রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
রাস্ত্রপতিনা গুরু নানক্কী মপোক নুমিৎ নোংমা ৱাৎলিঙৈদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
29 NOV 2020 5:04PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রামনাথ কোবিন্দনা গুরু নানক দেবগী মপোক নুমিৎ নোংমা ৱাৎলিঙৈদা লৈবাক মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
রাস্ত্রপতিনা পাউজেল অমদা হায়, “গুরু নানক দেবজীগী মপোক কুমওনকী য়াইফরবা থৌরম অসিদা, ঐনা ভারতকী অমসুং মীরমদা লৈখ্রবা মীপুম খুদিংমক্কী মফমদা, মরুওইনা সিখ কাংলুপকী ইচিল-ইনাওশিংগী মফমদা হায়নীংঙাই লৈতনা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
গুরু নানক দেবগী পুন্সি অমসুং মহাক্না তম্বীরম্বা পুম্নমক মীওইবা খুন্নাইগী ইথিল পোক্নফম্নি। মহাক্না মীয়ামদা, অপুনবা, অমত্তা ওইবা, নুংশি-চান্নবা, মরূপ-মপাং ওইবগী লম্বী তাকপীরম্মি অমসুং শুবা কনবা, পুকচেল শেংবা অমসুং ইশানা ইশাবু ইকাইজবগা লোইননা পুন্সি মহিংগীদমক্তা ইকোনোমিক ফিলোশোফী তাকপীরম্মি।
গুরু নানক দেবনা মাগী তুং ইনবশিংদা ‘এক ওংকার’গী মন্ত্র পীনবীখি অমসুং খুন্নাই, লাইনীং অমসুং নুপা-নুপীগী খেন্নবা থমদনা মীওইবা পুম্নমক্তা মান্নবা লমচৎ চৎনবা শাফু পীখি। ‘নাম জপো, কীরৎ করো অমসুং বন্দ ছকো’গী মহাক্কী পাউজেলদা মহাক্না তম্বীরম্বা পুম্নমক্কী মহাও য়াওরে।
গুরু নানক দেবকী মকোক কুমওনগী শেংলবা তাঞ্জা অসিদা, ঐখোয় পুম্নমক্না ঐখোয়গী লমচৎ-শাজৎতা মহাক্না তম্বীরম্বশিং অদুগী মতুং ইল্লসি।”
রাস্ত্রপতিগী পাউজেল য়েংবীনবা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

President's Secretariat
President’s Greetings on The Eve of Birthday of Guru Nanak
29 NOV 2020 5:04PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, has sent his greetings to fellow citizens on the eve of birthday of Guru Nanak Dev.
In a message, the President has said, “On the auspicious occasion of Guru Nanak Dev's birth anniversary, I extend my heartiest greetings and best wishes to all the citizens living in India and abroad, especially the brothers and sisters of the Sikh community.
The life and teachings of Guru Nanak Dev are inspiration for all human-beings. He showed people the path of unity, harmony, fraternity, comity and service, and gave an economic philosophy to realize a lifestyle based on hard work, honesty and self-respect.
Guru Nanak Dev gave the basic mantra of ‘Ek Onkar’ to his followers and insisted on treating all human beings equally, without discriminating on the basis of caste, creed and gender. His message of 'Naam Japo, Kirat Karo and Vand Chhako' contains the essence of all his teachings.
On the sacred occasion of Guru Nanak Dev's birth anniversary, let us resolve to conduct ourselves in a manner so as to emulate his teachings.”
Click here to seek the President's message