Ministry of Labour & Employment
EPFO extends time limit for Pensioners upto 28th February 2021 for submission of Jeevan Pramaan Patra; 35 Lakh pensioners with EPFO to benefit
28 NOV 2020 3:26PM by PIB Delhi
In view of the ongoing COVID-19 pandemic and the vulnerability of elderly population to Corona Virus, EPFO has extended the time limit up to 28th February 2021 for submission of Life Certificate (Jeevan Pramaan Patra-JPP) in respect of the Pensioners drawing pension under EPS 1995 and whose Life certificate is due in any month till February 28, 2021. Presently a Pensioner can submit JPP anytime during the year upto 30th November, which is valid for a period of one year from the date of issue.
All such pensioners can submit Life Certificate till February 28, 2021. Multiple modes for submission of JPPs including 3.65 lakh Common Service Centres (CSCs), Branches of Pension Disbursing Banks 1.36 lakh post offices, Postal Network of 1.90 lakh Postmen and Grameen Dak Sevaks under the Department of Post can be availed by pensioners.
Pensioners can use link for locating the nearest CSCs (https://locator.csccloud.in/) and link for placing online request to Post Offices for submission of JPPs from comfort of their Home or elsewhere (http://ccc.cept.gov.in/covid/request.aspx).
Santosh Gangwar, Union Minister of Labour & Employment while lauding the efforts of EPFO said that organisation has done a commendable work in helping pensioners by way of simplifying procedures and giving Big Push to Digital india drive and has also extended time limit upto 28th February 2021, for submission of Jeevan Pramaan Patra by EPFO to benefit 35 Lakh pensioners.
Shri Gangwar also said, during this extended period, pensions will not be stopped in respect of such 35 Lakh Pensioners who could not submit JPP during November, 2020.

ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଇପିଏଫଓ ପେନସନଭୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଜୀବନ ପ୍ରମାଣ ପତ୍ର ଦାଖଲ କରିବାର ଅନ୍ତିମ ତାରିଖ 28 ଫେବୃଆରୀ 2021 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଘୁଞ୍ଚିଲା
• ଇପିଏଫଓ ଅଧୀନ 35 ଲକ୍ଷ ପେନସନଭୋଗୀ ହେବେ ଉପକୃତ
28 NOV 2020 3:26PM by PIB Bhubaneswar
ବର୍ତ୍ତମାନର କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ଏବଂ ବୟସ୍କ ଜନସଂଖ୍ୟାଙ୍କ ପ୍ରତି କରୋନା ଭୂତାଣୁର ଅଧିକ ସଂକ୍ରମଣ ଆଶଙ୍କାକୁ ଆଖି ଆଗରେ ରଖି କର୍ମଚାରୀ ଭବିଷ୍ୟନିଧି ସଂଗଠନ (ଇପିଏଫଓ) ପକ୍ଷରୁ ଜୀବନ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ଦାଖଲ କରିବାର ଅନ୍ତିମ ତାରିଖକୁ 28 ଫେବୃଆରୀ 2021 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବଢ଼ାଇ ଦିଆଯାଇଛି। ଇପିଏସ 1995 ଅନ୍ତର୍ଗତ ପେନସନ ଉଠାଉଥିବା ତଥା ଯେଉଁମାନଙ୍କର ଫେବୃଆରୀ 28, 2021 ସୁଦ୍ଧା ଜୀବନ ପ୍ରମାଣପତ୍ରର ଅବଧି ଶେଷ ହେଉଛି ସେମାନଙ୍କୁ ଏହି ସୁବିଧା ମିଳିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପେନସନଭୋଗୀମାନେ ବର୍ଷର 30 ନଭେମ୍ବର ସୁଦ୍ଧା ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ଜୀବନ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ଦାଖଲ କରିବାର ସୁବିଧା ପାଇପାରୁଛନ୍ତି, ଯାହାକି ଜାରି କରାଯିବାର ଏକ ବର୍ଷ ଅବଧି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୈଧ ରହିବ ।
ଏପରି ସମସ୍ତ ପେନସନଭୋଗୀମାନେ ଫେବୃଆରୀ 28, 2021 ସୁଦ୍ଧା ସେମାନଙ୍କ ଜୀବନ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ଦାଖଲ କରିପାରିବେ। ଜୀବନ ପ୍ରମାଣ ପତ୍ର ଦାଖଲ ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ମାଧ୍ୟମ ରହିଛି । 3.65 ଲକ୍ଷ ଜନ ସେବା କେନ୍ଦ୍ର (ସିଏସସିଏସ), ପେନସନ ବିତରଣ କରୁଥିବା ବ୍ୟାଙ୍କ ଶାଖା, ଡାକ ବିଭାଗ ଅଧୀନରେ ଆସୁଥିବା 1.36 ଲକ୍ଷ ଡାକ ଘର, 1.90 ଲକ୍ଷ ପୋଷ୍ଟ ମ୍ୟାନ ଏବଂ ଗ୍ରାମୀଣ ଡାକ ସେବକଙ୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହା ଦାଖଲ କରାଯାଇପାରିବ । ନିକଟସ୍ଥ ସିଏସସିକୁ ଠାବ କରିବା ଲାଗି ପେନସନଭୋଗୀମାନେ (https://locator.csccloud.in/) ଲିଙ୍କ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ସେହିପରି ନିଜ ସୁବିଧା ଅନୁସାରେ, ଯେକୌଣସି ସ୍ଥାନରୁ କିମ୍ବା ସେମାନଙ୍କ ଘର ପାଖରେ ଡାକ ଘର ମାଧ୍ୟମରେ ଜୀବନପ୍ରମାଣପତ୍ର ଦାଖଲ କରିବା ଲାଗି (http://ccc.cept.gov.in/covid/request.aspx)ଲିଙ୍କକୁ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରିବ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରୀ, ସନ୍ତୋଷ ଗଙ୍ଗୱାର ପେନସନଭୋଗୀଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଇପିଏଫଓ ପକ୍ଷରୁ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସରଳୀକରଣ କରି ଏହି ସଂଗଠନ ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆ ଡ୍ରାଇଭକୁ ବଡ଼ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ସେହିପରି ଇପିଏଫଓ ପକ୍ଷରୁ 28 ଫେବୃଆରୀ 2021 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜୀବନ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ଦାଖଲ ଅବଧିକୁ ବଢ଼ାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା 35 ଲକ୍ଷ ପେନସନଭୋଗୀ ଉପକୃତ ହୋଇପାରିବେ ।
ଶ୍ରୀ ଗଙ୍ଗୱାର ଆହୁରି କହିଥିଲେ ଯେ , ନଭେମ୍ବର 2020 ସୁଦ୍ଧା ଯେଉଁ ପେନସନଭୋଗୀମାନେ ଜୀବନପ୍ରମାଣପତ୍ର ଦାଖଲ କରିପାରିନାହାନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ଲାଗି ଏହି ପରିବର୍ଦ୍ଧିତ ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ ପେନସନ ବନ୍ଦ ହେବ ନାହିଁ ।