Ministry of Railways
Indian Railway launches digitised online Human Resource Management System (HRMS)
HRMS will impact over 27 lakh families of serving as well as retired employees.
Move to improve efficiency and productivity of Railway system.
HRMS will increase accountability and transparency in the working of Railways
HRMS is a step towards realizing the vision of Hon’ble Prime Minister to transform India into a digitally empowered society and knowledge economy.
HRMS will have a big impact on the functioning of all the employees and will make them more tech savvy.
26 NOV 2020 1:45PM by PIB Delhi
Indian Railway has launched completely digitized online Human Resource Management System (HRMS). Human Resource Management System (HRMS) is a high thrust project for Indian Railways to leverage improved productivity & employee satisfaction. It is a move to improve efficiency and productivity of Railway system and a step towards realizing the vision of Hon’ble Prime Minister to transform India into a digitally empowered society and knowledge economy. HRMS is expected to create a big impact on the functioning of all the employees and will make them more tech savvy.
Shri Vinod Kumar Yadav, Chairman & CEO, Railway Board has launched following modules of HRMS & User depot useful for railway employees and pensioners today via video conferencing.
Employee Self Service (ESS) module enables railway employees to interact with various modules of HRMS including communication regarding change of data.
Provident Fund (PF) Advance module enables Railway employees to check their PF balance and apply for PF advance online. Advance processing will be online and employees will also be able to see the status of their PF application online.
Settlement module digitizes the entire settlement process of retiring employees. Employees can fill their settlement / pension booklet online. Service details are fetched online and pension is processed online completely. This will eliminate use of paper and it also facilitates monitoring for timely processing of settlement dues of retiring employees.
Prior to these modules, Indian Railways has already launched other modules of HRMS like Employee Master module which stores all basic information details of Railway employee, Electronic Service Record module replacing physical Service Records storing service records of employees in digital format, Annual Performance Appraisal Report (APAR) module digitizing the complete process of writing annual peeformance Appraisal of all 12 lakh non gazetted Railway employees, Electronic Pass module replacing the physical paper pass, Office Order Module meant both for the issue of office Orders and updation of data on joining of new employees, promotion, transfer of employees and retirement of employees in HRMS database.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ভারত রেলৱেজনা দিজিতেল ওনলাইন হুমেন রিছোর্স মেনেজমেন্ত সিস্তেম(ঐচ আর এম এস)হৌদোক্লে
ঐচ.আর.এম.এসনা থবক তৌরিবা অমসুং পোথারবা ইমপ্লোয়িশিংগী ইমুং-মনুং লাখ ২৭ হেন্না কান্নবা পীগনি
রেলৱেজগী থবক হেন্না ফগৎনবা অমসুং কান্নবা পুরক্নবা খোঙথাংনি
ঐচ.আর.এম.এসনা রেলৱেজগী থবকশিং মরম চানা পাংথোকপা অমসুং অরোন-অথুপ লৈতবা হেনগৎহনগনি
ঐচ.আর.এম.এস অসি ভারত দিজিতেলগী খুন্নাই অমা শেমগৎনবা অমসুং লৌশিংগী শেন্মীৎলোন লৈনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম অদু থবক ওইনা পাংথোক্নবা খোঙথাং অমনি
ঐচ.আর.এম.এসনা ইমপ্লোয়ি খুদিংমক থবক পাংথোকপদা অচৌবা কান্নবা পীগনি অমসুং মখোয় হেন্না তেক্নোলোজি শীজিন্নবা হৈরগনি
26 NOV 2020 1:45PM by PIB Imphal
ভারত রেলৱেজনা মপুংফানা দিজিতেল ওইরবা ওনলাইন হুমেন রিছোর্স মেনেজমেন্ত সিস্তেম(ঐচ আর এম এস)হৌদোক্লে। হুমেন রিছোর্স মেনেজমেন্ত সিস্তেম(ঐচ আর এম এস) অসি থবক পাংথোকপা অমসুং ইমপ্লোয়িশিং অপেনবা হেনগৎহন্নবা ভারত রেলৱেজগী অৱাংবা থাক্কী প্রোজেক অমনি। মসি রেলৱেজগী থবক হেন্না ফগৎনবা অমসুং কান্নবা পুরক্নবা খোঙথাং অমনি অমসুং ভারত দিজিতেলগী খুন্নাই অমা শেমগৎনবা অমসুং লৌশিংগী শেন্মীৎলোন লৈনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম অদু থবক ওইনা পাংথোক্নবা খোঙথাং অমনি। ঐচ.আর.এম.এসনা ইমপ্লোয়ি খুদিংমক থবক পাংথোকপদা অচৌবা কান্নবা পীগনি অমসুং মখোয় হেন্না তেক্নোলোজি শীজিন্নবা হৈরগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা রেলৱেজগী ইমপ্লোয়িশিং অমসুং থবক্তগী পোথারবশিংগীদমক রেলৱেজ বোর্দকী চিয়রমেন অমসুং সি.ই.ও, শ্রী বিনোদ কুমার য়াদবনা ঐচ.আর.এম.এসগী মোদুলশিং অমসুং য়ুজর দিপোতশিং হাংদোকখ্রে।
ইমপ্লোয়ি সেল্ফ সর্বিস(ই এস এস) মোদুলনা রেললেজগী ইমপ্লোয়িশিংনা দেতা হোংদোক-হোংজিনগী ই-পাউ পীনবা য়াওনা ঐচ.আর.এম.এসকী তোঙান-তোঙানবা মোদুলশিংগা শম্নগনি।
প্রোবিদেন্ত ফন্দ(পি এফ) এদভান্স মোদুলদা রেলৱেজ ইমপ্লোয়িশিংনা মখোয়গী পি.এফ বেলেন্স য়েংবা অমসুং পি.এফ এদভান্স ওনলাইন্দা এপ্লাই তৌবা য়াগনি। ওনলাইন্দা এদভান্স প্রোসেসিং য়াগনি অমসুং ইমপ্লোয়িশিংনা মখোয়গী ওনলাইন পি.এফ এপ্লিকেসনগী ফিবম য়েংবা য়াগনি।
সেত্তেলমেন্ত মোদুলদা থবক্তগী পোথারবা ইমপ্লোয়িশিংগী থবক খুদিংমক দিজিতেল ওইনা পাংথোক্লে। ইমপ্লোয়িশিংনা মখোয়গী সেত্তলমেন্ত/পেন্সন বুকলেত ওনলাইন্দা মেনশিনবা য়াগনি। থবক্কী অকুপ্পা ৱারোলশিংগী ওনলাইন্দা ফংলে অমসুং পেন্সনগী থবকশিং ওনলাইন্দা মপুংফানা পাংথোক্লে। মসিনা চে শীজিন্নদ্রে অমসুং থবক্তগী পোথারবা ইমপ্লোয়িশিংগী ফংফম থোকপশিং ফংনবা পাংথোক্লিবা থবকশিং মতম চানা য়েংশিনবা য়ানবগী খুদোংচাবসু পীরে।
হায়রিবা মোদুলশিং অসিগী মমাঙদা, ভারত রেলৱেজনা ঐচ.আর.এম.এসগী অতোপ্পা মোদুলশিং হাংদোকখ্রে। ইমপ্লোয়ি মাস্তর মোদুলদা রেলৱেজগী ইমপ্লোয়িশিংগী অকুপ্পা ৱারোলশিং, ইমপ্লোয়িশিংগী সর্বিস রেকোর্দশিং দিজিতেল ওইনা থম্নবা ফিজিকেল সর্বিস রেকোর্দশিং ইলেকত্রোনিক সর্বিস রেকোর্দ মোদুলনা মহুৎশিল্লে, রেলৱেজগী নন গেজেত্তেদ ইমপ্লোয়ি লাখ ১২গী এন্নুএল পর্ফোমেন্স এপ্রাইজেল ইবগী থবক এন্নুএল পর্ফোমেন্স এপ্রাইজেল রিপোর্ত(এ পি এ আর)না দিজিতেল ওইনা পাংথোক্লে, ইলেকত্রোনিক পাস মোদুলনা পেপর পাসকী মহুৎশিল্লে, ওফিস ওর্দরশিং পীনবা অমসুং নৌনা থবক চঙলকপা ইমপ্লোয়িশিং, প্রোমোসন কারকপা, ত্রান্সফর লাকপা অমসুং পোথাখিবশিংগী দেতা অপদেৎ তৌনবা ওফিস ওর্দর মোদুল লৈরে।