স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
সক্ৰিয় কেছল’ড (৪.৭৪%)ৰ নিৰন্তৰ অৱনমন অব্যাহত
যোৱা ১ মাহে কৰ্ণাটক, মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, তামিল নাডু, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশত সক্ৰিয় ঘটনা সৰ্বাধিক হ্ৰাস
ভাৰতত মুঠ টেষ্টে অতিক্ৰম কৰিলে ১৪ কোটিৰ লেণ্ডমাৰ্ক
30 NOV 2020 12:02PM by PIB Guwahati
ভাৰতত যোৱা ২৪ ঘন্টাত মাত্ৰ ৩৮,৭৭২ জন লোকৰ দেহত ক’ভিডৰ সংক্ৰমণ ধৰা পৰিছে। কে সময়তে, ভাৰতত ৪৫,৩৩৩ নতুন আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যাই সক্ৰিয় কেছল’ডৰপৰা ৬,৫৬১ টা ঘটনা হ্ৰাস নিশ্চিত কৰিছে।
ভাৰতৰ সক্ৰিয় কেছল’ডৰ সংকোচনে ভাৰতৰ বৰ্তমান সক্ৰিয় কেছল’ড ৪,৪৬,৯৫২ কৰিছে যাৰ হাৰ হৈছে ভাৰতৰ মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ মাত্ৰ ৪.৭৪%।
নতুন ঘটনাতকৈ নতুন আৰোগ্য লাভৰ পাৰ্থক্যও বাঢ়ি গৈ আছে। আজি আৰোগ্য লাভৰ হাৰ হয় ৯৩.৮১%। মুঠ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ সংখ্যা হৈছে ৮৮,৪৭,৬০০। আৰোগ্য লাভৰ ঘটনা আৰু সক্ৰিয় ঘটনাৰ মাজৰ ব্যৱধান ক্ষীপ্ৰতাৰে বৃদ্ধি পাইছে, বৰ্তমান ইয়াৰ পৰিমাণ হৈছে ৮৪,০০,৬৪৮ অৰ্থাৎ সক্ৰিয় ঘটনাৰ ১৯.৮ গুণ।
যোৱা এমাহে কৰ্ণাটক, মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, তামিল নাডু, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশত সক্ৰিয় ঘটনা সৰ্বাধিক হ্ৰাস পাই আহিছে।
আনহাতে, মধ্য প্ৰদেশ, হিমাচল প্ৰদেশ, দিল্লী, হাৰিয়ানা আৰু ৰাজস্থানত সক্ৰিয় কেছল’ড বৃদ্ধি পাইছে।
আজি মুঠ টেষ্ট ১৪ কোটিৰ সীমা অতিক্ৰমৰে ভাৰতে ক’ভিডৰ বিৰুদ্ধে যুঁজখনত লেণ্ডমাৰ্ক মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম কৰিছে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৮,৭৬,১৭৩ টা টেষ্ট সম্পন্ন কৰা হয়। ভাৰতে ইয়াৰ দৈনিক টেষ্টিং ক্ষমতা ১৫ লাখলৈ বৃদ্ধি কৰিছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত নতুন ঘটনাসমূহৰ ৭৮.৩১% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত কেৰালাত এনে ঘটনাৰ সংখ্যা হৈছে ৫,৬৪৩ টা। ইয়াৰ পাছতেই মহাৰাষ্ট্ৰৰ নতুন ঘটনাৰ সংখ্যা হৈছে ৫,৫৪৪ টা। কালি দিল্লীত নতুন ঘটনাৰ সংখ্যা হয় ৪,৯০৬ টা।
নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ ৭৬.৯৪% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ক’ভিডৰপৰা ৬,৩২৫ জন লোকৰ আৰোগ্য লাভেৰে, দিল্লীত আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ সংখ্যা সৰ্বাধিক। কেৰালাত দৈনিক আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা হৈছে ৫,৮৬১। মহাৰাষ্ট্ৰত নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ সংখ্যা হৈছে ৪,৩৬২ টা।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত সংঘটিত ৪৪৩ টা মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ৭৮.৫৬% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ। ৰাষ্ট্ৰীয় মৃত্যুৰ ঘটনাৰ হাৰ ১.৪৫% লৈ অৱনমিত হৈছে। বৈশ্বিকভাৱে প্ৰতি নিযুত জনসংখ্যাত সৰ্বনিম্ন মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ ভিতৰত ভাৰত হৈছে অন্যতম।
নতুন মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ১৯.১৮% মহাৰাষ্ট্ৰত সংঘটিত হৈছে। য়াত মৃত্যুৰ ঘটনা ৮৫ টা। দিল্লীত ৬৮ টা মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হোৱাৰ সমান্তৰালভাৱে পশ্চিম বংগত নতুন মৃত্যুৰ ঘটনা হৈছে ৫৪ টা।

Ministry of Health and Family Welfare
Sustained shedding of Active Caseload (4.74%) continues
Karnataka, Maharashtra, Kerala, Tamil Nadu, Andhra Pradesh have reported Maximum Decline in Active Cases in past 1 month
Total tests in India cross landmark of 14 Cr
30 NOV 2020 12:02PM by PIB Delhi
In the last 24 hours, only 38,772 persons were found to be infected with COVID in India. In the same period, India also registered 45,333 new recoveries ensuring a net reduction of 7,004 cases from Active Caseload.
The contraction of India’s Active Caseload has ensured that India’s present active caseload of 4,46,952 consists of just 4.74% of India’s Total Positive Cases.
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 93.81% today. The total recovered cases stand at 88,47,600. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, presently stands at 84,00,648 i.e 19.8 times the active cases.
Karnataka, Maharashtra, Kerala, Tamil Nadu, Andhra Pradesh have reported highest decline in Active Cases in the past one month.
Madhya Pradesh, Himachal Pradesh, Delhi, Haryana and Rajasthan are reporting a rise in the active caseload, on the other hand.
India has crossed a landmark milestone in its fight against COVID, with the total tests having crossed the 14 cr mark today. 8,76,173 tests have been conducted in the last 24 hours. India has ramped up its per day testing capacity to 15 lakh.
Ten States/UTs have contributed 78.31% of the new cases reported in the last 24 hours.
Kerala reported 5,643 cases in the last 24 hours followed closely by Maharashtra which recorded 5,544 new cases. Delhi reported another 4,906 new cases yesterday.
76.94% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 6,325 persons recovering from COVID, Delhi saw the greatest number of recoveries. Kerala registered another 5,861 daily recoveries while Maharashtra reported 4,362 new recoveries.
78.56% of the 443 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs. The national Case Fatality Rate has further dipped to 1.45%. India is one of the countries with the lowest deaths per million population globally (99.4 at present).
19.18% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 85 deaths. Delhi saw a fatality count of 68 while West Bengal reported 54 new deaths.