Ministry of Education
Union Education Minister chairs a high-level review meeting on various schemes and programmes of Education Ministry
26 NOV 2020 2:55PM by PIB Delhi
Union Minister of Education Shri Ramesh Pokhriyal 'Nishank' today chaired a high-level review meeting on various schemes and programmes of Education Ministry. Secretary, HE Shri Amit Khare, Secretary, SE, Smt Anita Karwal and senior officials of the Ministry attended the meeting.
Union Minister Shri Pokhriyal directed UGC to ensure all scholarships, fellowships are disbursed in time and to start a helpline for the same. He also directed that all the grievances of the students be redressed immediately.
A seminal decision was made to start technical education, especially Engineering courses imparting education in mother tongue will be opened from next academic year. A few IIT and NIT are being short listed for the same.
Minister said that all the officials of the Ministry are working on to ensure proper implementation of National Education Policy, with an aim to achieve holistic development of students and transformation of Education system in the country
It was decided that National Testing Agency will come out with the syllabus for competitive examinations after assessment of the existing scenario in various boards. It was also decided that a campaign would be launched by the Education Ministry to seek views from students, parents and teachers on how and when to conduct the exams next year.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
ইজুকেসন মিনিস্ত্রিগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং অমসুং থবক-থৌরমশিং হন্না য়েংশিন্নবা য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তরনা লুচিংদুনা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে
26 NOV 2020 2:55PM by PIB Imphal
ইজুকেসন মিনিস্ত্রিগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং অমসুং থবক-থৌরমশিং হন্না য়েংশিন্নবা য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রমেস পোখ্রিয়াল ‘নিশাঙ্ক’না লুচিংদুনা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা ঙসি পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা হায়র ইজুকেসনগী সেক্রেতরি শ্রী অমিত খারে, স্কুল ইজুকেসনগী সেক্রেতরি শ্রীমতি অনিতা করৱাল অমসুং মিনিস্ত্রিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
স্কোলারসিপশিং, ফেল্লোসিপশিং মতম চানা য়েন্থোক্নবা অমসুং মখোয়গী হেল্পলাইন অমা হাংদোক্নবা য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পোখ্রিয়ালনা য়ু.জি.সিদা খঙহনখ্রে। মহৈরোয়শিংগী খুদোংচাদবশিং খুদক্তা কোকহন্নবসু মহাক্না খঙহনখি।
মথং চহিদগী লাইরিক তম্বা হৌবদা ইঞ্জিনিয়ারিং কোর্সশিং য়াওনা তেক্নিকেল ইজুকেসন মমালোন্দা তাকপী-তম্বীবা হৌনবা মরুওইবা ৱারেপ অমা লৌখি। হায়রিবা থবক অসিগীদমক আই.আই.তি অমসুং এন.আই.তি খর খনগৎলে।
মিনিস্তরনা হায়খি মহৈরোয়শিং চাউখৎনবা অমসুং লৈবাক অসিগী লাইরিক-লাইশু তম্বগী থবকশিংদা অওনবা পুরক্নবা পান্দম ফংনবা নেসনেল ইজুকেসন পোলিসি নিংথিনা থবক ওইনা পায়খৎনবা মিনিস্ত্রিগী ওফিসিএলশিং থবক পায়খৎলি।
তোঙান-তোঙানবা বোর্দশিংগী হৌজিক লৈরিবা ফিবমশিং য়েংশিল্লবা মতুংদা নেসনেল তেস্তিং এজেন্সিনা কম্পিতিতিপ একজামিনেসনশিংগী সেল্লেবস পুথোক্নবা মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখি। মথং চহিগী করম্বা মতমদা কমদৌনা পরিখাশিং পাংথোক্কদগে হায়বগী মতাংদা মহৈরোয়শিং, মমা-মপাশিং অমসুং ওজাশিংদগী মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং খোঙদোক্নবা ইজুকেসন মিনিস্ত্রিনা খোঙজং অমা হৌদোক্নবা মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখ্রে।