মতেং পীন্নবা থৌরাং তৌদুনা লৈরি। ইন্দস্ত্রি অমসুং প্রাইবেত সেক্তরগীদমক চৎন-কাংলোন অমসুং থৌশিল ফজনা শেম্বগী মরুওইবা অদু মহাক্না ফোঙদোকখি।